Oorzuizen / verminderd gehoor na uitspuiten.

 • #1

  Hallo,
  Ik heb vaak last van verstopte oren (vooral rechts) en moet ze dan ook meestal 2x per jaar uit laten spuiten. Dat ging altijd goed, tot vorige week woensdag toen ik het weer liet doen omdat m'n rechteroor weer potdicht zat. Een paar dagen voor het uitspuiten ging m'n oor suizen, en dat is nu een dikke week na het uispuiten nog niet over! Erg vervelend, vooral als het stil is. Het suizen is heel constant, en daarbij is het gehoor aan die rechterkant ook een stuk minder, ondanks het uitspuiten. Op internet lees ik allerlei 'horror-verhalen' van tinnitus, waar mensen hun leven lang last van kunnen hebben. Maar is oorsuizen / verminderd gehoor

  Reactie
  #2

  Wat is nu precies jouw vraag?

  Reactie
  #3

  Sorry, bericht is niet helemaal goed doorgekomen zie ik... Wat ik me afvroeg is of dat oorsuizen / verminderd gehoor áltijd tinnitus is of dat het ook kan komen door een soort van irritatie of kleine beschadeging o.i.d. In ieder geval hoop ik dat het gauw stopt want het is knap vervelend 🙁

  Reactie
  #4

  Dat zou heel goed kunnen, dus een irritatie kan de reden zijn.

  Groet Bram

  Reactie
  #5

  Als het suizen na een week waarin de oren zijn uitgespoten nog aanwezig is zijn er twee mogelijkheden.
  1 toch nog oorsmeerresten aanwezig die de klacht geven.
  2 geen oorsmeer meer aanwezig, dus er moet dan een andere oorzaak zijn.

  sub 1: weer naar de huisarts om te laten kijken.
  sub 2: ook naar huisarts, maar nu voor een gehoortest, en bij afwijkingen een verwijzing naar de KNO arts.Die kan dan uitzoeken hoe groot het gehoorverlies is en welk type gehoorverlies het is.

  Met vriendelijke groet, Bram

  Reactie
  #6

  Dank voor de reacties! Maak inderdaad maar weer is een afspraak bij de dokter denk ik.
  Groeten,
  Corné

  Reactie
  #7

  ik heb mijn oor ook laten uitspuiten. betrof mijn rechter oor waar ik last van had. Nadat de assistente (die erg druk en snel was) mijn oren (tevens ook maar even de rechter) had uitgespoten hoorde ik weer prima. mijn rechteroor hoorde ik iewat dof maar dat is inmiddels over. alleen hoor ik nu links een zachte ruis/piep. Het trad niet direct na het uitspuiten op maar ongeveer een week of 2 weken erna. geen idee wat het is. iemand die weet wat mijn oor mankeerd?????

  Reactie
  #8

  Dat is moeilijk te zeggen zo.
  Misschien toch maar even bij de huisarts langs en even na laten kijken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik, al ruim 7,5 tinnituspatiënt, ben een ander dan de poster 'anoniem'van gisteren, ook al komt de casus wel sterk overeen. Hoop dat iemand me kan helpen met deze twee vragen.
  1. Kan er iets beschadigen als je oor wordt uitgespoten terwijl het geen pijn doet?
  2. Als ik mogen naar de huisarts ga, kan die dan nog zien of er iets beschadigd is bij het uitspuiten vandaag?

  Bij voorbaat dank!

  Achtergrond.
  Vorige week dinsdag zijn mijn oren uitgespoten wegens een oorprop. Toen werd aangegeven dat ik vanaf vrijdag moest druppelen en vandaag terug moest komen om het restant te laten uitspuiten. Vervolgens tot in de loop van vrijdag heerlijk bijzonder weinig last van tinnitus gehad*, maar na het druppelen en vervolgens naspoelen begon de tinnitus weer toe te nemen. Op zich niet geheel onlogisch denk ik, het schijnt de aanmaak van oorsmeer te stimuleren en je bent er natuurlijk extra mee bezig. Ik was wel heel benieuwd hoe het na het uitspuiten van vandaag zou zijn.

  Vanochtend ben ik wezen uitspuiten en ik heb er, in tegenstelling tot dinsdag toen men heel rustig de tijd nam, geen goed gevoel bij. Misschien dat ik nu ook alles in een bepaald beeld plaats, maar het kwam wat gehaast op me over. Ik had wel gevraagd doe voorzichtig, maar waar het dinsdag diverse korte ‘spuitacties’ waren was het nu voor mijn gevoel meer één lange haal gevolgd door een wat kortere. Ook leek de druk me groter. Met deze ten opzichte van dinsdag veel korter durende uitspuiting kwam er volgens mij ook aanmerkelijk meer zooi uit dan toen. Ik heb wel gevraagd of het niet hard was maar volgens de assistente (een andere dan dinsdag) was ze nog voorzichtig geweest. Maar toch had ik wel een gevoel dat er toch wel tekeer was gegaan en de tinnitus was vandaag ook vrij hevig. Nog wel binnen de bandbreedte van normaal (maar ik heb wel een lang weekend kunnen uitrusten), maar wel aan de hevige kant daarvan. Misschien is het ook niet harder dan vandaag voor het uitspuiten, alleen heb ik nu wel een schone gehoorgang. Ik vind het zo lastig om in te schatten wat normaal is: was dit een normale behandeling en heb ik dinsdag geluk gehad, of was dinsdag normaal en dit een slechte behandeling. Ik weet het niet? Op zich heb ik niet het idee dat ik slechter hoor en het uitspuiten deed geen pijn. Later op de dag meende ik incidenteel wel ‘kleine’ pijntjes te voelen in het oor.

  * Moet er wel bij zeggen: je let er wel op en dan valt op dat hij niet luid is, kan natuurlijk zijn dat dat vaker voorkomt en je je er dan niet bewust van bent.

  Reactie
  #10

  Als er teveel druk is, zou dat een beschadiging van het trommelvlies tot gevolg kunnen hebben. Maar doorgaans zijn de spuiten die daarvoor worden gebruikt zo gemaakt dat het haast niet mogelijk is.

  Uiteraard kan de huisarts dat nog zien.
  Op zich is het echter niet vreemd dat je na het uitspuiten wat last van je oor hebt. dat zou echter na enkele dagen ook weer over moeten zijn.

  Reactie
  #11

  Hartelijk dank voor je reactie. Het stelt me enigszins gerust, maar anderzijds een extra reden om morgen een afspraak te maken. (Dat is ook een kernprobleem van tinnitus, die focus die weg moet.)

  Zou een beschadiging van het trommelvlies kunnen zonder pijn?

  Mag ik ook vragen wat je achtergrond is? (Beslist niet denigerend bedoeld.)

  Nogmaals dank!

  Reactie
  #12

  In principe zou een beschadiging op het moment dat het gebeurt wel pijn moeten veroorzaken. Daarna niet meer.

  Ik heb een aantal medische opleidingen en trainingen gedaan.

  Reactie
  #13

  Vandaag langs geweest bij de huisarts. Maar even een terugkoppeling voor als iemand dit nog eens googelt. Volgens de assistente (dezelfde als vorige week) was er niets van schade zichtbaar, en zou het wel zichtbaar zijn als dat wel het geval was. Ze had het over zaken als een rood wordende gehoorgang, bloeduitstortinkjes, scheurtjes in het trommelvlies (zou weken kosten om te herstellen) en ingedeukt of opgebold (of soortgelijke termen) trommelvlies. Dat alles zag ze niet.

  Nu maar hopen dat de tinnitus toch weer minder wordt. (Is op zich wel minder als gisteren geloof ik.)

  Reactie
  #14

  Oh en nog dank voor je vorige reactie trouwens.

  Reactie
  #15

  ben vandaag ook langsgeweest. dokter zei dat ik vocht in mn oor had. achter mn trommelvliezen neem ik dan aan. had met mn verstopte neus te maken. nu een neusspraytje gekregen en hopen dat het weggaat.

  Reactie
Reageer op: Oorzuizen / verminderd gehoor na uitspuiten.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief