Kanker?

  • #1

    Hallo,

    Zoals veel mensen hier op het forum, zit ik ook met bang vermoeden.

    Ik ben bang dat ik misschien kanker heb. Ik durf dit tegen niemand te zeggen, omdat ik niet wil dat mensen denken dat ik me aanstel. Ook niet tegen mijn vriend of ouders.

    Van de informatie op internet wordt je ook niet heel veel wijzer, dus ik hoop dat jullie me meer kunnen vertellen en wat ik het beste kan doen.

    Het begon zo'n 9 jaar geleden. Toen voelde ik een bult onder mijn kin, bij de mondbodem zeg maar. Het deed geen pijn. Foto van laten maken, wat bleek: speeksel of lymfekliertje. Niks aan de hand.

    Vorige jaar weer een foto laten maken, omdat deze stuk groter is geworden. Wederom: niks aan de hand.

    Een aantal maanden geleden heb ik een nieuwe bult opgemerkt, namelijk in mijn hals aan de rechterkant. Als ik mijn hoofd draai naar links zie je de bult duidelijk zitten. Huisarts: 'hou maar in de gaten'.

    2 weken geleden liet ik me masseren. Toen mijn armen werden gemasseerd, voelde ik een pijn aan de binnenkant van mijn beide ellebogen. Wat blijkt: aan beide armen een behoorlijke bult. Weet niet hoe lang ze er al zitten.

    Ik maak me zorgen. Na research te hebben gedaan, ben ik erachter gekomen dat op alle plekken waar ik een bult heb lymfeklieren zitten.

    Ik voel me verder wel prima.

    Moet ik me zorgen maken?

    Ik moet er wel bij zeggen dat mijn opa aan kanker is overleden. Dus enigszins zit het in de familie denk ik.

    Alvast bedankt!

    Mvg,

    Maria

    Reageer
    #2

    Opgezette lymfeklieren hoeven niet perse door een ernstige ziekte veroorzaakt te worden. Heb je voor de rest geen klachten?

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je berichtje.

    Verder heb ik geen klachten. Voel me gewoon goed.

    Alleen soms last van nachtzweten, waardoor ik wakker word en me dan moet afdrogen met een handdoek en de lakens moet verschonen, maar dat heb ik niet elke nacht.

    Reageer
    #4

    Misschien toch goed om nog eens terug te gaan naar je huisarts en een bloedonderzoek te laten doen.

    Reageer
    #5

    ik heb ook een bult onder mij kin ik denk dat het een tumor is ik moet woensdag weer naar de dokter ik ben bang want want miss moet ik bloed afnemen ik ben ook bang voor de uitslag

    Reageer
Reageer op: Kanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief