Wat te doen?

  • #1

    Hallo ik heb al 4-5 weken opgezette. Klieren in mn hals/nek. Al naar de huiswarts geweest en bloedonderzoek....niks aan de hand maar toch zit het me niet lekker.
    Een paar jaar geleden ben ik op een dag niet lekker gaan voelen, futloos, moe enz. Toen ook onderzoeken gehad (bloed) en daar kwam niks uit. Nu is het zo dat 1 klier rechts in mn hals nooit is weg gegaan.nu 4-5 weken geleden ben ik me weer niet lekker gaan voelen. Er kwamen meer kleine kliertjes opzetten in mn nek en 1 wat grotere klier bij mn sleutelbeen (1,5-2cm) ook had ik een beetje rode keel en witte punten maar geen pijn of hoesten of andere griepsymptomen. Wel een droge keel.
    Ik voel dus nu 1 klier in mn hals die groter is 2-3 cm die niet heel hard aanvoelt en die bewegelijk is maar ik heb er ook 1 die echt hard is en stijf deze zit wat dieper achter een spier in mn nek . Moet ik dit laten onderzoeken of wachten tot het minder word?

    Reageer
    #2

    ook had ik een beetje rode keel en witte punten

    Dan heb je dus toch een virusinfectie gehad en is het niet raar dat je opgezette klieren hebt. Gewoon rustig afwachten, maar er we vanaf blijven.  Als je er voortdurend aan voelt, gaan ze  niet weg, maar raken ze juist geïrriteerd.

    Reageer
    #3
    1. Oke goed advies maar ik maak me toch zorgen om die ene hard stijve klier . Hard en niet bewegelijk zijn niet echt eigenschappen van een lymfeklier of?
    Reageer
    #4

    Dat zijn zeker eigenschappen van een opgezette lymfeklier

    Reageer
    #5

    Bedankt het stelt me een beetje gerust. Waar basseerd u het op als ik vragen maken

    Reageer
    #6

    Studie en jarenlange ervaring

    Reageer
    #7

    Daar kun je redelijk op bouwen.

    Ik neem aan dat de klieren binnen 2-4 weken minder worden/ wegtrekken?

    Reageer
    #8

    Dat kan, maar kan ook langer duren hoor...5-6 weken zijn geen uitzondering.  Als je er maar vanaf blijft.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor het advies

    Reageer
Reageer op: Wat te doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief