Knobbel op rechter teelbal

  • #1

    Hallo Allemaal,

    Sinds ik een jaar of 12-13 ben voel ik een klein knobbel boven op mijn rechter teelbal, zit vlakbij de bovenkant van de bijbal. Ooit in mijn geheugen heeft de school dokter er wel gevoeld maar nooit verder iets mee gedaan.
    Heb alleen ooit een liesbreuk gehad aan de rechter kant.

    Ik ben nu 29 jaar, en nu lees ik over knobel en teelbal kanker enz. Als mij knobbeltje kanker zou zijn, zou dat kunnen? kan je zo lang zonder klachten kanker hebben? Mijn ballen zijn nooit grooter of iets geworden.

    Knobbel lijkt zacht van de buitenkant maar binnnenkant is hard, is ongeveer 5 mm, lijkt soms kleiner te worden maar gaat nooit weg.

    alvast bedankt voor hte mee denken.

    Reageer
    #2

    Oh het kan van alles zijn; een kleine cyste of een hydrocele. Maar inderdaad ook iets kwaadaardigs. Vaak als de bobbel veerkrachtig en rond aan voelt is de kans op iets kwaadaardig best klein. Maar ik zou voor de geruststelling toch even naar de huisarts gaan. Dan is de zorg uit je hoofd. En ik vind je zorg wel terecht overigens.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Bedankt voor je snelle reactie.
    Het is bijna perfect rond, en kan het in alle richtingen bewegen.
    Wil idd naar de huisarts echter me vriendin heeft 08-04-2013 echo voor onze eerste kleine đŸ™‚ en wil dus geen onnodige spanning veroorzaken.
    Wat bedoel je met ik vind je zorg terecht? dat het toch vaak iets kwaadaardigs is ondanks dat ik het al jaar of 15 of meer heb?

    Reageer
    #4

    Houd je ons op de hoogte?!
    Groet Heleen

    Reageer
    #5

    ja dat zal ik doen, wat zijn jouw gedachten hier over? Dacht dat kanker snel uitzaaien enz had namelijk

    Reageer
    #6

    hoi ik heb et ook al zo n 15 jaar heb vroeger wel vocht in mijn balzak gehad maar heb ook zo n klein bolletje op me rechter bal kan em ook alle kanten op bewgen weet iemand meer groetjes

    Reageer
    #7

    Goedemiddag,

    Naar de huisarts geweest en die heeft mijn teelbal onderzocht.
    Volgens hem was het bultje te glad en te rond voor een tumor en houdt hij het op een cyste.
    Ook zei hij als het kanker had geweest ik allang erg ziek had moeten zijn. Ook heb ik KWF gebeld en die zeiden eigelijk hetzelfde. ofwel ik zal er dus rust van moeten hebben.
    Eindconclusie huisarts:
    1: te rond, te glad voor een tumor
    2: bal niet vergoot
    3: zit heel dicht bij bijbal en bovenaan de teelbal plek waar geen kanker voorkomt.
    4: had allang ziek moeten zijn of vaak griep etc.
    5: algemeen bloedtest gaf ook geen enkele verkeerde waardes

    Reageer
    #8

    zie bericht van vandaag, even na de huisarts.
    laat even weten wat eruit kwam.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb het ook. Maar niet alleen daar, ook heb ik iets in mijn borsten/tepels, nek en liezen. Ben al bij huisarts geweest, die merkte alleen eczeem in mijnliezen. Hij zij dat de bobbels in mijn borst aan mijn leeftijd lagen, en en over de bobbels in mijn nek en liezen zij hij niet veel, alleen dat hhet klieren waren. Heeft dat misschien met de eczeem te maken? Ben nog steeds redelijk bang en denk aan kanker enzo. Ik ben 15 by the way.

    Reageer
    #10

    Hoi,
    Ik ben 16 jaar en heb al een tijdje 2/3 jaar een klein knobbeltje op mijn linker teelbal. Ik had gelezen dat als het kanker was geweest het dan pijnloos zou zijn in die 3 jaar ben ik nooit heel grieperig geweest ofzo en heb aan mijn balzak ook niks vreemds gemerkt. Echter vraag ik me toch af of dit nogsteeds kanker kan zijn?

    Reageer
    #11

    Dat is gezien je leeftijd erg onwaarschijnlijk.
    Wat je voelt kan een deel van de bijbal zijn. Dat is verder geen probleem. Als je er ongerust over bent , ga dan even naar de huisarts.
    Dat geldt ook als er veranderingen zijn aan het knobbeltje of als je er veel last van zou hebben. Het zou dan ook een cyste kunnen zijn.

    Reageer
    #12

    Goede dag ik ben 30 jaar oud  en ik heb op me linker bal een sort vocht kusentje maar zit niet vast aan me linker bal wat kan dat zijn ??????????????

    Reageer
    #13

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. He kan de bijbal zijn die je voelt of een cyste. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #14

    Ja wou morge gaan  alleen ben bang voor het ergste altijd raak te vaak in paniek heb laaste tijde alls steets drang dat ik moed plassen en dan komt er bijna niks uit 

    Reageer
    #15

    Niet zo snel in paniek raken...eerst maar eens naar de dokter.

    Reageer
Reageer op: Knobbel op rechter teelbal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief