Druk op keel en borstbeen

  • #1

    Hoi

    Ik heb al een tijdje weer last van het kuiltje bij de keel net boven het sleutelbeen zeg maar.
    Het is een soort brok gevoel of er wat in het kuiltje zit wat je niet weg kunt slikken en daarbij dan soms een druk op het borstbeen.
    Vaak na het eten en drinken nemen deze klachten wat toe maar heb het ook wel af en toe buiten het het eten en drinken om.
    Kan dit komen door hoge spierspanning van de keelspieren en dat die spanning op de spieren nog extra toeneemt met het eten drinken?

    Heb het begin van het jaar ook langere tijd gehad en dat is uiteindelijk weer vanzelf gestopt en nu heb ik de klachten weer sinds 2 weken
    Ben bang dat het misschien toch iets met de keel of slokdarm zelf is al denkt de huisarts ook aan spierspanning en een logopedist misschien zou kunnen helpen daarbij.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch met spanningen te maken heeft. Ga ermee naar een logopedist zoals de huisarts al voorstelde

    Reageer
    #3

    Oke dankjewel
    Zou de osteopaat er ook wat mee kunnen om de spanning in dat gebied te verminderen? ga maandag namelijk naar de osteopaat omdat ik in mijn gehele lichaam een zeer hoge spierspanning heb.

    Reageer
    #4

    Voor dat slikken kun je beter naar een logopediste gaan.
    Je zou moeten kijken waar de spanning dan vandaan komt. Als je een angststoornis hebt of veel stress en spanningen zul je daar op een andere manier iets aan moeten doen.

    Reageer
    #5

    Ja heb inderdaad wel veel stress en spanningen en kan deze heel moeilijk loslaten.
    En als ik dan weer wat aan mijn lichaam voel qua pijn of ergens een bultke of zo dan neemt de spanning alleen maar toe en denk ik gelijk het ergste.

    Komt denk ik omdat ik vorig jaar mijn vader verloren ben aan kanker en later werd er bij mijn schoonzusje kanker vastgesteld zij is gelukkig vorige week schoon verklaard

    Reageer
    #6

    Dat is dan heel vervelend voor je. Ik denk alleen dat je dan toch beter naar een psycholoog kunt gaan dan. Je zult dan iets aan de oorzaak moeten doen. Die kan een osteopaat niet wegnemen

    Reageer
    #7

    Oke ja ik ga normaal gesproken ook naar een haptonoom maar zij is met zwangerschapsverlof en om naar een ander te gaan voel ik mij niet fijn bij in november kan ik weer naar haptonomie en kan daar altijd heel goed ontspannen.

    Reageer
Reageer op: Druk op keel en borstbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief