brok in de keel met ademhalen en druk op longen

 • #1

  Sinds 1,5 week heb ik last van een lichte druk op de longen en bij inademing voelt het aan alsof ik een brok in mn keel heb.
  sinds 2,5 maand ben ik mn huis aan t verbouwen, waarbij veel fijn stof in het huis ligt. Ik ben allergie gevoelig (huismijt bv)
  Ook ben ik door de verbouwing, druk op werk, eigen bedrijfje en sporten vermoeid geraakt maar krijg ook last van een vernelde ademhaling bij diepe inademing. Kort ademig ben ik niet maar dat komt misschien door mn vergrootte long inhoudt?

  Mijn vraag is: wat kan dit zijn? ik ben niet zo'n voorstander van medicijnen dus kan dit ook genezen door bv rust en kruiden?

  alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Je oppert zelf al drie mogelijkheden.

  1. oververmoeid
  2. overgevoeligheid
  3. hyperventileren (?)

  Aan het eerste kun je zelf alles doen. Als je bereid bent te snijden in je activiteiten komt dat misschien jouw gezondheid of liever gezegd jouw welbevinden ten goede.

  Wat betreft jouw overgevoeligheid voor huismijt is de relatie met het fijnstof niet echt duidelijk. Het kan een lichte invloed hebben maar de symptomen lijken er niet op.

  Hyperventilatie, diep inademen en stress is een bekende valkuil. Ook hier kun je alles zelf aan doen door te downsizen in je activiteiten en jezelf meer rust te gunnen, met de focus op de belangrijke zaken.

  Kort gezegd, ligt de eerste kans bij het organiseren van de omstandigheden die op dit moment een gegeven lijken te zijn dat strijdig is met jouw gezondheid.

  Gelukkig zijn de klachten nog mild en zul je bij aapassingen sneller resultaat ondervinden. Mocht je je toch ernstigere zorgen maken, laat dan de huisarts je longen even beluisteren om meer informatie te verkrijgen over de actuele status.

  Succes.

  Reageer
Reageer op: brok in de keel met ademhalen en druk op longen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief