Heb ik eierstokkanker?

  • #1

    Hoi iedereen!

    mijn naam is Lies en ik ben bang dat ik eierstokkanker heb:

    dit zijn mijn symptomen:

    - pijn in lage rug, buik en bekken

    - bloedverlies (ik dacht dat ik ongesteld werd want ik zag wat bloed maar was niet ongesteld)

    - vermoeidheid (word steeds erger)

    - gewichtsverlies (3 kilo op een maand)

    - weinig eetlust en zit snel vol

     

    Reageer
    #2

    Dat zijn symptomen die bij heel veel dingen kunnen passen. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Hallo.
    Ik heb sinds vorige week donderdag heel veel pijn gehad eerst aan mijn buik vooral aan de bovenbuik. Ook een heel opgezette buik en een opgezwollen gevoel.lijk 7 mnd zwanger.
    Ben naar spoedpost geweest.
    Daar werd gedacht dat ik nierstenen had, werdt gelijk spuotje tegen pijn gegeven terwijl ik zei dat ik juist bij bewegen pijn had.
    Volgende dag afspraak voor echo gemaakt om kijken of ik nierstenen heb?!
    Ondertussen heeft pijn zich verplaats,bovenbuik naar onderbuik en mijn onderrug ook opgezetye buik en opgezwollen gevoel. Ik zit heel snel vol.
    Naar wc ga ik ook sneller dan normaal.
    Omdat ik veel pijn had en pijn nu onder mijn buik zat en t zaterdag was ben ik weer naar spoedpost geweest.
    Deze keee urine nagekeken en er werden rode bloedcellen gezien, iets wat duide op onstekking.
    Deze keer heb ik antibiotica gekregen.
    Maar nu weet ik niet.
    Symptomen lijken op eierstokkanker.
    Kan t ook zijn? Ben heel bang.
    Sommige symptomen lijken daarop andere weer noet.
    Ik heb 4 kinderen dus weet niet of dat kan ben 39 jaar.

    Reageer
    #4

    Niks te zien op de echo?

    Het zouden toch nierstenen kunnen zijn. Of een nierbekkenontsteking. Eerst maar eens de kuur afmaken.

    Reageer
    #5

    Echo heb ik pas aanstaane vrijdag.

    Dat is voor nieren. Ik ga morgen vragen of ik nog een echo voor baarmoeder en eierstokken kan krijgen

    Reageer
    #6
    • Ik heb ook weeënachtige pijn.
    Reageer
    #7

    Ga dan toch maar eens naar de gynaecoloog

    Reageer
    #8

    Lijkt t op eierstokkanker?!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden.

    Reageer
    #10

    Hoi,

    Ik ben naar de huisarts gegaan op het moment dat ik flauw ben gevallen van de pijn, bij mijn anus. Heel stom. Ik had al veel bloed verlies en gooide dit op de pil, drukte en verhuizing enz. Ontzettende buikpijnen, maar niet naar de arts geweest daarvoor. Pas toen ik flauw viel en de dag erna weer bloed verlies had, ging een belletje af dat ik toch maar moest gaan.

    Geen zwangerschap, geen pijn bij drukken, wel last een wisselende stoelgang, last van misselijkheid, extreem bloedverlies, en mijn blaas leeft een eigen leven. Korte verleden een blaasontsteking gehad, althans, dat dachten we. Medicatie sloeg niet aan, en met gierende pijn in de flanken naar het ziekenhuis, die gaven aan dat ik de kuur even moest afmaken. Prima. Mijn rug voel ik niet. Klinkt stom, maar sinds bijna 3 jaar heb ik geen gevoel aan mijn spieren en zenuwen. Functie is er wel, maar geen pijnprikkels. Soms erg handig 😉

    In elk geval, doorverwezen voor een echo, spoed. Prima. Baarmoeder is mooi (ik zag geen zak, gelukkig snappen hun het!) Eierstok rechts, prima, wederom blij dat hun die dingen kunnen zien! Links.... Wat is dat? Mijn eierstok?

    Een groot zwart gapend iets, met iets erin en wit eromheen. Maar mijn eierstok was niet meer zichtbaar, die werd netjes aan de kant gedrukt zeg maar. Mevrouw loopt weg, met een rits aan prachtige foto's van iets wat er niet hoort. Dat begreep ik zelf ook wel. en zegt netjes: Ik moet er NU mee naar de specialist.

    ik denk: nah dat gaat via de huisarts. Niet dus. Half uur gewacht, mevrouw kom maar binnen. Afwijking. Ja dat zag ik! En toen?
    Iets met 4,5 bij 6 cm. Geen follikel, iets over bloed en te veel, geen menstruatie, iets met structuur en uiteindelijk: Sorry, ik kan verder niet veel zeggen, maar ik wilde u niet naar de huisarts laten gaan en de arts sluit erop aan. Dit moet wel verder bekeken worden en u word opgeroepen. Het spijt me..

    Nou ben ik een nuchtere vrouw en zeg: oke, bedankt voor je inzet! Je doet je werk keurig!

    Nu vraag ik me af. Zijn er mensen die ooit een echo hebben gehad met een zichtbare afwijking zoals dit? Voor de duidelijkheid:wat je ziet is de afwijking dus, het hele beeld werd ermee in beslag genomen

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Hallo,

    Wat ik hier nu lees van niet naar de dokter te gaan terwijl je pijn heb in je onderbuik. Echt stom om niet te reageren op je lichaam. In 2013 ben ik van de trap gevallen, na een tijdje had ik pijn in mijn onderbuik en kon moeilijk naar het toilet gaan. Naar mijn huisarts geweest, een pilletje voor mijn darmen en een siroop voor mijn maag. Maar het hielp niet. Naar een andere huisarts geweest en werd direct doorverwezen naar mijn gynaecoloog. Tijdens de echo vond we een tumor van 7 cm op mijn linker-eierstok. Dus de bal ging aan het rollen. De tumor was nog mooie ingekapseld. De chance bij onchance was, als ik niet van de trap was gevallen ging het nooit uitgekomen zijn en was het uitgekomen dan was misschien telaat en reeds uitgezaaid. Momenteel ben ik nog altijd in remissie. Dus Dames van alle leefdtijd gaat op tijd en stond je regelmatig controleren. kanker is geen pretje. Mijn dochter is nu 17 en sedert vorige jaar gaat zij op jaarlijkse controle. Eierstokkanker kan ook erfelijk zijn.

    Reageer
    #12

    @Adeline Na zo'n val kan er wat scheef zijn gaan zitten. Dan kan wellicht een osteopaat helpen.

    Bij cystes en tumoren van de vrouwelijke organen kunnen wel tekorten aan diverse voedingsstoffen en verder oestrogeendominantie een rol spelen. Een verminderde productie van melatonine, door voeding, sommige medicijnen en electro-magnetische velden kan het oestrogeen verhogen. Dit soort dingen natuurlijk naast medische hulp.

    Reageer
    #13

    hallo allemaal,

    vandaag ben ik met pijn in rug naar spoedeisende hulp gegaan ik dacht dat het mijn nieren waren.Daar kreeg ik te horen dat ik een cyste op mijn linker eierstok heb. Ik heb een tweeling van 14 maanden ben onwijs bang dat het kwaadaardig is en dat ik mijn kids niet zal zien opgroeien. Ik ga maandag een afspraak maken bij de gyn. Hoe waren jullie uitslagen???

    Reageer
Reageer op: Heb ik eierstokkanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief