Ervaringen verkleinen neusschelpen

 • #1

  Vandaag bij de KNO arts geweest en uiteindelijk besloten om mijn neusschelpen te laten verkleinen aangezien ik altijd een verstopte neus heb. De corticosteroiden sprays werken niet meer goed.
  Wie heeft hier ervaring mee. Ze willen met soort stroompjes de schelpen verkleinen. Gaat wel onder volledige narcose. Mocht eventueel ook met plaatselijke verdoving maar dat lijkt me doodeng aangezien ze nogal ver je neus in gaan.
  Bij wie heeft de behandeling goed resultaat gehad?

  Reactie
  #2

  Hoi iris.

  Ik heb ook het zelfde probleem . Kno neussprays werken niet meer bij mij ze gaan mijn neusschelpen wegbranden .

  Dit allemaal onder volledige narcose .wat ik bang van wordt is het  stoppen

  Van de tampons in beide neusgaten zodat je niet met jd neus ademt .

  Ik heb chronische hyperventilatie .ik gebruik dagelijks otrivin 0.25 ml als ik dit niet gebruik slaat eide neusgaten dicht en krijg enorm benauwd samen met hyperventilatie aaval gepaard met die nare symptomen .

  Heb je dezd al gehad? De operatie .sterkte .

  Grt

  Reactie
  #3

  Hallo Iris,

  Bij mij zijn op 30 oktober de onderste neusschelpen verkleind d.m.v. verhitting.

  Dit is uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, wat heel goed te doen is. Je krijgt eerst in beide neusgaten een soort voorverdoving d.m.v. een pufje in elk neusgat en daarna volgen er prikken met verdovingsvloeistof. Je voelt verder helemaal niets van de behandeling. Had ik dit maar jaren eerder gedaan. Ik werd maar aan het lijntje gehouden door de KNO arts, met allerlei sprays en de mededeling dat het heus niet zo slecht was. Als je neus zo vaak dicht gaat zitten en daardoor veel te weinig zuurstof krijgt, daar wordt je doodmoe van. Vaak sliep ik s, nachts maar 3 tot 4 uur. Want warmte is de grootste boosdoener. Zelfs voor een gepensioneerde zijn dit wel korte nachten. Wat mij nog het beste hielp was Otrivin voor het slapen gaan. Maar de reactie tijd wordt steeds korter, zodat ze steeds eerder dicht gaan zitten. Ook heb ik uitwendige plijsters gebruikt om mijn neus maar zo open mogelijk te ktijgen. Uiteindelijk na veel aandringen een neusschelp verkleining gekregen, waar ik geen spijt van heb. Ik heb nog nooit zo goed door mijn neus kunnen ademen. Dus het is zeker aan te raden. Doen !!!!

   

   

   

  Reactie
  #4

  Hallo, ik heb ook al lange tijd last van een dichte neus. Bij mij willen ze 10 juli neusschelpverkleinig door verhitting doen. Maar.. ik ga 5 dagen later vliegen naar een warm land.. Vlg de arts kan ik gewoon vliegen.. iemand ervaring mee? Zal daar ook zwemmen uiteraard. Ik twijfel zo want ik krijg ook last van mijn oren (lijken dicht te zitten) maart arts zegt dat het er prima uitziet.

  Reactie
  #5

  Ik ben op 3 juli 2018 geopereerd. De neusschelpen zijn verkleind, de afvoeropeningen naar mijn bijholten zijn vergroot en er is slijmvlies verwijderd. Helaas kreeg ik een heftige infectie kort na de operatie. Ik heb daarvoor twee antibioticakuren gekregen waardoor de infectie afnam maar de ontstekingsreactie van de neusschelpen is tot nu toe (6 weken verder) nog steeds niet onder de knie. Gisteren heeft de KNO arts veel dikke korsten verwijderd uit de neusschelpen waardoor ik direct meer lucht kreeg maar ook weer meer pijn (hoofdpijn achter de ogen en een pijnlijk drukgevoel aan beide zijden van de neus.) Ik zei tegen de KNO arts dat ik er niet aan begonnen zou zijn als ik van te voren had geweten dat dit een risico was. De KNO arts antwoordde dat hij er ook niet aan begonnen zou zijn als hij had geweten hoe heftig ik op de operatie zou reageren. Terugpraten heeft niet zoveel zin maar ik schrijf dit hier omdat de KNO arts mij niet verteld heeft dat dit een (klein) risico van de operatie kan zijn en ik heb ook nergens op internet hier iets over kunnen vinden. Uiteraard had ik dit graag van te voren willen weten en ik kan mij voorstellen dat mensen die overwegen de ingreep te laten doen, dit in hun overwegingen mee willen nemen.

  Reactie
  #6

  Als tussenoplossing dit ook gedaan. (Sta op de wachtlijst voor me 4de operatie) Ondet plaatstelijke verdoving.. NOOIT MEER! Het deed zoveel pijn..

  Weinig tot niet geholpen...

   

  Reactie
  #7

  Afgelopen november 2017 onder volledige verdoving de ingreep ondergaan, wat was het heerlijk toen ik wakker werd. Geen verstopte neus, en volop lucht die zonder inspanning ingeademd werd. Helemaal geen pijn en later ook geen pijnstillers nodig gehad. Helaas niet goed gespoeld en in een neusgat korsten gehad, na het aanschaffen van een babysnot-vacum pompje(te koop bij drogist-babyafdeling) -die ik andersom gebruikte door pompje met zout-oplossing te vullen en doodmiddel van knijpen -mijn neus goed kon spoelen en de korsten kunnen oplossen.

  Reactie
  #8

  Zonet dmv coblatie mijn enorme neusschelpen laten verkleinen.

  Vergeten van tevoren paracetamol en ibuprofen te slikken. 🤭

  Het inbrengen van de strookjes met verdoving was het meest nare deel omdat m’n neus erg gevoelig is. Beetje verdoofd gevoel in gehemelte maar niet hindelijk.

  Van de coblatie zelf merk of voel je niet. Na die tijd geen pijn maar geïrriteerd gevoel in m’n neus. Als of je een bloedneus hebt of geïrriteerde neus door heftige hooikoorts.

  Had een chauffeur mee en mocht direkt naar huis, geen bloed uit m’n neus gehad.

  Gelijk enorm verschil met ademen. Een aanrader!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi

  Deed de verdoving spuit pijn?

  Reactie
  #10

  Afgelopen maandag coblatie gehad om mijn neusschelpen te laten verkleinen.

  Onder lokale verdoving waren we met een clubje van 5 die achter elkaar werden geholpen. Ieder ervaart/reageert anders op de verdovingen (watjes, prikjes en spray), behandeling en achteraf.

  Bij mij deed de behandeling verschrikkelijke zeer. Bij de anderen niet. Echter ik had nauwelijks tot geen bloedverlies, de anderen hadden verschrikkelijke bloedneuzen.

  Ik vond de watjes verdoving erg smerig, de prikjes waren erg klein (niet zo erg als bij de tandarts) en de spray.... was ook smerig.

  In eerste instantie had ik direct na de behandeling meer ruimte in de neus, met een verschrikkelijke brandlucht, maar daarna zet het allemaal op door de behandeling zelf. Ik zal tzt vernemen of het (veel) effect heeft gehad.

  Bij de club van 5 was ook iemand die de behandeling eerder heeft gehad. Het komt dus voor dat de behandeling vaker moet worden uitgevoerd voor een goed resultaat.

  Reactie
  #11

  Afgelopen november 2018 heb ik een Coblatie gehad in de rechterkant om de neusschelp te verkleinen. Mijn ervaring is dat het totaal niet pijnlijk was en ik heb verder er geen last van gehad. Je moet alleen bij thuiskomst meteen je neus spoelen en er komt dan bloed uit. Je hebt hier de paar spoelbeurten ook even last van echter met slijm. Ik heb gespoeld met een spoelkannetje met zout en flixonase 2x per dag 1x ochtend en 1 x avond en daarnaast 1 tot 2 weken meerdere keren maar dan alleen met zout, daarna nog 4 weken 2x per dag met flixonase en zout, geen neusdruppels nodig gehad. De sprays van Vogel helpen ook. Deze week februari 2019 dus de linkerkant ik blijf het echter toch vervelend vinden maar hopen dat de neusirritatie daarmee helemaal verholpen is.

   

  Reactie
  #12

  Afgelopen november  aan beide neusgaten een coblatie gehad. Geen centje pijn en in één klap van de neusspray af. Ik heb een CPAP wat wel even voor een vervelend dingetje zorgde, 's nachts werden kleine bloedinkjes achter in mijn neus geblazen, vormden een plak en ik kreeg ze er niet meer uitgespoten met zout water. Dat begon op den duur behoorlijk te stinken. Zalfje voor gekregen en opgelost. Nu zo blij als een klein kind en ik kan het iedereen aanraden die verslaafd is aan de neusspray!!

  Reactie
  #13

  Hallo

  Deze operatie brengt een ENORME risixo met zich mee namelijk Empty Nose Syndrome. Zoek het op of

  a De neuschelpen/slijmvliezen zwellen opnieuw op

  b er is tevel weggebrand dus heb je empty nose syndrome.

  1. Ik Raad deze operatie af met ivm de risico van het oplopen van empty nose syndrome. Schandalig dat de risicos amper verteld worden alvorens ze je  neualijmvliezen opereren
  Reactie
  #14

  Gisteren geholpen, plaatselijke verdoving gehad en voelde bijna niks. Ben zelf naar huis gereden met de auto. Geen bloedingen, goed geslapen met een CPAP apparaat en masker op. Vanmorgen om 8:00 opgestaan, ruim een uur later als normaal en ben nu al weer aan het werk. Werkte vroeger als metselaar, dan zou het wel niet lukken om aan het werk te gaan. Het resultaat moet ik natuurlijk nog afwachten, maar het voelt.

   

   

  Reactie
  #15

  Vandaag onder lokale verdoving deze ingreep ondergaan. Meteen na de operatie snotverkouden en alles volzitten. Dus ik snap niet hoe mensen direct na de ingreep zoveel meer lucht krijgen. Ik heb deze ingreep gekregen om een grote operatie aan al mijn holtes in het aangezicht uit te stellen. Ben longpatient en deze operatie zou ik nu niet goed aankunnen omdat mijn longen op het moment zwak zijn en ik sinds januari al 4 prednison kuren heb moeten gebruiken.

  Reactie
Reageer op: Ervaringen verkleinen neusschelpen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief