Is lymfeklierkanker mogelijk?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik ben 16 jaar en een beetje bezorgd. Een maand of 5 geleden trof ik een klein bultje aan in de linkerkant van mijn nek en ook aan beide kanten onder mijn oor. Ik dacht hier niks bij en heb het laten gaan.
    Een week of twee daarna begon ik ernstige jeuk te ontwikkelen over mijn hele lichaam. Een vriendin raadde een dermatoloog aan, maar ik vond dit onnodig vanwege de afwezigheid van uitslag. Ik begon op internet te zoeken maar kwam vrijwel nergens op uit. Allemaal verschrikkelijke dingen waarvan ik zeker wist dat ik ze niet had. Mijn moeder stelde daarna een huisartsenbezoek voor, omdat we onze nieuwe huisarts toch nog een keer moesten begroeten.
    Eenmaal daar vertelde ik over de jeuk en de bultjes. De huisarts zei luizen en een infectie. Na 4 antiluizen behandelingen was de jeuk nog steeds niet weg, maar werd het wel geleidelijk aan minder. De bultjes onder mijn oren gingen weg, maar aan de rechterkant van mijn nek was er een voor in de plaats gekomen.
    Een hele tijd lang heb ik hier niets mee gedaan. Toen ik op den duur op internet langs de term lymfeklierkanker kwam wilde ik hier meer over weten. Op dat punt had ik de bultjes een week of 10. De huisarts had aangeraden met eeb week of 6 terug te komen, maar dit had ik nooit gedaan.
    Goed,de optie was er. De jeuk was geminderd maar niet weg. Mijn eetlust was gekelderd, maar ik at nog steeds evenveel (gevoel dat ik dat moest e.d.) Tijdens het voelen in mijn nek ging ik de bultjes tellen. Twee links, een rechts en een bij mijn linkersleutelbeen. Ook zweette ik 's nachts, maar niet zo flink dat alles verschoond moest worden of ik er wakker van werd. Toen ik een week daarna snel benauwd werd, besloot ik in de weken daarna toch maar met mijn moeder naar de huisarts te gaan.
    Deze vond de 13 week verontrustend, maar vond de bultjes goedaardig aanvoelen. In mijn oksels of liezen zat ook niets. Verder zijn de bultjes heel klein en groeien ze niet of minimaal. De grootste is 3 cm lang en de kleinste 5 mm. (Naar mijn herinnering)
    Nu is het 16 week later en ik voel steeds meer hele miniscule bultjes. Rechts is er een bijgekomen, en ook een bij het sleutelbeen aan die kant. Ik ga deze week naar het ziekenhuis voor een bloedonderzoek om Pfeiffer uit te sluiten.

    Wat denken jullie dat het is?
    De symptomen die ik nu heb zijn extreme vermoeidheid, lichtelijk nachtzweten, lichtelijke jeuk, verminderde eetlust, lichtelijk gewichtsafname (slechts 3 kilo) en de kleine bultjes dus. Ook ben ik benauwd en hoest ik sinds een aantal dagen (kan ook verkoudheid zijn)
    Volgens mij was dat het wel.

    Reageer
    #2

    Klinkt toch als pfeiffer en een verkoudheid.
    Er is zoals de huisarts ook al zei geen enkelen reden om aan lymfeklierkanker te denken.

    Reageer
Reageer op: Is lymfeklierkanker mogelijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief