Ik hoor oorsuizen, maar mijn frequentieberijk is prima.

 • #1

  Hallo,

   

  Ik ben een jongen van 17, en ik hoor een ruis in mijn oor als er geen achtergrondgeluiden zijn.

  Het vreemde hieraan is, ik lijk hem beter te horen als ik me er op concentreer.

  Omdat ik een beetje in paniek was, heb ik allemaal gehoortesten gedaan op basis van frequentiebereik, en ik zat in een van de betere scores.

  Ik hoor nu de suis de laatste tijd steeds harder, en ik weet niet of dat komt omdat het echt erger wordt, of omdat ik me er nu gewoon meer op concentreer omdat ik bezorgd ben geworden.

  Ik ben niet echt iemand die altijd zijn oortjes op maximaal volume heeft staan ofzo, ik hou het volume altijd laag en dus denk ik niet dat het daar aan ligt.

  Ik ben wel eens met wat vrienden de stad in gegaan, zoals de meeste jongeren op mijn leeftijd, maar ik ga zeker niet wekelijks, en sinds corona zijn we helemaal niet vaak uit geweest.

  De reden dat ik hier anoniem ben, is omdat ik me er best wel voor schaam.

  De meeste mensen met gehoorschade kunnen er namelijk zelf iets aan doen, en naar mijn mening verwaarloos ik mijn gehoor zeker niet.

   

  Heeft iemand misschien tips/adviezen voor mij?

  Reactie
  #2

  Het is ook nog maar de vraag of er sprake is van gehoorschade. Dat je het beter waarneemt zou inderdaad kunnen komen omdat je erop focust. stress/spanningen kunnen dit soort klachten ook veroorzaken. Maar ook een verstopt oor. Dus om te beginnen ga je eerst eens naar de huisarts en laat naar je oren kijken

  Reactie
Reageer op: Ik hoor oorsuizen, maar mijn frequentieberijk is prima.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief