ik ben bang dat ik (lymfeklier)kanker heb

  • #1

    ongeveer 2 maanden geleden ontdekte ik per toeval een pijnloze bultje aan de rechterkant van mijn hals (onder de kaak). Ik maakte in het begin er niet druk om want mij werd vertelt (door me familie) dat ze wel eens kunnen opzetten als je ergens een ontstekingkje hebt zitten ofzo. dus ik vergat dat ik die bult had en ongeveer 3/4 weken later begon ik stijve nek en schouder te krijgen aan de rechterkant. Had een enorme spierpijn terwijl ik mijn spieren niet heb belast. Zo ging ik dus weer aan dat bult denken en ging er aan voelen, het voelde een beetje groter aan maar nog pijnloos. Af en toe had ik wel een paar seconden irritatie pijn en dan was het weer voor een aantal uren helemaal pijnloos. Aan de rechterkant van mijn nek en schouder is er een verdikking, maar geen bult te ontdekken. Het duurde 1,5 week voor de spierpijn en stijfheid wegging, maar de verdikking zit er nu nog altijd.

    Ik ben dus een paar weken geleden hier mee naar de huisarts gegaan omdat ik heel erg bang was geworden en voor mijn gevoel zat het niet goed.
    De huisarts heeft aan de zwelling in de hals gevoeld en ook aan me nek en schouder.
    Hij vertelde dat er niks te voelen was in me nek en schouder, dus normaal was.
    Alleen voor de bult in mijn hals moest ik voor zekerheid een echo laten maken. Hij verzekerde me dat het absoluut niet kwaadaardig aanvoelt, eerder goedaardig. Hij dacht aan schildklier of cyste.

    Dus echo laten maken in het ziekenhuis, en de uitslag kreeg ik meteen en de huisarts kreeg ook hetzelfde bericht. alle klieren (speekselklier, lymfeklier en schildklier) zagen er goed uit, niets was verdikt oid en er was ook geen cyste te zien.
    Wel zagen ze dat de bloedvat iets anders ligt.

    Dus ben voor de uitslag (al wist ik die al) nog naar de huisarts gegaan, hij vertelde hetzelfde.
    Ik zal altijd een beetje last van de bult houden en de bult gaat volgens de huisarts nooit meer weg, het is blijvend Het is geen abnormaal structuur en moest me echt geen zorgen meer om maken
    Hij vroeg of ik nu wel gerust ben, ik gaf heel eerlijk antwoord dat ik dat nog niet ben.
    Ik ben dus toch gewoon naar huis gestuurd en ik weet feitelijk gezien eigenlijk nog niets. Ik kan me niet voorstellen dat er een bult in de bloedvat kan zitten?

    Het bult zie je niet zitten, maar het is een langwerpige bult ongeveer 1 bij 2 a 3cm. Als je goed kijkt zie je aan die kant wel (waar die bult zit dus) het hartslag terwijl het aan de andere kant niet te zien is.

    Ik heb verder er geen last van, alleen dat ik een paar keer per dag bij de bult ongeveer 10 seconden last van. Het irritatie gevoel is een beetje te vergelijken met hoofdpijn. Dat soort pijn voel ik dus daar. Is niet precies hetzelfde maar wel zo ongeveer.

    pff, ik weet nu al dat wanneer ik nu weer naar de huisarts ga ik toch weer "afgescheept" word met "er is niks aan het handje met uw bult".

    Heeft iemand misschien tips voor mij?

    Ik denk er dagelijks aan

    ohja, ik ben dit jaar helenmaal niet ziek geweest of een onsteking gehad ergens. Alleen vorige week vrijdag heb ik fikse blaasontsteking gekregen dat al op weg naar de nieren was. Kreeg antibiotica mee voor 10 dagen. Ben sinds vandaar gestopt.

    alvast bedankt!!

    Reageer
    #2

    Het is evident dat de uitslag van alle onderzoek, lichamelijk, visueel en echo negatief is. Er is alle reden aan te nemen dat uw zwelling een lymfeklier is.
    Lymfeklieren zwellen op ten tijde van een onsteking, deze kan ongemerkt aan u voorbijgaan.
    De zwelling kan enige tijd aanhouden en zelfs permanent blijven.
    Op welke wijze wilt u verder gerust gesteld worden? De enige mogelijkheid die echt overbodig is medisch gezien, is een punctie van de bult en de cellen onder de microscoop te bekijken.
    ten eerste is dit onderzoek niet geïndiceerd, ten tweede twijfel ik of dit voor u voldoende is ter geruststelling.

    Ga terug naar uw huisarts en laat het nogmaals in duidelijke bewoordingen aan u uitleggen.

    Indien dat onvoldoende is, raad ik u aan een psycholoog te raadplegen voor uw angst.

    Reageer
    #3

    Mogelijk kan Wikipedia geruststellen, want dat is denk ik wat nodig is.

    Lees de tekst over Lymfeklierkanker en het Lymfoom, en dan met name de symptomen.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklierkanker

    en

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfoom_(maligniteit)

    Reageer
    #4

    Het lijkt medisch gezien misschien inderdaad een overbodig onderzoek...maar als het jou gerust stelt zou ik toch terug gaan naar je huisarts.

    Als het voor jouw gevoel niet goed zit kan het volgens mij geen kwaad om de cellen onder de microscoop te laten bekijken.
    Dat onderzoek geeft in ieder geval heel duidelijk aan of er wel of niet iets mis is.

    Reageer
    #5

    ik heb dezelfde klachten als die jij omschrijft,maar dan aan de linkerkant onder in de hals.
    bij mij zit de bult daar [naar mijn weten]ong.2 jaar.
    ik heb me er nooit echt druk overgemaakt omdat ik vroeger vaak lymfeklierontsteking had.
    daar komt bij dat de bult idd geen pijn doet.
    wel is me opgevallen dat ik regelmatig hoofdpijn heb en dan vooral aan de linkerzijde[waar de bult zit]
    ik ben nog niet bij de huisarts geweest omdat ik idd bang ben voor slecht nieuws.
    ik ben benieuwd of je al meer te weten bent gekomen,ik ga binnen kort naar de huisarts en maar hopen dat het goed is....

    ik heb overigens de laatste tijd wel last van de bult maar alleen als ik eraan heb gevoelt,maar de pijn/irritatie houd wel lang aan herken je dit ook?

    liefs linda

    Reageer
    #6

    Een half jaar geleden ontdekte ik ook opeens een bultje op mijn kaak die ik kon bewegen. Bij mij zit dit aan de linkerkant. Ik schrok hier best van en ben ook die week daarna gelijk naar de dokter gegaan. Gelukkig ook maar. Dit bleek een opgezetten lymfeklierontsteking te zijn en kon geen kwaad. Het bultje zit er nog steeds maar ik heb er geen last van en ik weet dat het niets ernstigs is maar ik ben wel blij dta ik er gelijk mee naar de dokter ben gegaan.

    Reageer
    #7

    Lymfeklier die opgezet is is niet erg. Het is juist goed omdat de afweer actief is tegen indringers. Het is een natuurlijke afweer van je lichaam tegen infecties e.d. in de omgeving van je gezicht. Gaat vanzelf weer over.

    Een lymfeklier die wat gezwollen blijft nadat het "afweer-werk" is gedaan, wordt een reactieve lymfeklier genoemd. Het is in ieder geval niets ernstigs.

    Reageer
    #8

    ik heb ook al bijna 2 jaar ong een bultje in mijn nek. en daaar onder is het wat dikkig. ik ben na de dokter geweest, en die vertelde me dat dat bultje een opgezet lymfeklier was. maar die opzwelling daar onder heb ik niet laten voel. en ik heb sinds de zomer vakantie ook een bultje in mijn kaak die ik kan bewegen.. is dit ernstigg???

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe sterk ben jij tegen kanker? Wij geven jou per leefgewoonte tips en adviezen om zelf nog sterker te worden.

    Lees verder: http://www.6xsterkertegenkanker.nl/

    Reageer
    #10

    hoi evelien uit jouw verhaal lees ik dat je nog geen stappen hebt ondernomen maak een afspraak in het z.h.laat daar door een patholoog wat weefsel uitnemen vooronderzoek is er twijfel ga dan naar de kno leg uit vraag of het bultje operatief n bultje verwijderd kan worden voor onderzoek n operatie duurt niet zo lang veel sterkte gr. joop

    Reageer
    #11

    hoi evelien uit jouw verhaal lees ik dat je nog geen stappen hebt ondernomen maak een afspraak in het z.h.laat daar door een patholoog wat weefsel uitnemen vooronderzoek is er twijfel ga dan naar de kno leg uit vraag of het bultje operatief n bultje verwijderd kan worden voor onderzoek n operatie duurt niet zo lang veel sterkte gr. joop

    Reageer
    #12

    Ook ik heb een bult links onder in mijn hals. Zaterdag een wortelkanaalbehandeling gehad, aangezien ik ook kiespijn had. Nu dinsdag had ik opeens een bultje, die ook pijnlijk is. Wat kan dit wezen?

    Reageer
    #13

    die bult is dus een lymfeklier, die reageert op de ontsteking.
    moet vanzelf weer weggaan meestal na een een of twee weken, soms langer.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #14

    Hee.

    Ik heb sinds 8 weken een bult'je' links in me hals.
    Na twee weken wachten kreeg ik last van me schouders en onder me oksel. Ik ben altijd eigenwijs geweest en wou dit keer ook niet naar de dokter. me ouders hebben me gedwongen enzo kwam ik dus bij de dokter. Die vond het maar raar. als ik het nog over 7 dagen had, moest ik terug komen.
    Na een dag ging alle'extra' pijnen weg.
    nergens meer last van heel soms pijn in me nek.
    ik na 7 dagen dus voelen en zat er nog steeds (dat bultje). Ik heb het toen weer uitgesteld en ben ipv na 7 dagen na 20 dagen terug gegaan. :$..
    De huisarts weer voelen en die zei dat het wel zo'n 2 cm was. (en dat was dus niet normaal ofzo..) ik liep er nu al ongeveer 5 weken mee.
    ze wou dat ik meteen die ochtend bloed liet prikken om te kijken of er een onsteking of dergelijke aanwezig was.
    dus bloedonderzoek. krijg anderhalve week later uitlsag: geen infectie.
    liep er toen al 7 weken mee. ik weer bellen (omdat dat moest na bloedonderzoek zei me huisarts) en ik weer langs komen. zei weer voelen en was nog steeds hetzelfde. toen begon ze over een echo en een punctie ofzo.
    nou ik nu net week verwijsbrief gekregen en afspraak gemaakt. ja een afspraak over ong 2 weken gemaakt. reden waarom ik alles altijd maar uitstel?
    Heb elk jaar wel iets. Ik ben echt een iongeluks kind. vel auto ongelukken gehad en zlefs een ongeluk met een stadsbus. ook een paardrij ongeluk waarbij ik mijn alvleesklier scheurde (paard stijgerde en lande op mijn buik) en ze zeiden: die overleeft het ritje naar het ziekenhuis niet eens (toen was ik 10 jaar ongeveer) .. ik ben echt geen aansteller en toen ik van een elektriciteits huisje afviel en niet kon lopen, ben ik gewoon gaan hinkelen. niks dokters. en met scheenbeenvliesontsteking gewoon doorgesport ookal lek het of mijn scheenbenen gewoon weg brandde..
    Ja moest van sportdocent(doe sportklas) eerst naar de dokter totdat ik weer mee mocht doen..
    Ja ik heb gewoon een angst opgebouwd voor als mensen aan mij willen 'kutten' .. hoeveel ik ook heb meegemaakt hoeveel ambulance ritjes (wat ik niet mer op 2 handen kan tellen) ik ook heb meegemaakt... ik stel altijd alles uit.
    ik zelf denk dat het echt niets is.. ik ging alleen maar naar de dokter omdat ik echt gedwongen werd door iedereen.. en omdat2 dagen me schouder pijn deden en ik zo niet mee kon sporten.
    Btw: ik ben 16.

    xx

    Reageer
    #15

    Hallo,

    Ik vroeg me af: als je lymfklierkanker hebt, dan zijn je lymfeklieren aangedaan, dus werken deze dan ook minder goed? Oftewel, is het bij lymfeklierkanker sneller aan de orde dat je ontstekingen(keel, oog etc.) krijgt?

    Groeten.

    Reageer
Reageer op: ik ben bang dat ik (lymfeklier)kanker heb


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief