Brok in de keel en druk op borstbeen

 • #1

  Ik ben een man van 41 jaar. Sinds een aantal weken heb ik een brok in de keel en een druk op de borst. Deze klachten variëren maar zijn wel continu licht aanwezig. Zelf denk ik dat dit met spanning/stress/emotie te maken heeft die ik de laatste weken ervaar. Als ik minder stress heb, zijn er ook minder klachten. Ook nemen toename van de klachten altijd evenredig toe.

  Echter soms denk ik dat de klachten te maken hebben door mijn werk. Ik werk sinds 1 jaar als timmerman en adem veel houtstof in.

  Als ik met houtstof werk worden de klachten erger, echter ga ik ook piekeren over het houtstof en het kan zijn dat de klachten daardoor ook erger worden.

  Wat ik zou willen weten is of de klachten door het houtstof kunnen komen of dat ik mij gewoon veel te druk maak? Ik ben verder wel gezond en leef ook heel gezond.

  Wat ik ook zou willen weten of ik hiermee naar de huisarts zou moeten gaan. Ben daar de laatste tijd al vaker geweest voor fysieke klachten waarover ik me zorgen maakte maar dit bleek niets ernstigs te zijn.

  Reageer
  #2

  Het lijken toch vooral stress gerelateerde klachten. En dan met name hyperventilatie.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Nee het is geen hyperventilatie. Ik herken me ook niet in de symptomen. Ik ben ook bezig met een mindfullness cursus waar we juist moeten letten op een diepe rustige ademhaling.

  Maar de klachten blijven al een tijdje. Ik denk dat het stress is maar vind het soms moeilijk om dit los te laten. Mijn gedachten gaan vaak naar iets ernstigers echter weet ik dat dit waarschijnlijk niet zo is.

  Heb ook geen zin om weer bij de huisarts aan te kloppen voor deze bevestiging. Maar wil signalen ook niet meteen negeren. Lastig

  Reageer
Reageer op: Brok in de keel en druk op borstbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief