Ik hoor opeens slecht met 1 oor

 • #1

  Ik heb al 15 jaar flinke last van oorsuizen door lawaaischade. Dit werd de laatste tijd nog erger en erger.

  Mijn vader heeft een otoscoop en zag in mijn oren heel veel oorsmeer en dat mijn trommelvlies geïrriteerd was.

  Ik hoorde rechts ook echt heel slecht. Ik heb toen afgelopen donderdag mijn oren uit laten spuiten bij de dokter. Twee assistenten hebben ook in mijn oren gekeken en vonden mijn trommelvlies wel geirriteerd maar zochter er niks achter.

  In het weekend hoorde ik steeds minder met rechts en ook links viel af en toe gewoon best wel weg.

  Vandaag weer bij de dokter geweest en die heeft geconstateerd dat het érg onrustig is in mijn rechter oor en hij zag ook bultjes op mijn trommelvlies en heeft hiervoor druppels voorgeschreven waarmee ik net voor het eerst gedruppeld heb.

  Hoge tonen hoor ik rechts compleet niet meer en het lijkt alsof er constant water in mijn oren zit.

  Ik heb wat zitten Googlen en daar kwam ik tegen dat als je binnen zo'n snelle tijd gehoorverlies hebt, je eigenlijk direct aan de prednison zou moeten, maar dat heeft mijn arts niet gedaan.

  Ik maak me ernstige zorgen dat het oorsuizen zo blijft als het nu is (gewoon écht niet meer te doen) en dat ik er blijvende gehoorschade aan over houd.

  Is dit reëel?

  Reactie
  #2

  Dat is een vraag die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden. Eerst maar eens gaan druppelen..
  Welke druppels heb je gekregen?

  Reactie
  #3

  Terra-Cortil+polymyxine B

  De dokter zei dat mijn trommelvlies er niet best uitzag, met bultjes en putjes erop. Maar de bijsluiter van dit geneesmiddel vertelt dat je het niet mag gebruiken bij een beschadigd trommelvlies, dus nu durf ik het niet te gebruiken.

  Reactie
  #4

  Dat heeft de huisarts wel kunnen beoordelen, anders zou het dat niet voorschrijven

  Reactie
  #5

  Ik ben inmiddels bij de KNO arts geweest. Hij heeft mijn oren nog wat uitgezogen en hij zag dat er een kleine ontsteking aan de gehoorgang zat maar het trommelvlies was in orde.

  Over het feit dat ik rechts opeens niks meer hoorde, werd eigenlijk weinig aandacht aan geschonken en 'dat gebeurt nou eenmaal ooit en waarom dat weten we niet'.

  Mijn oorsuizen was vroeger links een 7 en rechts een 3. Inmiddels is het links een 8 en rechts een 11. Het is gewoon niet meer te doen.

  Maar het kan toch niet zo zijn dat je opeens aan een kant een groot deel van je gehoor verliest zonder aanwijsbare reden?

  Wat ook heel typisch is, is dat als ik een beetje druk zet door mijn neus dicht te knijpen, dan hoor ik links direct een plopje (wat normaal is) maar rechts is een ander verhaal. Daar blijft het dan ploppen en kraken en lijkt het wel bijna alsof er vocht zit ofzo. Dit heb ik ook verteld aan de arts maar dat is hij ook niet op in gegaan.

  Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik zit nu met een heel slechthorend oor, oorsuizen wat de pan uit rijst en de arts vindt het niet nodig om een vervolgafspraak te maken.

  Reactie
  #6

  Vraag dan een verwijying voor een second opinion en ga naar een andere KNO arts in een ander ziekenhuis

  Reactie
  #7

  Oorsuizen heeft altijd wel een reden. Raar dat ze in Nederland zo maar wegsturen. Er is altijd wel een reden dat de oorsuis ontstaat. Altijd met alles maar laks doen..

  Reactie
Reageer op: Ik hoor opeens slecht met 1 oor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief