Mijn huisarts stopt ineens met voorschrijven van medicatie

  • #1

    Goeiendag..

    Ik heb wat advies nodig wat mijn huisarts betreft..

    Al meer dan 7 maanden slik ik elke dag Mirtazapine 45mg om savonds lekker te kunnen gaan slapen.. Heb al vanaf mn 4e slaapproblemen ivm dat ik zwaar ADD heb..
    Ben daarvoor in behandeling geweest en slik daar ook medicatie voor.. Vele ADD klachten die ik heb worden daardoor onderdrukt behalve mijn slaapproblemen..

    Daarom heb ik Mirtazapine 45mg voorgeschreven gekregen omdat ik daar lekker op slaap..

    Na 7 maanden belde ik de huisarts op voor evt andere medicatie omdat ik op sommige avonden nog een Mirta moet bijnemen om er slaperig van te worden.. Aangezien je maar max 60mg op een dag mag nemen wilde ik andere (slaap) medicatie..
    Toen ik de assistente aan de telefoon kreeg maakte ze een "bel-afspraak" voor de volgende dag dat de huisarts mij terug zou bellen..
    Volgende dag heeft de huisarts mij helemaal niet gebeld niks..

    Weer gebeld.. En weer een bel-afspraak gemaakt.. En weer werd ik niet terug gebeld door de huisarts.. (ondertussen zat ik al een week zonder medicatie en sliep ik maar een paar uur per nacht)..
    Toen heb ik nogmaals de telefoon gegrepen en de huisarts assistente met hoge poten opgebeld.. Die mij volkomen begreep en direct de spreekkamer van de huisarts in zou lopen en mij direct zou terug bellen..

    Enige minuten later werd ik terug gebeld door de assistente met de mededeling dat mijn huisarts geen Mirtazapine meer wilde voorschrijven maar ook geen enkel ander slaapmiddel..

    Ik heb behoorlijk last van de zogezegde "afkickverschijnselen" van Mirtazapine aangezien je daar niet "direct" mee kan stoppen..

    Ik heb nu via via op de illegale manier slaapmedicatie gekocht om dus zo aan voldoende nachtrust te komen..

    Maar wat moet ik hier met deze situatie aan..?

    Kan ik mijn huisarts hiervoor aanklagen..?
    Kan ik hiermee overstappen naar een andere huisarts..?

    Ik weet niet wat ik het beste kan doen.. Pleasee help mij..!!

    Groetjes Justin..

    Reageer
    #2

    Er zal een reden zijn waarom de huisarts de medicatie niet wil voorschrijven. En dat zou ik dus met de huisarts gaan bespreken. Hij kan niet zomaar zonder opgaaf van reden  na 7 maanden met zo'n middel stoppen. Jij krijgt onttrekkingsverschijnselen. Dus maak afspraak bij de huisarts en spreek hem daar op aan.

    Je kunt sowieso altijd overstappen naar een andere huisarts.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.. Ik zelf werk heel veel dus heb niet veel tijd om langs te gaan.. Vandaar dat ik tot 2x toe een bel afspraak had.. Maarja als ik tot 2x toe niet wordt terug gebeld terwijl zn assistente het in zn agenda heeft gezet.. Word het lastig om antwoorden te krijgen op mijn vragen.. Ik ga idd een afspraak maken om langs te gaan.. Vind het wel heel slecht dat een huisarts tot 2x toe niet terug belt..

    Maargoed.. Ik vroeg me af of een huisarts dat zo maar kan doen.. Ik mag hopen dat hij precies weet dat zo maar stoppen met die medicatie dat dat nooit kan en mag.. En dat voor een huisarts zonder enige uitleg te geven..

    Reageer
    #4

    Het is in ieder geval niet goed!

    Reageer
    #5

    Natuurlijk `kan´ het.

    Waarschijnlijk heeft de huisarts uit frustratie of irritatie gehandeld vanwege de wijze van interactie, of het gebrek daar aan. Suggestie: spreek hem daar op aan. Neem evt. iemand mee !

    Reageer
    #6

    Frustratie of irritatie..? Waar zou hij over gefrustreerd moeten zijn dan..?

    Reageer
    #7

    Twee niet nagekomen belafspraken.

    "Toen heb ik nogmaals de telefoon gegrepen en de huisarts assistente met hoge poten opgebeld.. Die mij volkomen begreep en direct de spreekkamer van de huisarts in zou lopen en mij direct zou terug bellen.. "

    Ik kan mij enige frustratie/irritatie voorstellen bij de arts ... en dat hij dan zo "makkelijk" reageert.

    Reageer
    #8

    Een huisarts is een professional en daarbij een (vertrouwens)arts voor zijn patiënten, en hoort zo niet te reageren. Een dergelijke reactie kan gezondheidsproblemen bij een patient veroorzaken. Bovendien is er geen direct contact geweest tussen patient en arts. Dus geen reden om gefrustreerd of geïrriteerd te zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tandor ...

     

    Een huisarts is ook maar een mens. Vaak hebben ze een hoge dunk van zichzelf.

    "Een dergelijke reactie kan gezondheidsproblemen bij een patient veroorzaken." Ja.

    "Bovendien is er geen direct contact geweest tussen patient en arts. Dus geen reden om gefrustreerd of geïrriteerd te zijn" Alweer, een huisarts is ook maar een mens ... Geen rechtvaardiging, wel "reden".

    De afwezigheid van dat directe contact kan al gauw voor problemen zorgen.

     

    Reageer
    #10

    Het komt vaak van 2 kanten. Huisartsen hebben 9 jaar gestudeerd om belangrijke conclusies zoals deze. Tegelijkertijd verdienen ze veel geld om je door te verwijzen of medicatie voor te schrijven en doen sommige dus gewoon moeilijk.  Zij werken part time en verdienen bakken met geld, jij hoeft echt niet te lijden en zij hebben een eed afgelegd. Zij moeten zorg bieden en kunnen dat echt niet zomaar weigeren. Zou naar het tuchtcollege stappen, dat is een deuk in een zelfvertrouwen en leert hen wel respectvoller om te gaan met patiënten. Al is het een breuk in hun ego. Niks meer, niks minder.

     

    Reageer
    #11

    Allereerst; het chronisch gebruik van slaapmedicatie is belachelijk! Geen enkel weldenkende huisarts zou dit zomaar mogen doen. Er moet minstens een vakkundig oordeel door een neuroloog worden gesteld. Dat hij nu stopt met voorschrijven is maar goed ook. Slaapmedicatie kan bij hoge uitzondering een paar keer per week worden gebruikt. De neven effecten van deze medicaties zijn desastreus voor gezonde mensen.

    Dat het slaapprobleem gelinkt wordt aan ADD; ook klinklare nonsense. Ik ben zelf ADD patient geweest en heb hetzelfde ervaren als jij. De slapeloosheid komt met name door het gebruik van ADD medicatie en kan tot jaren na einde medicatie worden gevoed (psychosomatisch).

    Het onderliggende probleem is dat je niet in slaap valt. Dat is te trainen.

    ik vind het erg kort door de bocht dat je al 7 maanden aan de slaapmedicatie zit, zonder dat de arts verder heeft gekeken.

    Dat hij je niet terugbelt zegt mij genoeg... totaal onbekwaam.

     

    Reageer
    #12

    ook mijn huisarts deed de assistente het laten zeggen aan haar! nee dat moest per telefoon echt niet, ik sta daar morgen face to face met mn huisarts. ik slik die medicijnen al 14 jaar tegen mijn spierspasmen en een steuntje in de rug. tuchtraad ga ik zeker er op aanspreken! maar eerst mag hij mij vertellen waarom ik (heb geen goeie levensduur) mij niet gunt dat ik niet nog een dal door moet, als een spast met verschrikkelijke pijn. ipv mijn opgewekte zelf te kunnen blijven help mij aub mvg cf knijpinga

    Reageer
    #13

    @Claudia, zomaar stoppen met medicatie natuurlijk erg moeilijk maar misschien tijd om eens te kijken naar oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen en schildklierproblemen. Als het niet iets aangeborens is dan.

    Reageer
    #14

    Dat moet de huisarts dat bespreken

    Na 7 mnd is het van de 1 op andere dag stoppen gevaarlijk

    Reageer
    #15

    mijn huisarts stopt ook ineens met mijn dormicum terwijl ik 1 tablet van 15 mg per dag krijg,daar
    functioneer ik beter op,en nu weet iemand waar ik ze kan kopen via een illegale weg

    Reageer
Reageer op: Mijn huisarts stopt ineens met voorschrijven van medicatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief