Langdurig verkouden en opgezetten hals

 • #1

  Hoi!
  Ik zou graag iets willen meedelen die de laatste maanden echt gek maakt. Het is wel een lang verhaal, sorry hiervoor.

  Ik ben langdurig verkouden (ongeveer 3 maanden) en door de coronacrisis moest ik de eerste paar maanden enkel telefonisch contact opnemen met mijn huisarts.
  Hij heeft me eerst antibiotica gegeven, omdat hij dacht dat het een atypisch bacterie zou zijn. Hierdoor heb ik een schimmelinfectie in mijn mond gekregen.
  Hierdoor ben ik dan naar de huisarts gegaan en hij zag dat mijn neusslijmvliezen geïrriteerd waren en ook mijn oor. Hij heeft me dan een neusspray gegeven, pilletjes voor de schimmelinfectie (Itraconazol) en Cetirizine voor 2 weken.
  Ik heb mijn kuur voor de schimmelinfectie al 3 dagen geleden voltooid, maar de schimmelinfectie is er nog, ik weet niet of dit nog langer kan duren eens het geneest. Ik zal daarom nog eventjes mee wachten om terug naar de dokter te gaan. Ik had ook een wondje in mijn mond omdat ik per ongeluk had gebeten in mijn wang, maar die was de volgende dag al genezen, dus daar was ik al gerust over.
  Overigens heb ik ook pijn aan mijn nek, en voel ik soms dat de spieren van mijn nek wat opgezet zijn, soms een kleine verdikking in mijn hals, soms links en soms rechts. Aan de achterkant van mijn nek, ergens in het midden, voel ik soms een verdikte spier die telkens van zijde verandert als ik mijn hoofd beweeg. Dit is niet altijd aanwezig.

  Ik heb nog steeds dagen waar ik erge last heb van de verkoudheid en andere dagen waar ik amper symptomen heb.
  Uit bezorgdheid wou ik een bloedtest doen, en de resultaten zijn perfect (ook geen allergie aanwezig). Verder heb ik nooit gerookt en drink maximum 1 keer per jaar een glaasje alcohol. Ik moet er wel bij vermelden dat ik in het begin ook ademtekort had en me echt ziek voelde, terwijl het nu stukken beter gaat, maar nog wel die verkoudheid symptomen heb. Ik ben ook iemand die heel veel piekert en misschien dat dat ook in de weg staat van de genezing.
  Maar mijn piekergedrag komt echter omdat ik het heel raar vindt dat dit niet geneest, terwijl mijn verkoudheden altijd heel weinig duren. Ik denk dan aan het ergste, maar ik stel me dan meestal zelf gerust omdat ik nog zo jong ben (23 jaar) en er niets te zien was in mijn bloedtest.

  Nu is dus mijn vraag: kan deze "chronische" verkoudheid en de pijn aan mijn nek en spieren komen door een tumor? Zou dit dan ook op 1 of andere manier zichtbaar zijn in een bloedtest?

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Met een tumor heeft dat allemaal niets te maken. Ben je ook op corona getest?

  Reactie
  #3

  Nee, maar de symptomen wisselen heel hard af, sommige dagen heb ik wat meer en sommige dagen wat minder, dit al van februari ongeveer. Deze laatste tijd zijn er die nekklachten bijgekomen.

  Ik ben in ieder geval al blij dat dit niets met een tumor te maken heeft. En omdat mijn bloedtest perfect was, denk ik er niet meer zoveel over na.

  Maar het blijft toch wel raar dat dit blijft aanhouden, al zijn het soms milde symptomen...

  Reactie
  #4

  Hoi,

  Hier ben ik weer. Ik heb het vandaag vrij rustig gehad met mijn symptomen, ik had er weinig/ geen. Maar de geïrriteerde neusslijmvlies blijft wel, al heb ik er niet veel klachten van, enkel soms niezen.

  Ik heb voor de nieuwsgierigheid gekeken met de lampje van mijb gsm en ik zie een verdikking aan 1 zijde van mijn neus (binnenkant). Ik heb op het internet gelezen dat het neuspoliepen kunnen zijn maar als die er al een tijdje zitten heeft de dokter er niets over gezegd. Er staat wel vermeld op het internet dat het aan beide kanten moeten staan, anders kan het kwaadaardig zijn. Klopt dit?

  Hieronder zal ik een foto plaatsen (als dit lukt)

  Reactie
  #5

  Ik kon geen betere foto maken, hopelijk bent u hier iets mee.

  Ik zal deze week naar de dokter gaan, maar ben hier wel heel ongerust over.

  Reactie
  #6

  Deze bult komt wel precies van de tussenschot en niet van de diepere neusgang. Kan dit dan gewoon een ontsteking zijn?

  Als het iets kwaadaardig zou zijn zou ik ernstigere klachten ervaren, toch?

  Reactie
  #7

  Dat is gewoon je neus. Zo ziet dat eruit

  Reactie
  #8

  Dat ziet er dan niet uit als een neuspoliep?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn slijmvliezen zien er wel nog rood uit.

  Reactie
  #10

  Ik zie er geen poliep in

  Reactie
  #11

  Dat zal met de verkoudheid te maken hebben

  Reactie
  #12

  Ik merk nu dat de zwelling naar de andere kant is verschuifd, maar verder geen klachten. Zal dit dan toch gewoon ontstoken zijn? En wat kan ik dan momenteel best doen om het niet erger te maken?

  Ik heb de huisarts proberen te bellen maar het duurt ontzettend lang totdat hij het opneemt. Het zal waarschijnlijk komen omdat het een feestdag is hier in België.

  Daarom vraag ik het hier, hopelijk kan u me verder helpen.

  Reactie
  #13

  Daar hoëf je nu geen dokter voor te bellen. Laat het met rust en zit er niet voortdurend naar te kijken

  Reactie
  #14

  Oke, bedankt!

  Wanneer zou ik dan een dokter bellen vindt u? Wanneer zou de zwelling moeten verminderen?

  Reactie
  #15

  Daar hoef je in principe geen dokter voor te bellen. Maar als je ermee wikt gaan moet je dat doen

  Reactie
Reageer op: Langdurig verkouden en opgezetten hals
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief