mag arts weigeren medicatie voor te schrijven

  • #1

    2 januari heb ik gebeld naar de specialist voor een herhaalrecept van canabis, ik had nog voor een kleine 2 weken maar dit is nooit een probleem geweest. Ik gebruik het al 9 jaar en doe 4 maanden met 5gr. en betaal het zelf.

    Ik kreeg te horen dat mijn arts met pensioen is en een andere arts neemt het over maar is met vakantie. Een week later kreeg ik te horen dat de nieuwe arts mij eerst wil zien voor hij voorschrijft. Prima maar dan moest het wel die week want daarna zat ik zonder. Dit kon niet, ik kon pas 6 weken later terecht. Dit zou betekenen ruim 4 weken zonder medicatie. Gevraagd of het niet eerder kon, nee dat kon niet. Gevraagd of de arts dan voor 1x wil uitschrijven omdat ik anders echt in de problemen kom, nee dat deed hij niet.

    Geen wiet betekend voor mij snachts veel pijn en slecht slapen. Ik heb heel hard gevochten om uit mijn rolstoel te komen maar zou er nu weer inkomen omdat de arts niet mee werkt. Gelukkig heb ik op mijn vorig herhaalrecept, met grote uitzondering, nog een keer geleverd gekregen en kan ik dus nu weer even vooruit.

    Nu is mijn vraag, mag een arts dit doen? Mag die zo maar medicijnen weigeren en een patiënt 6 weken aan haar lot overlaten? Ik kan me dit niet voorstellen.

    Ik heb inmiddels een klacht ingediend bij het ziekenhuis maar de arts blijft bij zijn standpunt en wil niet mee werken en denken. En ik heb geen behoefte om die arts te zien, en ben op zoek naar een andere manier om het voorgeschreven te krijgen. Maar heb nog geen idee hoe.

    Reageer
    #2

    Bespreek het met je huisarts. En als je het toch zelf moet betalen zou je in tussen tijd het kunnen halen bij de koffieshop

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor de reactie.
    11Ik had al in de planning zitten om naar de huisarts te gaan en het voor te leggen.
    Maar ik wil niets uit de koffieshop, dan weet ik niet wat ik krijg en hoe zuiver het is. De mijne wordt door de overheid geproduceerd en ik weet wat ik dan binnen krijg en wat de werking is.
    Het gaat er mij vooral om of een arts je medicijnen mag weigeren die je al 9 jaar zonder problemen gebruikt.

    Reageer
    #4

    Ja een arts kan dat weigeren. Als hij/zij daar grondige redenen voor heeft en moet dat dan ook toelichten. Maar ook de huisarts kan dat gewoon voorschrijven

    Reageer
Reageer op: mag arts weigeren medicatie voor te schrijven


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief