Allemaal klachten

 • #1

  Hallo iedereen, ik heb weleens een vraag gepost op deze website maar ik wil graag mijn hele verhaal doen omdat ik echt wat inzichten nodig heb. Ik ben een jongen van 23 jaar.

  In 2018 ontwikkelde ik een kuchje, dit gebeurde nadat het uit ging met mijn toenmalige vriendin. Ik had een moeilijke relatie voor 4 jaar en dat kuchje kwam daarna. Na een bezoek aan de huisarts kreeg ik wat codeïne mee en moest ik aankijken. Ik rookte toen ook dus dat kon ook een oorzaak zijn. Dat kuchje bleef aanhouden, maar het werd niet erger en mijn longen klonken goed en bovendien was mijn bloed ook in orde. Rond februari 2019 ontwikkelde ik ook darmproblemen, ik zat toen in een hele heftige fase omdat ik een paniekstoornis had ontwikkeld door allemaal pyschische dingen. Ik kreeg soms potloodontlasting, vaak diarree, veel onverteerd voedsel in ontlasting,buikpijn in de onderbuik etc. Weer naar de huisarts geweest en een bloedonderzoek gedaan, alles was in orde en er werd me verteld dat het PDS zou zijn, dat past bij de klachten en mijn leeftijd.

  Jarenlang heb ik de klachten gehouden, maar ze zijn niet erger geworden. In de tussentijd nog wel af en toe bij de huisarts geweest voor andere dingen en benoemd dat ik de klachten nog had, maar omdat ze niet erger worden was er geen reden tot paniek. Ik heb nu de laatste weken erg op mijn ontlasting gelet en ik zie vaak rood, ik pak dat dan met een wc papiertje en eigenlijk zijn het altijd vliesjes (van tomaat of iets dergelijks) echter leek het 1 keer wel bloed te zijn omdat je het een klein beetje kon uitsmeren en mijn angst kwam hierdoor weer enorm omhoog. Mijn ontlasting is vrijwel altijd zacht en breiig, bevat onverteerde etensresten (maïs, tomaat, spinazie) en ik laat ook echt veel winden. Mijn buik maakt vaak geluid. Buikpijn heb ik af en toe in de onderbuik, maar dat houdt altijd meteen op na een bezoek aan het toilet. Twee weken geleden weer een bloedonderzoek gehad en daar was alles weer keurig (ook HB). Ik had alleen een licht verhoogde ALAT waarde in de lever (95 ipv max 45), maar ik ga over 4 weken weer prikken om dat te bekijken. ASAT en GGT waarden van de lever waren wel gewoon in orde. Heb ook al ontzettend lang natte scheten en remsporen in ondergoed waar ik eigenlijk nooit echt aandacht aan heb gegeven.

  Het verhaal is nog niet klaar helaas. Een week of 7 geleden merkte ik een onbeweegbaar knobbeltje in mijn hals, deze heb ik laten onderzoeken met een echo. Radioloog kon niks zien, het was niet eens een lymfeklier. Het vermoeden was dat het bot was. Echter, vanaf het moment dat ik die knobbel voelde paniekte ik elke dag 24/7 over het feit dat ik dood zou gaan. Mijn lichaam heeft een enorme hoeveelheid stress gehad in de laatste paar weken en het gaat echt niet goed met mij. Een week na de bobbel kreeg ik last van een drukkend gevoel in mijn hoofd:

  Sinds een week of 6 heb ik last van een drukkend gevoel rond mijn rechterslaap. Het drukkende gevoel zit ook voornamelijk in mijn rechterkaak en jukbeen. Ook voel ik de druk achter mijn rechter oog en soms bovenop mijn hoofd. Ik heb een angststoornis en vrees het ergste. Ik ben naar de huisarts gegaan omdat ik ook het gevoel heb dat ik in mijn linker arm en linker been minder kracht heb (kan wel alles doen maar het voelt alsof links iets minder kracht heeft). In de afgelopen 6 weken is dat hetzelfde gebleven. Huisarts vindt een MRI aan het hoofd niet nodig omdat ik door de neurologische tests heen kom die zij uitvoert. Ze zegt overtuigd te zijn dat het door mijn spanningen komt. Ik zit nu bij een therapeut hiervoor en dat gaat wel maar deze druk laat me niet met rust.

  Het is constant aanwezig, soms meer soms minder. Soms is het echt even erg en soms zakt het af. Het is niet erger in de ochtend maar wordt vaak juist erger rond de middag en in de avond weer beter. Als ik ga hardlopen wordt het soms ook erger. Huisarts is dus niet ongerust en therapeut geeft aan de kracht van je geest niet te onderschatten. Huisarts zegt dat je bij echte krachtsverlies iets gewoon niet kúnt doen (zoals iets zwaars oppakken) terwijl bij angst gerelateerde klachten je het gevoel hebt dat iets zwaarder voelt of zwakker, maar dat je wel gewoon de dingen kunt doen. Ik kan alles wel doen maar voelt het aan mijn linker kant zwaarder.Wat denken jullie hiervan? Kan angst en stress zorgen voor dit zwakkere gevoel links en 6 weken drukkend gevoel rond mijn rechterhoofd elke dag en dat zwakkere gevoel?? Ben bang voor een hersentumor of uitzaaiingen vanuit een andere plek.

  Ter aanvulling: ik merk dat mijn kaak vaak klikt als ik hem open rechts. Mijn vriendin heeft in de afgelopen 1,5 jaar vaker gehoord dat ik tandenknars in mijn slaap en overdag klem ik ook vaak mijn tanden. Misschien kan TMD iets te maken hebben hiermee maar dat verklaart dat zwakkere gevoel links niet.

  Mijn angst is nu als volgt: dat dat hoestje al die tijd longkanker was of een uitzaaiing van darmkanker. Die darmklachten zijn geen PDS maar darmkanker en die druk in mijn hoofd is een uitzaaiing van het een of het andere. Ik vraag niet om een diagnose, maar om een mening. Zou het kunnen dat ik al die jaren op mijn leeftijd dit allemaal heb? Dat ik al jaren met darmkanker loop die niet erger wordt (nooit bloedarmoede te zien in bloed, nooit gewichtsverlies gehad, nooit overgegeven in de laatste 3 jaar)? Dat alle andere klachten allemaal uitzaaiingen zijn die ook niet erger worden (ik zou met mijn leek-brein denken dat uitzaaiingen in de longen in 3 jaar tijd erger worden en niet hetzelfde blijven. Na het stoppen met roken is het hoesten ook minder geworden 2 jaar geleden. Als ik erop let kan ik de hoest zelfs onderdrukken en heb ik er bijna geen last van). Ik heb echt even jullie mening nodig hierover, want mijn leven is momenteel echt heel moeilijk. Mijn huisarts is begripvol, maar probeert me wel bij de feiten te houden.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik denk dat je huisarts wederom gelijk heeft......

  Reageer
  #3

  Je hebt een angststoornis. Dat levert angsten stress en spanningen op en hyperventileren en heeft ook invloed op je darmen.

  Reageer
  #4

  Ik weet het. Het is gewoon zoveel allemaal. Die hoofdpijn dagelijks al 6 weken, dat kuchje voor 4 jaar en die darmproblemen al 3 jaar. In mijn hoofd kan het bijna niet anders dan dat er van alles mis moet zijn. Ook dat “zwakke” gevoel in mijn linker arm en been.. hoe kan dit allemaal angst en stress zijn. Elke dag is het er. Dat kan toch geen stress zijn? Ik weet dat ik enorm veel spanning heb, maar kan dat nou echt daardoor komen allemaal? En kan dat zo gezegd worden door mijn huisarts zonder colonscopie of mri

  Reageer
  #5

  Kan dat zo? Zonder verder onderzoek? Kan de huisarts dat zo gewoon weten?

  Reageer
  #6

  Ja, de huisarts heeft daar in zijn/haar studie voldoende over geleerd om psychosomatische klachten te kunnen herkennen

  Reageer
  #7

  Het is gewoon zo moeilijk. Ik ga morgen weer naar de huisarts en ik ga weer het een en ander bespreken. Ik heb zoveel druk in mijn rechterslaap en spiertrekkingen sinds twee dagen ook. Samen met die spierzwakte voelt het echt heel eng. Ik ben zo bang dat ik iets ernstigs heb, al kan ik soms wel denken dat als ik darmkanker had en ook nog eens uitzaaiingen in de longen en hersenen ik waarschijnlijk hele heftige symptomen had moeten vertonen in de laatste 3 jaar naast een kuchje en wat darmproblemen, niet? Ik begreep ook dat de veel mensen met darmkanker bloedarmoede heeft terwijl ik daar twee weken geleden nog op ben getest en mijn HB mooi was. En dan toch de vraag: hoe heb ik al 6 weken zo een verschrikkelijke druk in mijn hoofd elke dag de hele dag zonder dat het iets ernstigs is..

  Reageer
  #8

  Bedankt datje blijft antwoorden suzan, ik weet dat het vermoeiend kan zijn met iemand die zo angstig is maar ik waardeer het echt

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Geen probleem hoor!

  Bespreek je angst idd met je huisarts en ook met je therapeut. Want het is echt je angst die voor je klachten zorgt en ze ook in stand houdt. Ik kan wel zeggen dat ik je klachten herken en dat ze echt stress gerelateerd zijn,maar jou angststoornis maakt dat je dat niet geloven kunt,ookal wil je dat wel. Ik heb geen angststoornis, ik kan diezelfde klachten relativeren, omdat ik weet waardoor ze komen en wat ik moet doen om ze weer te verminderen.

  Zolang je die angst nog niet doorbreken kunt,kun je de daarbij behorende klachten ook niet goed doorbreken. Misschien kan je huisarts je helpen een ademtherapeut of psychosomatisch fysiotherapeut bij jou in de te vinden om aan je ademhaling te werken,zodat je het onbewuste hyperventileren onder controle gaat krijgen

  Reageer
  #10

  Dank Suzan. Bij de tandarts geweest en die voelde wat spanning in de wangen en gaf aan dat een bitje handig was.

  Ook weer bij de huisarts geweest, aangegeven dat die druk maar bleef elke dag van wakker worden tot slapen soms erger soms minder en ze heeft weer een neurologisch onderzoek uitgevoerd en alles was goed. Ze vertelde me dat bij spierzwakte aan een kant die echt klinisch is je iets zou moeten kunnen meten. Ik snap nog steeds niet hoe ik zoveel druk heb alleen maar aan 1 kant. Overal waar ik lees zie ik dat spanning doorgaans druk geeft aan allebei de kanten. Het is zo drukkend op mijn rechter slaap en eromheen het is echt naar.

  Als ik buk wordt de druk ook erger, online past dat bij hersentumoren. Het doet dan geen pijn maar de druk wordt erger. Ook soms als ik erop lig is de druk erger dan als ik op de andere kant lig. Zijn al die dingen niet verontrustend?

  Reageer
  #11

  Je huisarts vindt het niet verontrustend, daar kun je dus op vertrouwen!
  En Google is een hele slechte raadgever,dat weet je he!
  Google heeft jou niet onderzocht, je huisarts wel,wie zou het dan beter kunnen zeggen?
  Probeer aan het verminderen van je stress te werken en niet steeds je stress juist in de hand te werken door online te gaan zoeken op sympthomen.
  Als Google gelijk zou hebben bij iedereen die dat deed,denk ik dat de mensheid binnenkort uitgestorven zou zijn......😉

  Reageer
  #12

  Huisarts zegt dat een druk op je slaap niet perse past bij een hersentumor of uitzaaiingen. Toen zei ik dat het voornamelijk bij mijn slaap is maar ook om mijn oor enzo maar alsnog vond ze het niet verontrustend. Ik snap niet hoe je online met verhalen iedereen een MRI ziet nemen en mij zegt ze dat ik me geen zorgen hoef te maken..

  Reageer
  #13

  We antwoordden tegelijk haha. Had je de volgende gelezen?

  Reageer
  #14

  Je geeft zelf het antwoord al waarom ze een mri niet nodig vindt: omdat er geen symptomen zijn die daar een aanleiding voor geven.
  Waar druk bij je oor en kaak wel bij past,is kaakklemmen en tandenknarsen.
  Dus er is een wel een logische verklaring voor wat je voelt.
  (En dat kan ik uit eigen ervaring bevestigen,ik klem en knars ook als ik gespannen ben)

  Reageer
  #15

  Ja precies.. hopen dan maar. Ik dénk namelijk dat het kan komen door knarsen maarja ik weet het ook niet zeker. Vraag me dan af of het elke dag de hele dag kan duren voor zo lang met dat soort pijn van knarsen en klemmen. Wat als dat het niet is weet je.. denk dat ik toch maar moet vertrouwen op de huisarts. Dat is wijsheid he ?

  Reageer
Reageer op: Allemaal klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief