Knobbels in nek

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een meisje van 20 jaar en heb sinds een aantal maanden (zover ik weet) 2 opgezwollen lymfeklieren in mijn nek links en rechts. Ze hebben beiden de grote van een knikker. Nu heeft de huisarts al een keer aangegeven zich er niet zorgen om te maken aangezien ze beweegbaar zijn en ik geen klachten heb als nachtzweten of afvallen (i wish haha). Ze geeft aan dat ze bij mij voelbaarder lijken te zijn dan bij anderen.
  Ik heb trouwens ook sinds een jaar een best grote bult in mn nek/hals/op schouder, maar volgens een echo bleek dit een onschuldig lipoom ofzo te zijn.

  Echter ben ik een nogal erge hypochonder. Ik ga hier binnenkort ook voor in therapie. Het hypochonder zijn is verstekt doordat ik in midden vorig jaar in een keer licht in het hoofd werd en richting een burn out leek te gaan. Toen ik later dus die knobbels ontdekte was de paniek compleet. Er is toen ik met mijn duizeligheid etc. naar de dokter ging ook bloedgeprikt, maar dit was helemaal goed.

  Na de 1e keer naar de dokter te zijn geweest voor die 2 knobbels/lymfeklieren. Was ik even gerustgesteld, maar daarna had ik het idee dat in de lipoom in mn nek en schouder ook allerlei knobbels begon te voelen.
  Nou de paniek was compleet.

  Ik ben uiteindelijk weer naar de huisarts gegaan, ook voor andere klacht zoals snel piepende ademhaling (ik had als kind astma) en hulp voor mijn hypochonder.
  De huisarts heeft toen in mn hals bij de bult gevoeld en geeft aan dat ik mij echt geen zorgen moet maken. Al heb ik het idee dat de knobbels soms beter te voelen zijn als ik in een andere houding zit of beweeg.

  Nu vind ik het erg moeilijk om van mn hals en nek af te blijven en ik twijfel zelfs of mn ene knobbel van de twee een klein beetje gegroeid is de afgelopen maanden, aangezien er nu een kleine zwelling zichtbaar lijkt te zijn aan de zijkant van mijn nek. Nu is mijn vraag of de grotere zwelling ook zou kunnen komen van mijn gefriemel aan de lymfeklier, ik kan er niet vaak lang vanaf blijven namelijk. Zouden ze bijvoorbeeld ook in stand kunnen worden gehouden door de vele stress die ik al maanden heb?

  Ik weet dat ik de huisarts gewoon moet vertrouwen, maar ik ben te hypochonder op dit moment denk ik. En mijn ademhaling en duizeligheid helpen deze periode ook niet mee haha ondanks dat ik weet dat vooral de duizeligheid komt van chronisch hyperventilleren haha.

  Reageer
  #2

  "Nu vind ik het erg moeilijk om van mn hals en nek af te blijven en ik twijfel zelfs of mn ene knobbel van de twee een klein beetje gegroeid is de afgelopen maanden, aangezien er nu een kleine zwelling zichtbaar lijkt te zijn aan de zijkant van mijn nek." Dat is dan toch niet zo raar. Je moet er dan ook echt vanaf gaan blijven anders veroorzaak je zelf klachten

  Reageer
Reageer op: Knobbels in nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief