heb ik kanker ?

 • #1

  Ik ben een jongen van 18 en de laatste tijd voel ik mij niet 100 % gezond en ik maak mijzelf een beetje zorgen.

  Als kind ben ik altijd vrij dik geweest tot mijn 16de, zonder enige verandering in mijn eetpatroon begon ik af te vallen. Ik woog ongeveer 70 kilo, nu weeg ik er nog maar 53 kilo. Ik ben 1m en 70 cm groot als dat iets uitmaakt ...

  Bij kleine inspanningen zoals de trap oplopen voel ik mijn hart zwaar bonzen. De eerste keer maakte ik me hier niet echt zorgen over, maar het herhaalt zich vrij vaak.

  Ook ben ik altijd vrij snel moe. Ik voel me dan totaal opgebruikt, fitloos en dit ervaar ik vrijwel elke dag. Ik ben jaloers op de mensen die overactief zijn, want ikzelf voel me meestal levenloos.

  Vroeger werd ik zelden ziek, nu ben ik steeds vaker ziek. Meestal dezelfde kwaaltjes, keelpijn, hoesten, hoofdpijn, verstopte neus .. zo'n 'typische verkoudheid' denk ik. Vooral keelpijn heb ik vaak. Daarbij komt ook nog is dat ik vrijwel constant een soort geruis hoor in mijn oren. Dat kan soms echt storend zijn als ik er geconcentreerd naar luister. Het houd me 's nachts soms wakker. Het geruis word sterker als ik ziek ben.

  Ik heb ook vrij snel blauwe plekken ik hoef maar ergens tegenaan te lopen of het word geel en de volgende dag is het een blauwe plek. En soms maar niet altijd ervaar ik een branderig gevoel bij het plassen.

  In het begin maakte ik mezelf niet echt zorgen, maar als ik alle symptomen bij elkaar leg, ben ik bang dat er toch 'iets' moet zijn. Ik wil er niet met mijn ouders over praten om ze niet onnodig ongerust te maken. Zelfs al zou ik dit aan hun vertellen, ze zouden er gewoon mee lachen en er grapjes over maken.

  Kan iemand me alstublieft vertellen wat er met mij aan de hand is.

  Mvg

  Reageer
  #2

  zonder verder onderzoek, kan niemand je vertellen wat er aan de hand is.
  als je, zonder iets aan je eetpatroon veranderd, afvalt, als je moe bent en vaak ziek, is dat een reden om eens naar de huisarts te gaan.
  daar zullen je ouders echt niet om lachen, het is heel normaal dat je wil weten waarom je zo futloos bent.
  zien ze dan niet, dat je moe bent en 17 kilo bent afgevallen?
  de dokter kan je bloed laten controleren, dan weet je al wat meer.

  branderig gevoel bij het plassen, misschien loop je ook wel met een blaasontsteking rond.

  kortom: neem de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid, maak een afspraak met de huisarts. vertel dat je bent afgevallen, futloos bent en van de blauwe plekken en keelpijn. ook het branden bij het plassen.

  kom hier nog eens terug als je geweest bent.
  succes, Brenda

  Reageer
Reageer op: heb ik kanker ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief