Ik weet het écht niet meer

  • #1

    Hallo

    Al ongeveer twee jaar (of net iets minder) heb ik een grote klier/knobbel in mijn hals. Ik was er in het begin erg bang van. Ik voelde ook veel knobbels in mijn oksels etc. De klieren die ik toen voelde zitten er allemaal nog steeds. De klier (ofja, is het echt een klier?) in mijn hals is intussen groter geworden. Ik gok dat het even groot is als een dadel (het heeft ook een beetje een ovale vorm). De klier doet geen pijn en ik kan hem niet echt verschuiven. Ieder jaar laat ik bloed trekken. Mijn dokter zegt me al twee jaar na elkaar dat er in mijn bloed niets bijzonders te zien is. Maar ik ben nog steeds bang voor kanker. Ik viel 10 kilogram af op twee jaar tijd, ik weeg nu 40 kilogram. Nu is het ook zo dat ik vreselijk weinig eet omdat ik 24/24 misselijk ben (ook geen duidelijke oorzaak van). Daardoor heb ik een eetstoornis ontwikkeld, dus ik weet niet of het afvallen daaraan ligt of aan iets anders. Naast de opgezette klieren en het afvallen ben ik ook vermoeid. Maar niet dat ik in slaap val waar ik sta, ik kan prima de dag doorkomen. Maar toch voel ik me wel moe. Daarnaast heb ik ook op willekeurige momenten pijn in mijn benen zonder duidelijke oorzaak. Ook mijn schouder en pols doen vaak pijn terwijl ik helemaal geen intensieve sport beoefen.

    Ik vraag mezelf af of het mogelijk is dat ik al twee jaar kanker heb. Ik ben vreselijk bang voor die diagnose, maar het zou me absoluut niet verbazen. Een klier die even groot is als een dadel, en al twee jaar opgezwollen staat? Dat klinkt gewoonweg niet gezond. Ook mijn andere klachten (misselijkheid, afvallen, pijn aan ledematen) maken me ongerust.

    Ik weet dat ik naar een dokter zou moeten gaan, maar mijn dokter neemt me niet serieus. Hij voelt aan de klier en zegt 'dat is volgens mij geen klier'. Wat is het dan wel? Maar dat weet hij zelf ook niet. Hij ziet dat mijn bloedresultaten oké zijn en besluit dan maar dat er niets aan de hand is. Maar niet alle kankers kunnen in het bloed gezien worden, zeker lymfeklierkanker niet. Ik lees ook veel verhalen van mensen die amper symptomen hadden maar toch lymfeklierkanker hadden.

    Dus wat denkt u? Laat ik me best grondig onderzoeken (punctie, scans, bloedonderzoek), of is de kans erg klein dat kanker zich twee jaar lang 'op de achtergrond' houdt en weinig symptomen vertoont? U zou me erg helpen met een antwoord. Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch goed om terug te gaan naar de huisarts en dan niet alleen voor de lymfeklieren, maar ook voor de eetstoornis... Je hebt een angststoornis ontwikkeld en een eetstoornis. Vraag de huisarts om een echo te laten maken van de "klieren" . En zeg ook tegen je huisarts dat je je niet serieus genomen voelt met de klachten...

    Reageer
Reageer op: Ik weet het écht niet meer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief