Heb ik maagkanker?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik ben een jongen van net 17 jaar oud en ben heel erg bang voor maagkanker. 8 maanden geleden begonnen mijn eerste symptonen: Geen eetlust, veel opboeren, misselijkheid. Ik heb stuk of 10 keer bloed laten afnemen maar hier was niets te vinden. Daarna begon in mijn linkeroksel een lymfeklier op te zwellen en later ook paar in mijn liezen en hals. Ik ben naar de kinderarts geweest en die zegt dat ik me niet ongerust moet maken over maagkanker, omdat hij vindt dat dit het niet is. Ik heb ook paar keer een echo gehad en hier mankeerde ook niets aan. Laatste was nog 2 weken geleden. Verder heb ik röntgenfoto's gehad in Turkije met barium-pap. Hier hebben ze ook niets gevonden, alleen een beetje beschadigde maagwand. Zowel hier als in Turkije kwamen ze met maagslijmvliesontsteking (gastritis). Maar ik weet niet of ik dit moet geloven, omdat ik nu ook spiertrillingen heb en al die opgezwollen lymfeklieren, deze lymfeklieren worden trouwens nooit groter dan 1cm en volgens de doktoren waren ze niet erg? Kan iemand mij gerust stellen, dat ik niets heb? Ik wacht op zo snel mogelijke antwoorden, want ik word er gek van.

  Reageer
  #2

  Beste Adanali01,

  Ik ben geen dokter, maar ik herken veel van jou in mij terug. Ik heb ook al sinds 5 maanden last van mij maag en mij ook de raarste dingen in het hoofd gehaald. Ben meerdere keren bij de dokter geweest en steeds was alles perfect. Vorige week heb ik een echo laten doen en daar was ook alles goed. Ik heb mijn hele leven al last van lymferklieren die opzetten. Ik weet dat je je daarom zorgen maakt.

  Toch wil ik je gerust stellen, ik ben 20 jaar en mijn huisarts heeft dit letterlijk tegen me gezegd: De kans dat JIJ iets ernstigs hebt, ofwel maagkanker etc, is net zo groot dat er nu een tijger door mijn tuin loopt.

  Oftewel, de kans bestaat, maar als je bloed goed is en op je echo is niets te zien. Dan hoef je je ECHT niet zorgen te maken dat je wat ernstigs hebt! Het is hoogstwaarschijnlijk dat je die maagslijmvliesontsteking de oorzaak is van je klachten en je zorgen maken, maakt het alleen maar erger.

  Zorgen maken heeft echt GEEN zin! Nogmaals, ik ben geen dokter, maar als er op een echo niks te zien is en je bloed goed is, dan heb je echt geen maagkanker.

  Ik hoop dat ik je wat gerustgesteld heb.

  Groeten,

  Alex

  Reageer
  #3

  Alex heel erg bedankt voor je begrip en dat je mijn vraag hebt beantwoord, voel me nu ook wel wat beter. Hebben ze al een diagnose gesteld bij je maagklachten? Ja ik maakte me eerst ook geen zorgen over, maar nadat ik ook de opgezette lymfeklieren opmerkte, raakte ik in paniek. Wat voor klachten heb jij trouwens?

  Zijn er meer mensen, die hun menen kunnen tonen?

  Reageer
  #4

  Mijn klachten zijn: Ochtendmisselijkheid en misselijkheid na het eten. Maar klachten zijn wel steeds minder. Ik heb nu wel wat minder eetlust, wil zeggen ik heb wel honger, maar eet niet meer zoveel. Dit kunnen ook psychische klachten zijn, waar ik de laatste weken een beetje last van heb.

  Ik zou even nagaan of het daaraan kan liggen ;). Ik dacht in het begin dat mijn maagklachten geen psychisch gevolg was, maar ik zat in die tijd wel ergens mee, alleen ik dacht op dat moment dat het onbelangrijk was terwijl ik er diep van binnen wel mee zat.

  De afgelopen weken werden mijn psychische klachten steeds erger en mijn maag dus ook.

  Gaat nu stukken beter met me, ik overweeg bijna het maagonderzoek die ik maandag heb af te zeggen! Dus als je problemen hebt, praat erover. Met je ouders en je vrienden, je voelt je echt beter.

  Dat je lymferklieren opgezwollen zijn, kan ook stress zijn! Stress is misschien wel de meest kloten oorzaak van "ziek" worden. Dus sta er niet veel bij stil! En dat is moeilijk, ik weet het. Maar je druk maken schiet je niks mee op 😉 Je hebt alleen jezelf ermee. Je bent hoogstwaarschijnlijk goed gezond, anders was je bloed ook niet goed!

  Succes en sterkte!

  Reageer
  #5

  Adanali, welke symptomen van kanker heb je?

  Symptomen van maagkanker zijn: maagpijn, vaak samenhangend met eten. Dit komt echter ook ontzettend vaak voor bij allerlei aandoeningen die geen maagkanker zijn; een vol gevoel, misselijkheid, overgeven; vaak een laat symptoom; verminderde eetlust en gewichtsverlies; dit is meestal een laat symptoom; harde gezwollen lymfklieren bij het sleutelbeen; dit zijn dan al uitzaaiingen; geelzucht bij afsluiting van de galwegen.

  Lees ook: http://www.mlds.nl/ziekten/53/maagkanker/klachten/

  Reageer
  #6

  Ik heb soms misselijkheid, maar altijd opboeren sinds het begin. Ook was ik eerst 8 kilo afgevallen, maar dit kwam ook grotendeels door stress dat ik iets ernstigs heb. Ik krijg geen honger, maar eet niet slecht en ben weer binnen 2 maanden 8 kilo aangekomen. Ik heb geen maagpijn en mijn opgezwollen lymfeklieren komen voor in mijn hals paar, onder mijn linkeroksel en aan beide liezen, maar de doktoren hebben alle kliertjes gevoeld, ze zeiden allen dat ze best glad waren en ook klein. Door al het informatie ben ik weer heel erg bang. Omdat ik weer het ergste vrees. Weet iemand misschien of je uit barium-onderzoek gastritis kunt uithalen?

  Reageer
  #7

  Alex ik hoop dat je ook zo snel mogelijk van je maagklachten af bent. Het beïnvloedt mijn leven totaal. Ik heb binnen deze 8 maanden behoorlijk gestresst van tijd tot tijd, omdat ik bang ben voor een ernstige ziekte. Maar de vraag is ook, mijn symptonen zijn 8 maanden geleden begonnen, als ik iets ernstigs zou hebben. Dan zou ik toch nu veel slechter zijn?

  Reageer
  #8

  Trouwens in bloedcontrole had ik alleen vitamine D te kort

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Krijg je een bariumonderzoek? Wanneer?

  Reageer
  #10

  Heb het al gehad zo'n half jaar geleden.

  Reageer
  #11

  Een bariumonderzoek wordt gedaan om mogelijke passageklachten te onderzoeken. Klaarblijkelijk heeft dit onderzoek geen afwijkingen aan het licht gebracht. Heeft u wel eens gehoord van de term globusgevoel?

  Reageer
  #12

  Ik heb sinds een week ook last van mijn maag. Ik ben 16 jaar. Ik moet braken,ben misselijk, ben enorm vermoeid en moet veel opboeren en heb vaak last van de hik. Als ik deze symptomen opzoek op het internet kom ik altijd bij maagkanker uit. Ik wil jullie niet bangmaken maar ik snap echt niet wat het anders kan zijn.

  Reageer
  #13

  Maagkanker kan alleen gezien worden dmv van een gastroscopie.. op een echo zien ze niet veel.

  Reageer
  #14

  hallo ik ben tania ik ben 24 bijna 25 ik ben bang voor maagkanker ik ga zeggen wat ik voor heb mijn hoofd draaid soms ik heb opgeblazegevoel ik heb gevoel da ik honger heb en ik krijg soms steken en ik kan moeilijk ademen soms smjit mij maag ma ik overgeeft niet bloed wil julie mij helpen

  Reageer
  #15

  Volgens mij heb je vooral last van angst en stress. Ga met de klachten naar de huisarts

  Reageer
Reageer op: Heb ik maagkanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief