Septumcorrectie

 • #1

  Ik hen voor 5 dagen geleden mijn neustussenschot recht laten zetten, maar tot op heden zit mijn neus echt pot en potdicht.
  Het zit vol met geronnen bloed en neusslijm.
  Ik moet sprayen met Otrivin maar ik vraag mij af of dit er uberhaupt wel doorheen komt.
  Ook loopt van tijd tot tijd mijn neus en aangezien ik niet mag snuiten moet ik het maar ophalen, ook heb ik 's morgens last mijn mijn bovenkaak ik denk vanwege de algehele verstopping.

  Hebben hier meer mensen last van en als de plaatjes uit je neus zijn verwijderd heb ik dan weer wel lucht ?

  Reageer
  #3

  Ja, ik heb er ook last van, operatie is ondertussen al 7 dagen geleden. Gelukkig is 1 neusgat wel redelijk vrij, maar ik adem nog steeds door m'n mond. Heel vervelend, maar als het uiteindelijk de klachten wegneemt, is het 't allemaal wel waard.

  Reageer
  #4

  Deze zwellingen kunnen inderdaad enige tijd, en soms wel langer dan je zou wensen, aanhouden omdat het weefsel erg kwetsbaar is en het toch een flinke ingreep is geweest die de tijd nodig heeft om te helen.

  Misschien kun je 'ons' op de hoogte houden van het herstelproces bij jou?

  Reageer
  #6

  Na jarenlang rondgelopen te hebben met een verstopte neus ben ik door mijn vrouw naar de huisarts gestuurd. Die zag het meteen (scheef tussenschot) en stuurde me door naar de KNO in catharina ziekenhuis in eindhoven. Arts keek in de neus en zag het hetzelfde dus, septumcorrectie en verkleining van de onderste neusschelp. Operatie afgelopen maandag ging goed. Zit nu thuis op de bank met 2 tampons in mijn neus. Vrijdagmiddag mogen ze eruit (eindelijk!) hoop dat dan eindelijk beter gaat. We zullen zien, maar ben redelijk positief.

  Reageer
  #7

  Hey,
  Ik ben woensdag geopereerd aan het tussenschot en verkleining vd neusschelp (concha bullosa)
  Twee dagen en nachten enorm afgezien, vandaag (vrijdag) zijn de wieken en plaatjes eruit gehaald en m'n neus nu al meer open dan hij ooit is geweest, ik neem dus aan dat het na volledige genezing wel een heel groot verschil gaat maken dus het was die twee dagen achteraf bekeken zeker waard maar ik heb geluk blijkbaar...

  Reageer
  #8

  Ja dat is normaal, meer mensen hebben na een dergelijke ingreep vergelijkbare klachten. Bij mij is de ingreep nu 5 dagen geleden en kan vandaag voor het eerst heel lichtjes ademen door mijn neus. Ik heb overigens ook niet het idee dat de spray helpt.
  Ik ken veel mensen die dezelfde ingreep hebben ondergaan. Zij klagen allemaal over vergelijkbare klachten. Daarnaast geven zij net als ik aan dat vooral het verwijderen van neustampons een hel is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Volledig herstel duurt wel even hoor, heb geduld! Alleen bij complicaties even aan de bel trekken, zoals nabloedingen die niet uit zichzelf ophouden. Verder de natuur haar werk laten doen en de slijmvliezen met rust laten. Wees voorzichtig, want in het begin is het nog kwetsbaar, dat zal ik het begin snel beter worden maar voor het helemaal weer ok is, dat duurt vast enkele weken. Beterschap!

  Reageer
  #10

  Heb 4 dagen geleden septumcorrctie gehad,nog steeds verstopte neus,maar voel me verder prima en de tampons eruit halen doet absoluut geen pijn,dat was vroeger zo,

  Reageer
  #11

  Dank je voor je geruststellende bericht Anja, en van harte beterschap gewenst. Waarom ben jij trouwens behandeld aan het neustussenschot?

  Reageer
  #12

  Ik ben afgelopen maandag geopereerd aan mijn neus.
  Vandaag zijn de tampons eruit gegaan niet echt prettig:S
  Volgende week moet ik terug om het plaatje eruit te halen weet iemand of dit pijn doet?

  Reageer
  #13

  Ben nu bijna 2 weken geleden geopereerd. Totaal geen pijn gehad, tampons verwijderen ook niet echt, was alleen even vervelend.
  Heb me wel verkeken op de invloed van de narcose, was er doodmoe van!
  Nu zit m'n neus nog vol met korstjes die ontzettend irriteren en jeuken, zit de hele dag te peuteren...
  Moet vrijdag voor controle, ben benieuwd of de arts tevreden is, tot nu toe ik wel heb meer lucht als ik even vrij ben van 'bungelende' korstjes.

  Reageer
  #14

  Hallo allemaal,

  5 dagen geleden heb ik een septumcorrectie ondergaan. Vond het erg spannend omdat ik nog nooit eerder geopereerd ben geweest. Gelukkig is de operatie meegevallen. Ik moest 1 nacht blijven in het ziekenhuis, het was even benauwd met die tampons in mijn neus, op een gegeven moment geeft dit een "drukkend" gevoel op je hoofd. De dag erna werden de tampons verwijdert, ik kan je zeggen dat het geen pijn doet, het is alleen een "naar" gevoel. Het lijkt alsof ze veel verder zitten dan werkelijk is. Bij thuiskomst 6 tot 8 keer per dag spoelen met een zoutoplossing. Mijn neus zit tot heden flink verstopt met snot en korstjes, ook komt er pus uit. De arts adviseert om te blijven spoelen. Ook geeft hij aan dat ik over anderhalve week weer de oude ben, aangezien ik over 4 weken op vakantie ga, Hoop ik dat alles dan genezen is. Lees hier verschillende reacties over. A.s. week weer op eerste controle, houd jullie op de hoogte. Reacties op dit bericht zijn welkom.

  Iedereen succes en sterkte met het herstel!

  Reageer
  #15

  Afgelopen donderdag 7 juli ben ik geopereerd omstreeks 12.00 aan mijn neustussenschot en het is nu inmiddels zaterdagavond.

  Na het wakker worden op de medium care afdeling moest ik er een nachtje slapen en daar begon de ellende want in slaap komen kon ik niet omdat mijn neus natuurlijk potdicht zat met de "tampons"
  Ook de 24uur na het ontwaken met de tampons was verschrikkelijk.
  Erg blij dat ze eruit mochten alleen het eruit trekken was even afzien.

  We zijn nu een dag verder en het is erg droog en jeukerig in mijn neus en heb lichte koorts.

  Zo maar eens spoelen met een zoutoplossing.

  Reageer
Reageer op: Septumcorrectie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief