Kanker?

 • #1

  Beste,

  bij deze doe ik even mijn verhaal in het kort. Nu al ruimschoots één jaar verlies ik zo nu en dan weleens wat bloed na de ontlasting bij het afvegen. Soms echt maanden niet en dan weer weken achter elkaar. Het gaat dan om een kleine hoeveelheid. Gezien ik tot heden geen andere klachten had, heb ik het gelaten. Ik dacht dat het misschien hormonaal was of gewoon een scheurtje gezien het feit ik best regelmatig zit en mijn anus veelvoudig afveeg na de stoelgang.

  Nou is het nu in een best wel korte tijd (sinds mid. Augustus) best regelmatig voorgekomen (denk een stuk of 10 keer). En een aantal dagen geleden was het behoorlijk wat bloed, dus ging ik in de spiegel kijken of er wat te zien was. Nu zag ik een stuk of 3 kleine sneetjes en om mijn anus zelf zat een paars/blauwe zwelling (opzich niet pijnlijk, een klein beetje tijdens de stoelgang).

  Toen ik op internet keek, kwam ik bij een artikel over anuskanker terecht. Een zeldzame kanker die weinig voorkomt in Nederland. Nou zag ik dus dat het eventueel een uitzaaiing kan zijn van schaamlipkanker (ook vrij zeldzaam), maar ik heb wel een aantal symptomen van schaamlipkanker. Zoals jeuk, meer afscheiding dan ik ben gewend. Nou ben ik best hypochonder en zou ik me aan kunnen stellen. Het zouden best aambeien of scheurtjes kunnen zijn, en dat wat betreft mijn vagina zou kunnen zijn omdat ik bijna ongesteld moet worden (6 dagen overtijd inmiddels door de stress).

  Ik wil er opzich wel mee naar de huisarts gaan, maar vind het heel ongemakkelijk om daar letterlijk en figuurlijk met de billen bloot te gaan, en ik hoor wel vaker dat anuskanker wordt verward met aambeien, dus misschien krijg ik een foute diagnose en geruststelling voor niks. Vandaar dat ik dacht ik vraag eens op het forum of iemand enig idee heeft wat het kan zijn.

  Misschien wel even handig ter info, ik ben net 18 jaar.

  Reactie
  #2

  Hey meid, ik denk niet dat je persee van het ergste uit moet gaan. Bloedverlies bij de ontlasting is meestal onschuldig en zeker ook dat je zegt dat het soms maanden weg is. Ik ben natuurlijk ook geen dokter, maar ik denk dat bij anus of darmkanker het niet soms zomaar maanden weg gaat. Toch lijkt het me verstandig om ermee naar de dokter te gaan, want wat het ook is, als je er al een jaar last van hebt lijkt het niet zomaar vanzelf over te gaan en de dokter kan je wel een zalfje of antibiotica voorschrijven. Hopelijk heb ik je een beetje geholpen hiermee!

  Reactie
  #3

  Ik vind het alleen gênant om ermee naar de dokter te gaan, gezien ik daar best vaak kom en als er dan weer niets is ze me dalijk niet meer serieus nemen.

  Reactie
  #4

  Dat snap ik Sarah, maar je moet altijd maar zo denken; ik doe het voor mezelf. Je gaat daar naar toe voor jezelf. En in dit geval is het gewoon nodig voor de dokter om je anus te bekijken, om zo eventueel een diagnose te stellen. Daarna ga jij tenminste met een gerust gevoel naar huis.

  Reactie
  #5

  Ik las net je verhaal en zoals je beschrijft heb ik ook gehad. De dokter heeft me toen verteld dat ik scheurtjes had in mijn anus en dat die eigenlijk niet zomaar meer weggaan. Ik heb nog af en toe dus wat bloed bij het afvegen maar maak me totaal niet meer ongerust nu ik weet wat het is. Ik denk niet dat je iets ergs hebt, maar het bevestigd hebben is toch een fijn gevoel. Wat ik wil zeggen: maak een afspraak bij de huisarts en ga niet van kanker uit. Dat is zeldzaam in die vorm die jij beschrijft en zeker op 18-jarige leeftijd haast onmogelijk

  Reactie
Reageer op: Kanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief