laryngospasme?

 • #1

  Goedemiddag lezers,

  Ik kamp met een problemen waar ik nogal paniekerig van word. Zo nu en dan (zeg één keer per maand sinds dit voorjaar, voorheen misschien eens per jaar) krijg ik opeens helemaal geen lucht meer. Het voelt dan alsof mijn eigen speeksel even verkeerd schiet, alsof ik me zou moeten verslikken oid. Maar alles slaat dan dicht en ik kan geen adem meer halen, door zowel neus als mond. In blinde paniek ga ik dan naar lucht happen wat met wat enge gorgelende geluiden dan langzaam binnenloopt. Ik heb nog een oude puffer liggen, ventolin, die mij hier redelijk doorheen helpt. Niet vanwege het medicijn, maar wel om de ademstroom weer op gang te brengen. De momenten dat dit toeslaat zijn nogal random maar vaak wel ontspannen (in bed, voor de tv, gebeurde me ook eens in een pretpark). Tijdens zo'n moment ben ik er wel van overtuigd dat ik hartstikke dood ga dus ik grijp iedereen vast die in de buurt staat, met als resultaat dat ik niet meer zo goed in m'n eentje van huis durf..

  Ik ben een paar keer bij de huisarts geweest maar het doet geen belletje rinkelen. De dokter heeft mijn longen getest, die zijn goed. Daarna is mij geadviseerd het te laten zitten "want zo vaak gebeurt het niet". Ikzelf herken me het meeste in de beschrijving van Dr. Google bij 'strottenhoofdkramp' maar de dokter verbeterde mij "je bedoelt een slokdarmspasme, heb je last van je maag dan?" (heb ik niet) dus daarmee kwam ik ook niet verder. Ik heb het nu weer opgegeven, maar gisteravond weer zo'n aanval en durf nu bijna niet te slikken. Wie heeft tips? Is er een gespecialiseerde dokter waar ik met zoiets heen kan?

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Ik zie dat het bericht even geleden is.Ikzelf heb laryngospasme,als je zo n aanval krijgt dan heb je het gevoel te stikken alsof je door een heeeel klein rietje moet ademen. Het houd enkele seconden aan en in het ernstige geval kun je bewusteloos raken(mij nog nooit over komen)En kom je weer bij doordat alles ontspant.Dit gebeurt doordat de spieren samentrekken die de stembanden doen sluiten.Ik heb het al zeker 20 jaar en de kno arts heeft deze diagnose gesteld.Er zijn maar weinig mensen met deze aandoening.Er is nu wel meer informatie te vinden op internet en you tube.Advies blijf rustig bij een aanval,drink als het kan kleine slokjes water.Let op je voeding,vermijdt voeding waar je slijm door krijgt, drink geen sap,eet niet in de avond.Drink water bij droge lucht,en warm weer en kijk uit voor stress.Succes.

   

   

  Reactie
  #3

  Ik heb sinds mijn 13e jaar deze ellende. Ik ben nu 55 jaar. Ik ben er pas achter gekomen dat het een naam heeft. Uit ervaring weet ik dat kleine slokjes koud water helpen. Je adem tijdelijk inhouden werkt ook, tenminste bij mij. Ik heb het vol. in de nacht, maar ook bij bijvoorbeeld wollen tegeltapijt. En stress. Dus het komt veel vaker voor en er wordt door sommige artsen een slaapmiddel voorgeschreven las ik op internet. Sinds ik Seroxat gebruik vw een chronische depressie zijn de aanvallen stukken minder geworden. Ik zou zeggen, het beestje heeft een naam! Ga maar de huisarts en leg het voor qua medicatie. Succes!

  Reactie
Reageer op: laryngospasme?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief