Van galblaas operatie naar kanker??

  • #1

    Beste leden,

    Graag wilde ik jullie het volgende voorleggen om zo wellicht te achterhalen of jullie hier iets in herkennen.
    Mijn moeder (60 jaar) is 1,5 maand geleden geopereerd aan haar galblaas, deze is verwijderd op verzoek van de huisarts vanwege het feit dat zij er veel last van had. Nadat de galblaas was verwijderd waren er grote stenen getroffen in de galblaas.
    Het herstel van een galblaas operatie duurt ongeveer 6 weken, maar na 2 weken gaf ze aan dat ze last had van haar buik (in de buurt van de verwijderde galblaas). Het ziekenhuis stuurde haar naar huis ivm de genezingstijd van 6 weken, maar nadat ze steeds zieker werd heeft de huisarts een spoed opname geregeld.

    Sinds afgelopen woensdag ligt mijn moeder op de hematologie afdeling, Artsen dachten dat er een vocht ophoping zat, maar na een CT scan blijkt het een opgezwollen klier te zijn. In de dagen daarna zijn er meerdere klieren gaan opzetten (hals , oksel, nek, long). Haar bloedwaarden geven aan dat ze een hoge LDH waarde heeft en er veel witte bloedcellen in het bloed zitten wat een indicatie is van een infectie. Een ERCP onderzoek heeft niets gevonden van eventuele overige stenen.
    PET Scan is donderdag uitgevoerd, meerdere lymfe in haar lichaam zijn opgezwollen (lies-buik, long, nek) en geven licht op de scan (zoals ik het vanuit een leek kan zeggen)

    Vrijdag is er een biopt gemaakt van de nek-lymf, zoverre heeft de Patholoog niets concreets kunnen zeggen, een tweede patholoog heeft er vandaag naar gekeken, wederom nog geen uitslag.

    Symptomen zijn:

    - Bepaalde avonden 38c+ koorts,
    - Meerdere opgezwollen lymfen, sommige lymfe doen pijn (in de nek bv,), enkele lijken weer geslonken (zegt me moeder)
    - Buik is opgezet
    - Zware vermoeidheid
    - Heesheid
    - Wit gezicht
    - Last van rug (wellicht ivm het liggen)
    - Last van ademhaling

    Morgen wilt de hematoloog een 2e biopt doen bij een andere klier en een beenmergpunctie.

    Gezien het bovenstaande, herkent iemand deze symptomen ? Gezien de operatie etc. en de biopt, wij vragen ons ten zere af hoe ervaren dit ziekenhuis is m.b.t. deze ziektes.

    Wij (zusje, broertje) willen onze moeder naar een academisch ziekenhuis verplaatsen, maar dat gaat niet gemakkelijk (gezien het feit dat de afdeling arts zegt dat andere ziekenhuizen geen plaats hebben).

    Gr.
    Paul E

    Reageer
Reageer op: Van galblaas operatie naar kanker??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief