alternatieve genezers straffen

 • #1

  Artsen die de gezondheid van hun patiënten schaden, gaan veel strengere straffen krijgen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan alternatieve genezers gaan bevelen hun praktijken te staken.

  Gelezen in de Telegraaf:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3323674/__Slechte_arts_moet_stoppen__.html

  Reactie
  #2

  lijkt me goed als ze deze regel ook bij reguliere genezers gaan toepassen !!

  Reactie
  #3

  Ik denk dat door deze nieuwe regel eerder reguliere artsen zullen worden beboet dan de vaak integere alternatieve artsen.

  Ik vind het wel goed dat hocus-pocus 'artsen' die geld uit de zak kloppen van zieke en afhankelijke mensen gestraft worden, dat is echt schandalig.

  Maar hoeveel reguliere artsen nemen niet de telefoon op bij een spoedgeval omdat ze moeten golven of skiën. dat is ook echt fout, heel fout!

  Reactie
  #4

  een hokus pokus alternatief arts bestaat niet, tenminste: die hoort niet te bestaan! je mag je niet zomaar arts noemen,een alternatief arts(rare benaming eigenlijk) heeft een opleiding gehad als arts maar heeft zich toch gespecialiseerd in een andere manier van genezen.
  de een doet dat met homeophatie , de ander met Chinese geneeskunde en sommige worden Antroposoof.
  Dit doen ze, omdat ze vaak niet tevreden zijn met wat ze bij een patient bereiken als regulier arts.
  Een regulier arts heeft medicijnen gestudeerd en weet dus wat hij, met welke medicijnen, kan behandelen, de opleiding schiet helaas nog steeds ernstig tekort op psychologisch vlak en ook van voeding en vitaminen weten net afgestuurdeerde artsen bijna niets!

  het zijn de jonge artsen die hier nu zelf over klagen, dat de opleiding eigenlijk te kort schiet.

  dan heb je ook nog therapeuten, in de Natuurgeneeskunde of in de homeophatie, ook deze mensen hebben een gedegen en lange opleiding achter de rug en worden vergoed door de verzekering als je aanvullend verzekerd bent.
  Wat altijd verstandig is: kijk of iemand ingeschreven staat bij een beroepsvereniging! want helaas mag iedereen zich therapeut noemen.
  Voor Natuurgeneeskunde NWP, voor Klassiek Homeophaten de NVKH enz.enz.
  als je dan niet goed wordt behandeld kun je daar klagen en reken maar dat ze dan aangepakt worden, ze zijn daar ook verplicht verzekerd.
  Het is inderdaad waar dat ook de reguliere artsen fouten maken en helaas niet altijd goed en streng worden aangepakt na een klacht.
  Brenda

  Reactie
  #5

  Er is nu een aflevering van undercover op televisie over alternatieve genezers die de boel bewust flessen. Schandalig!

  Reactie
  #6

  Scheer de alternatieve zorg niet over één kam. En schep voorwaarden voor toezicht en controle. Dit adviseert het bestuur van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN) aan minister Klink. Hiermee reageert de KVHN op de brief die minister Klink aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Klink wil betere mogelijkheden om misstanden in de alternatieve zorg effectiever aan te pakken.

  Reactie
  #7

  Dit soort acties komt volgens mij voort door het proces tegen jomanda...

  En wat mij betreft is jomanda dan ook geen alternatieve genezer. Zij denkt dat zij zelf mensen kan genezen...en hoe....

  Ik heb niets tegen alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie en zo, maar zo iemand als jomanda heb ik wel grote vraagtekens bij. En dat zij de diagnose van artsen gewoon naast zich neerlegt vind ik ronduit kwalijk.

  Reactie
Reageer op: alternatieve genezers straffen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief