Heb ik kanker?

  • #1

    Ik heb nu al een drietal weken een kriebelende hoest. Iedereen hier thuis is ziek geweest de afgelopen periode dus kon het niet anders dan dat ik de volgende was. De hoest lijkt echter niet over te gaan en wordt steeds vervelender (schorre keel, hees, …).
    Toen ik vorige week bij de osteopaat was voor mijn nek en rugklachten (tussen de schouders en onderrug) weet hij dit aan problemen met mijn longen. Hij deed wat handelingen waardoor mijn longen best een raar geluid maakten (pruttelen, alsof er water kookt).
    Ik ging hier wat later over in gesprek met twee collega’s die mij hadden aangeraden naar de osteopaat te gaan, maar toen ik vertelde wat hij me zei (in combinatie met mijn hoest) vertelden ze me dat ze enkele mensen kenden die ooit dezelfde symptomen hadden en uiteindelijk longkanker bleken te hebben. Al zo ver uitgezaaid dat het zich in het ruggenmerg had vastgezet wat de klachten verklaarde.
    Ik vond het best een heftige uitspraak en stopte het gesprek, maar het bleef wel wat nazinderen en toen maakte ik de grote fout van dokter Google te raadplegen.
    Op dit moment ben ik zo bang dat ik niet naar de dokter durf, dus vroeg ik me af of hier mensen wat ervaring hebben met gelijkaardige klachten.

    Kort de klachten op een rij:

    - kriebelhoest die al 3 weken aansleept
    - hees
    - pijnlijke keel
    - pijn op de borst (van het hoesten?)
    - pijn in de nek en tussen de schouders
    - pijn in de onderrug

    Extra info:

    - man
    - 32 jaar
    - roker (12 jaar), sinds een jaar aan het minderen
    - 190 cm
    - 115 kg

    Reageer
    #2

    Ik zou persoonlijk naar de huisarts gaan, ipv ervaringen van anderen vragen op een forum. Kanker lijkt me wat overdreven, maar iemand kan wel dezelfde symptomen hebben,maar met een hele andere oorzaak. Je wordt er dus niks wijzer van,hooguit ongeruster....

    Reageer
    #3

    je maakt je zorgen over van alles en nog wat zelfs over een dodelijke ziekte maar bent te bang om naar de dokter te gaan??? beetje vreemd toch... Ga gewoon naar de huisarts met de klachten. Ik denk dat je collega's je vooral aan het stangen waren ( ze weten waarschijnlijk dat je snel bang bent).

    Reageer
    #4

    Dat struisvogel gedrag kan in ernstige situatie je leven kosten. Helaas al 2x in mijn naaste familie mee gemaakt. Niet naar de huisarts durven in de angst voor slecht nieuws? Ik neem
    Aan dat mocht het iets ergs zijn dat je er zo snel mogelijk bij wilt zijn?
    Maandag contact met de huisarts zoeken, dan spreek je iemand met kennis van zaken en dan kan je weer verder met je leven.

    Reageer
Reageer op: Heb ik kanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief