Onzeker over klachten (maagkanker)

 • #1

  Om dit verhaal enigszins context te geven, is het belangrijk te vermelden dat ik, recentelijk te horen heb gekregen dat een oude vriend (34 jaar) uitgezaaide maagkanker heeft. Hij ondergaat momenteel chemokuren en heeft nog maximaal 1 jaar te leven. Daarnaast zijn er 2 personen (op jonge leeftijd) in mijn directe omgeving recentelijk gediagnosticeerd met kanker waarvan 1 inmiddels overleden.

  Ikzelf ben 35 jaar, verder gezond (behalve het roken). Omdat ik al langere tijd probeer te stoppen met roken, heb ik van de arts Champix voorgeschreven gekregen. Nadat ik begonnen ben met de inname van Champix kreeg ik vervelende bijwerkingen zoals misselijkheid, brandend maagzuur, oprispingen en soms scherpe pijn in mijn flank. Nu ik inmiddels gestopt ben met de medicatie blijft de misselijkheid, boeren en soms de zeurende pijn in de buik (10 cm boven de navel). De pijn is met name aanwezig na het eten in de ochtend, ook het boeren na het eten en verslikken vallen op. Verslik me vaker dan voorheen. Daarnaast heb ik lage rugpijn sinds een week of 2.

  In de week van 31 maart heeft de MDL arts mijn bloedwaarden laten onderzoeken en een facesonderzoek (dit was vanwege de flankpijn). Uit dit onderzoek zijn geen noemenswaardige bijzonderheden voort gekomen. Volgende week heb ik een gastroscopie in het ziekenhuis, bij dezelfde MDL arts. Die na het terugsturen naar de HA mij wederom moet helpen, hij zal waarschijnlijk denken dat ik een verschrikkelijke aansteller ben maar dat terzijde

  Ik begin me serieus zorgen te maken dat ik wellicht ernstig ziek ben en maagkanker heb. De maagpijn is niet ondragelijk (kan normaal mijn werkzaamheden doen). Ik vraag me dan ook hardop af of ik mijzelf niet gewoon aanstel en dat het wellicht tussen mijn oren zit. Zijn er mensen die enigszins ervaring hebben met de symptomen van maagkanker of wellicht mij kunnen helpen?

  Reactie
  #2

  Hey!

  Ah, het is niet niets om in je directe omgeving veel met kanker te maken te hebben. En het is ook begrijpelijk dat je je extra zorgen maakt omdat je er nu veel (misschien onbewust) mee bezig bent.

  Het risico op maagkanker is erg klein, dus zo lang er nog helemaal geen diagnose gesteld is, hoef je je daarover niet druk te maken. Ik denk (ben geen dokter o.i.d. maar heb wel wat ervaring met bepaalde klachten) dat de spanning je klachten erger maken dan dat ze zijn. Iedereen heeft wel eens last van maagklachten, maar door stress valt het bij jou waarschijnlijk extra op.

  Het is goed dat je een gastroscopie laat doen, want dat zal je geruststellen.

   

  Laat je nog even weten hoe het is gegaan?

  Reactie
Reageer op: Onzeker over klachten (maagkanker)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief