‘ALTERNATIEVE KANKERBEHANDELING GEVAARLIJK’

 • #1

  Jaarlijks stoppen honderden kankerpatiënten met hun reguliere behandeling. Maar medisch oncologen vinden alternatieve therapiën vaak gevaarlijk.

  Dit blijkt uit een onderzoek van NOVA en de Nederlandse vereniging voor medische oncologie (NVMO) onder medisch oncologen.

  Kankerpatiënten die stoppen met de reguliere behandeling en hun heil zoeken binnen het alternatieve circuit, net als Sylvia Millecam, zijn geen uitzondering. Van de ondervraagde oncologen maakt 67 procent minstens één keer per jaar mee dat een patiënt de reguliere therapie staakt, en kiest voor een alternatieve therapie. Elf procent van de oncologen maakt maandelijks mee dat patiënten hun heil elders zoeken. Jaarlijks gaat het om honderden patiënten.

  Patiënten redeneren vaak over alternatieve kankerbehandelingen, 'baat het niet dan schaadt het niet'. Uit het NOVA/NVMO-onderzoek blijkt dat veel oncologen van mening zijn dat alternatieve therapieën juist schadelijk zijn voor de gewone behandeling. Ze vinden het ronduit gevaarlijk. De oncologen komen dit vaak tegen in de eigen praktijk. Bijna 20 procent geeft aan maandelijks geconfronteerd te worden met patiënten die een aanvullende therapie volgen, die de werking van de reguliere therapie verminderen of zelfs tegenwerken.

  Tachtig procent van de oncologen vindt dat patiënten meer moeten worden gewaarschuwd dan nu gebeurt. Niet alleen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg maar ook door henzelf en de patiëntenverenigingen. KWF kankerbestrijding publiceert voor de zomer een zwarte lijst met alternatieve genezers die claimen kanker te kunnen genezen.

  http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=5910

  Reageer
  #2

  tja, de gewone reguliere kankerbehandelingen zijn ook levensgevaarlijk!
  Ik heb er helaas vele patienten aan dood zien gaan. Aan de ziekte kanker en ook op een vreselijke manier ondanks/dankzij de behandelingen.

  Als je ziek bent probeer je wat anders, wie zal zeggen of je het overleefd, garantie is er niet.
  Het is logisch dat de mensen hun heil elders zoeken , er gaan nog teveel mensen dood, de geneeskunde is al ver, maar nog steeds niet in staat de ziekte te genezen, ondanks al het geld dat er vrij komt voor onderzoek. Gelukkig is er wel al veel bereikt, de genezingspercentages gaan omhoog.

  Ik heb zelf altijd de mensen op het hart gedrukt eerst de reguliere behandeling te volgen en indien mogelijk de vervolgbehandelingen. Wel kun je ze met alternatieve behandeling steunen, zowel geestelijk(heel belangrijk!) als lichamelijk. Dit is niet alleen met kanker zo, maar ook met andere ziekten.

  De kwakzalvers die genezing beloven moet je gewoon straffen, dat zijn geen genezers, volgens mij zijn ze ook nooit aangesloten bij een beroepsvereniging! Wat met Sylvia Millecam is gebeurd is gewoon verschrikkelijk, dit had nooit zo mogen gebeuren.
  Maar een alternatieve behandeling ,naast de reguliere kan vlgs mij de genezing alleen maar ten goede komen, mits op een goede manier gedaan en in goed overleg.

  Er is zowel homeopahtisch als met Acupuntuur te bereiken dat de patient zich beter kan voelen, maar genezing... nee, dat mag je nooit beloven, dat lukt helaas niet , hoewel ik een aantal verhalen ken waarbij de patient wel genezen is(aantoonbaar, met foto's tot grote verbazing van de arts).
  Maar je kunt de patient wel steunen en aandacht geven. En zorgen dat ze minder misselijk zijn van de chemo, en een goed dieet aanraden en weten waar je over praat als je vitaminen aanraad, want ook daar moet je verstand van hebben, dit gaat niet altijd goed samen met de behandeling.
  Brenda.

  Reageer
  #3

  "dit gaat niet altijd goed samen met de behandeling".
  Daarom moet een alternatieve, ondersteunende behandeling altijd besproken worden met de behandelend arts.
  Anita

  Reageer
  #4

  Patiënten kunnen naar verwachting nog dit najaar op een ‘zwarte lijst’ op internet zien of artsen en andere beroepsbeoefenaren (zoals tandartsen en verpleegkundigen) geschorst zijn of uit hun beroep gezet na een uitspraak van de tuchtrechter.

  Lees het hele bericht op:

  http://www.minvws.nl/nieuwsberichten/cz/2009/zwarte-lijst.asp

  Reageer
Reageer op: ‘ALTERNATIEVE KANKERBEHANDELING GEVAARLIJK’
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief