Knobbeltjes in nek

 • #1

  Hallo

  Ik ben momenteel op vakantie aan zee dus als hypochonder is het de hel om je dokter niet te kunnen zien. Ik ben de voorbije weken door een hel gegaan met de gedachten van allerlei ziektes. Ik had alle vormen van kanker en ben zeker 5 keer gestorven. Uiteindelijk is er 2x niets uit het bloedonderzoek gekomen dus toen voelde ik me prima. Echter ontdekte ik een paar dagen geleden enkele knobbeltjes in mijn nek. Er was er al eentje aanwezig van 1cm dat mooi ovaal was, zacht en losliggend. Nu zijn er nog 3 bijgekomen plotseling. Ze staan symmetrisch tov elkaar. Links en rechts van mijn nek hetzelfde. Twee net waar mijn hoofdhaar eindigt en twee daaronder in het midden van mijn nek. Ze zijn echt klein, 6-7mm maar de bovenste kan ik niet zo goed bewegen, ze voelen glad en ovaal aan. Gisteren naar de dokter gebeld en hij zei dat hij 'dacht' dat het niets ernstig was. Ik heb daarnaast ook geen enkel ander symptoom waarover ik me momenteel zorgen maak maar ik zou graag de bevestiging krijgen van iemand of ik al dan niet weer naar de dokter zou gaan... En wanneer ik me effectief zorgen moet maken.

   

  Mvg

   

  Jarne

  Reageer
  #2

  Nog een kleine toevoeging. Ik ben 19 jaar. Ben niet vermoeid. Niet afgevallen en voel me absoluut niet zien. Als ik de knobbeltjes niet gevoeld heb wist ik er niets van. Ik heb daarnaast ook al maanden klieren in mijn lies..

  Reageer
  #3

  Geen reden om in paniek te raken. Lymfeklieren zijn doorgaans een onschuldig verschijnsel. Je zou pas naar een dokter moeten als ze plotseling gaan groeien en 1,5-2 cm groot, hard zijn en pijnlijk. Allemaal niet aan de orde... Niks aan de hand dus.  Blijf er wel vanaf en ga niet iedere dag aan de die dingen voelen, want daar kunnen  ze geïrriteerd door raken.

  Reageer
  #4

  Bedankt voor je reactie. De dokters zeggen ook steeds dat ze perfect onschuldig aanvoelen maar het lijkt me zo raar dat ze er al maanden zitten. En in mijn nek lijken ze ook op een maand tijd 2mm gegroeid te zijn maar ze voelen nog steeds redelijk zacht, behalve 1'tje, die is ongeveer 7mm en ook beweegbaar maar iets harder.

  Reageer
  #5

  Dat is niks om je zorgen over te maken. Maar nogmaals: voel er niet steeds aan. Want dan raken ze geïrriteerd en gaan niet weg

  Reageer
Reageer op: Knobbeltjes in nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief