Vermoedelijk anusscheurtje, snel angst voor kanker, kan iemand geruststellen?

  • #1

    Ik had vandaag een vrij dikke drol, die er moeilijk uitkwam en ik voelde daarna iets openscheuren, wat ik wel vaker heb (paar keer per jaar). In de ontlasting zelf zat geen bloed zover ik kon zien, alleen bij het afvegen had ik een klein beetje helderrood bloed.

    Ik heb wel vaker van die scheurende ervaringen afgelopen jaar meegemaakt. Soms zat het bloed dan op de ontlasting, maar nooit een pot vol of vermengd met de ontlasting zelf. In de dagen na zo'n scheurende ervaring heb ik wat druk/last van de anus. Die plek is dan wat gevoeliger. Maar na een paar dagen verdwijnen de klachten weer en heb ik ook geen bloedverlies meer. Dit gaat dan lange tijd (vaak maanden) zonder problemen tot ik weer zo'n scheurtje (denk ik) krijg. Zo had ik afgelopen week een druk net boven mijn anus omdat ik een tijd diarree had maar inmiddels is deze druk weer weg.

    Misschien ook handig om te vermelden is dat ik sinds juli 2019 sowieso wat tob met ontlastingsproblemen. Ik had in die periode hele erge verstopping waar ik echt heel veel bij moest persen, waardoor ik een velletje vol met bloed had en waarschijnlijk aambeien door zijn ontstaan. Maar sinds die tijd, bijna een jaar geleden, heb ik nooit structurele problemen. Alleen soms wat moeite met de ontlasting, zoals dat scheuren, waarbij ik dan wat bloedverlies heb maar dit is afgelopen jaar misschien 4x gebeurd en ook nooit chronisch. Ik weet ook dat mijn moeder is geopereerd aan de kringspier, ik weet niet specifiek meer wat het was maar het had te maken met dat deze te strak/smal was? Ik kan de details vragen indien nodig. Misschien dat dit een erfelijk iets is en ik dit in mindere mate heb?

    Komt dit overeen met het beeld een anusscheurtje? Ik ben altijd snel bang dat het wat ernstigs is, maar uit schaamte ga ik deze keer liever niet naar de arts. Ook heb ik een periode gehad van druk op de borst, waarbij ik serieus wekenlang elke nacht met angst naar bed ging dat ik niet zou opstaan de volgende ochtend. Uiteindelijk bleek dit niks te zijn en ook hierdoor wil ik mijzelf niet meteen druk maken over dit soort dingen, omdat ik snel last krijg van angstaanvallen met dit soort dingen. Zou iemand mij dus kunnen geruststellen? Specifiek ben ik in dit geval bang voor anuskanker, endeldarmkanker, etc.

    Nog wat informatie over mijzelf: 19-jarige man, zover ik kan zien geen risicogroep (zoals voor anuskanker geen hpv, geen anale seks, etc.), geen (darm)kanker in mijn directe familie, etc. Ik heb ook nog met een spiegel en een flitser gekeken naar mijn anus maar kon niet iets raars/vreemds vinden. Het enige wat ik zag was dat mijn huid aan de zijkant, echt in de anus zelf, wat paars-/roodachtig is overal. Maar het lijkt mij dat deze anushuid aan de binnenkant er sowieso anders uit zal zien dan je normale huid. Echter is dit natuurlijk een beetje een slechte setup en is het sowieso moeilijk om op die manier echt goed iets te zien.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Het zal een anus scheurtje zijn al an niet in combinate met een aambei, zorg dat je ontlasting zacht blijft. Eet vezelrijke voeding, dagelijks een stuk ers cruit en drink minimaal 1,5 liter water

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je snelle reactie John. Op het vezelrijk eten zal ik letten. In de periodes dat ik er extra op let is de ontlasting ook al een stuk beter ja. Ik eet momenteel wat minder calorieën (ben op een gezond gewicht maar wil mijn vetpercentage nog wat laten dalen) dus het eten wat ik eet, is vooral eiwitrijk en niet echt vezelrijk.

    Ik zat daarnaast ook te denken, als ik al bijna een jaar een tumor zou hebben, zou deze inmiddels al redelijk gegroeid zijn toch? Niet dat juli 2019 per se het moment is dat alles van rozengeur en maneschijn naar ellende ging overigens. Maar dan zou dus zulke dikke ontlasting ergens blijven 'hangen' ofwel geblokkeerd worden lijkt mij? Of in ieder geval zo erg de tumor irriteren dat er een hoop bloed zou ontstaan? Klopt deze gedachte?

    Reageer
    #4

    Het is eigenlijk heel simpel:
    Je drinkt te weinig en je voeding is niet in orde. Dat is dan dus vragen om problemen.

    Reageer
    #5

    Dankjewel voor je reactie John. Nee daar heb je absoluut gelijk in. Overigens drink ik wel genoeg hoor, denk dat ik meer dan 3 liter wel aantik per dag. Maar de vezelinname schiet wel tekort ja.

    Overigens was ik vanochtend naar de wc geweest en had ik diarree, wat aan de ene kant wel fijn was gezien het waarschijnlijke wondje. Ik heb sowieso zolang ik kan herinneren een vrij apart ontlastingspatroon, de ene keer droge ontlasting en dan de volgende dag niet. Ik kon geen bloed vandaag zien, al was het een beetje moeilijk kijken natuurlijk. Ik had in ieder geval sowieso geen bloed bij het afvegen. Wel prikte de boel een beetje. Nu in de avond heb ik last van een prikkend en soms brandend gevoel. Eigenlijk hetzelfde wat ik beschreef in mijn openingpost, waar ik vorige week last van had nadat ik diarree had. Het zit echt net in/boven de anus. Het is niet per se een pijn, eerder een vervelend gevoel zoals een geïrriteerde tand. Op sommige momenten voel ik dit gevoel niet, en op sommige momenten vandaag verergerd het wat en begint het wat pijnlijk te prikken en te branden.

    Klinkt dit als een anusscheurtje? Ik heb dit in het verleden wel vaker gehad en de ervaring leert dat de irritatie gedurende een paar dagen langzaam afneemt totdat ik er geen last meer van heb.

    Ik heb vandaag niet de boel geïnspecteerd, maar gisteren zag ik dus wel dat in de anus zelf de huid paarsig is. Hoort dit? Ik zag daarnaast ook een rood plekje zitten. Ik kon het niet heel goed zien want het was een beetje een halfbakken oplossing om te kunnen inspecteren, maar het zag er niet echt uit als een verdikking o.i.d., zover ik kon zien was het gewoon vlakke huid. Is dit waarschijnlijk dat scheurtje of een irritatie?

    En dit is geen anuskanker o.i.d. toch? Ik kan hier nogal moeilijk informatie over vinden, ook doordat het een vrij zeldzame ziekte is waarbij de meeste gevallen ook nog is door HPV veroorzaakt worden. Statistisch gezien is de kans dus heel erg klein maar ik ben altijd een beetje panisch met dit.

    Reageer
    #6

    Je anus zal geirriteerd zijn. En dat is met diarree niet zo heel vreemd. Een anus scheurtje kan heel goed. Dat is ook niet altijd goed te zien

    Reageer
    #7

    Oke, bedankt. Ik snap dat zonder foto's e.d. het niet mogelijk is om echt een conclusie te kunnen trekken maar op basis van deze klachten is het waarschijnlijk geen kanker dan?

    Reageer
    #8

    Nee joh..dat is wel erg ver gezocht

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is inmiddels al bijna een maand geleden dat ik dit topic opende. Ik heb sinds mijn laatste post geen bloed meer gehad zover ik kon zien in de pot en bij het afvegen sowieso niks. Heb over het algemeen geen klachten, behalve wanneer ik diarree heb gehad, dan irriteert de boel een beetje. Maar de klachten die dan opduiken zijn een stuk minder dan in het begin en ook minder langdurend.

    Ik voelde wel ongeveer twee weken geleden op de wc een klein, redelijk hard, beweegbaar bultje onder de huid aan de linkerkant. De boel moest dus 'gespreid' zijn om het te voelen, als je snapt wat ik bedoel. Wanneer ik iets voel/pijn heb komt dit ook vanaf de linkerkant. Ik denk dat dit de aambei is? Vorig jaar rond deze tijd had ik 4 gelijksoortige bultjes en ook veel klachten maar die bultjes trokken na 1-2 maanden weg en toen waren de klachten ook weg.

    Gisteren voelde ik dit bultje niet zitten al heb ik er niet heel veel tijd aan besteed. Dus ik denk dat hij gekrompen is. Is dit waarschijnlijk een aambei?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #10

    Dat zou best kunnen

    Reageer
    #11

    Beste mensen

    Ik heb al één maand last van een soort zwelling in de anus. Wanneer ik pers, komt de zwelling naar buiten. Het doet helemaal geen zeer, het is niet hard. Ik kan het aanraken, dit doet geen zeer en kan erop duwen, het voelt heel zacht aan. Deze zwelling is alleen zichtbaar als ik moet persen, bijvoorbeeld bij ontlasting of bij een scheet.

    Daarnaast heb ik al een aantal weken last van een raar gevoel in mijn buik, ook heb ik regelmatig last van ochtendmisselijkheid waarbij ik soms moet overgeven. Ik heb nu en dan ook eens last van diarree, nooit last van verstopping.

    Ik maak mij hele grote zorgen, ben bang dat het anuskanker is ofz. Ik ben 17 jaar. Kan iemand mij hiermee verderhelpen?

    Reageer
    #12

    Het zou een aambei kunnen zijn of prolaps. Daar moet je dus mee naar de huisarts gaan

    Reageer
    #13

    Is er een kans dat dit anuskanker is? Ik maak mij echt heel erg bang en mijn huisarts is ook op vakantie.

    Reageer
    #14

    Dat is erg onwaarschijnlijk. Als je huisarts op vakantie is, is er altijd een vervangende arts beschikbaar

    Reageer
    #15

    Ook ik ben heel bang voor anuskanker. Poepen doet momenteel erg veel pijn, als de ontlasting eruit komt, ervaar ik een scherpe pijn. Er kan dan soms wat bloed op de ontlasting zitten of op mijn wc papier. Voor de rest heb ik af en toe wat jeuk en verder niks. Zijn dit kenmerken van anuskanker? Ik las ergens dat opgezwollen lymfeklieren bij anuskanker horen; ik heb een harde pijnlijke bult in mijn lies. Help, ik ben bang.

    Reageer
Reageer op: Vermoedelijk anusscheurtje, snel angst voor kanker, kan iemand geruststellen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief