Opgezette schildklier?

 • #1

  Al een aantal maanden geleden had ik het idee dat mijn schildklier wat opgezet was. Hier heb ik toen niks mee gedaan want ik dacht, ach het zal wel niet.
  Nu viel het mij weer op, ook omdat ik al een aantal weken het gevoel heb dat er een prop in kijn keel zit op die plek wat ik de hele dag door voel.
  Nu heb ik maandag met de huisarts gebeld. Ik mocht nog niet langs komen vanwege corona gevallen maar moest ik eerst bloed laten prikken. Vanmiddag gebeld door de huisarts met de uitslag. Niks te zien zegt hij, jodium moet ook op peil zijn (ondanks dat ik al jaren bijna geen jodium binnen krijg. Ik ben vegetarier en eet geen brood)
  Nu mag ik morgen dan maar langs komen maar hij klonk alsof er volgens hem helemaal niks aan de hand is. Misschien mijn verbeelding maar ik voelde mij niet begrepen.
  Ik ben bang dat als ik morgen langs kom hij zegt van, ooo dat stelt helemaal niks voor, dus van daar heb ik een foto toegevoegd. Is dit daadwerkelijk een opgezette schildklier? Want ikzelf zie toch een verdikking die partner en collegas niet hebben.
  Verder heb ik wel veel van de symptomen die horen bij jodium tekort/vertraagd schildklier.
  Zoals vermoeidheid, futloos, slap, concentratieproblemen, ik kom niet meer op mijn woorden, beter gezegd, mijn hersens lijken steeds minder goed te gaan werken, mijn haar is heel erg dun geworden (ook heb ik de laatste weken vaak een flinke druk in groot gedeelte van mijn hoofd, maar of dat erbij hoort...)
  Heel graag hoor ik een mening, zodat ik mogelijk wat sterker in mijn schoenen sta morgen en ik niet het gevoel heb dat ik uit mijn nek l*l zegmaar.
  Alvast bedankt

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Het is moeilijk om dat aan de hand van een foto te beoordelen. het hoeft niet je schildklier te zijn.
  Doe ook eens even de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
Reageer op: Opgezette schildklier?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief