Signalen voor kanker?

  • #1

    Sinds afgelopen woensdag last van buikpijn, pijn in de zij en sinds enige dagen veel meer plassen dan normaal. De buikpijn is op sommige momenten helemaal weg, vooral bij het lopen. Alleen als ik ga liggen, komt de pijn weer terug. Ik heb dus al een aantal keren gedacht dat het weg was, maar dus niet. Als het terugkomt is de pijn wel minder dan eerdere dagen.

    Al langs geweest bij de huisarts, maar die voelt niks als hij op de buik drukt en de darmen luistert, wel zit er veel lucht in de darmen volgens hem. Ik moet meer bewegen en meer vezels eten. Ik voel mij verder wel fit en eet goed.

    Moet ik mij zorgen maken om kanker? Wat kan ik nu het beste doen als de klachten aanhouden? Ik heb donderdag een nieuwe afspraak, maar moet ik al vragen om een doorverwijzing?

    Reageer
    #2

    Vannacht ook wakker geworden met pijn in de onderrug. Deze pijn was er nog niet. Is dit reden om direct de huisarts te bellen, of te wachten tot donderdag?

    Reageer
    #3

    Dat heeft toch niks met kanker te maken. Ik denk eerder dat je prikkelbare darm hebt.

    Reageer
    #4

    Dank je wel voor jouw reactie, maar waarom denk je dat en bv geen kanker? Kun je van een prikkelende darm pijn in je zij en onderrug krijgen?

    Het vreemde is als ik wandel, veel minder last/tot geen klachten heb...

    Reageer
    #5

    Ik zie geen reen om daar direct de huisarts voor te bellen

    Reageer
    #6

    Omdat je verder geen enkele klacht hebt ie daarop zou kunnen wijzen. Bovendien geef je zelf al aan: Het vreemde is als ik wandel, veel minder last/tot geen klachten heb…

    Reageer
    #7

    Andere klachten zijn dan vaak vermoeidheid, slecht eten en afvallen? Alleen mijn ontlasting heeft een andere kleur, maar geen diarree.

    Reageer
    #8

    Had je niet ook nog een ander topic met klachten over Yoga oefeningen?
    Maak je je vaker zorgen over ernstige ziekten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja, klopt. Yoga oefeningen zijn echter al een week geleden. Had nu over moeten zijn.
    Ik maak mij enorme zorgen hierover. Ik slaap zeer slecht, voel elk pijntje, heb stress en ben bang dat dit het einde is.

    Reageer
    #10

    Of de klachten van de yoga oefeningen binnen 1 week weg moeten zijn is nog maar de vraag
    Doe eens de testen op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/
    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

    Reageer
    #11

    Testen zijn negatief, heb normaal niet dit soort angstaanvallen. Alleen omdat het nu al een week niet goed voelt, ben ik heel angstig aan het worden. Het is wel wat beter geworden, want vrijdag kon ik nauwelijks lopen van de pijn. Het kan door de yoga komen, maar waren wat draaioefeningen. Ik kan mijn veranderde ontlasting er niet bij plaatsen. Namelijk een lange bruine frikandel naar een opgerolde lichtbruine bolusvorm.

    De pijn begint vooral als ik weer ga liggen en voelt het nog heel lichtjes bij het lopen. Hierdoor slaap ik niet en ben ik gewoon bang voor wat er komen gaat.

    Dank je dat je zo reageert op mijn verhaal. Dit wordt zeer gewaardeerd. Mag ik vragen of jij in de zorgverlening werkzaam bent?

    Reageer
    #12

    "Ik kan mijn veranderde ontlasting er niet bij plaatsen. Namelijk een lange bruine frikandel naar een opgerolde lichtbruine bolusvorm." Dat kan veel oorzaken hebben. Voeding, stress, spanning. Ik zie dat echt niet als een probleem.

    Reageer
    #13

    Dat zou zeker kunnen inderdaad. Vandaag tijdens lopen voel ik alleen dat er 'iets' zit in de linkerrib. Het doet tijdens normaal lopen geen pijn, maar het aantrekken van een sprintje schoot het direct erin. Heb ik nog nooit gehad. Deze plek doet ook zeurend pijn tijdens het slapen, of een poging daartoe..

    De onderrug is al wat gestabiliseerd. Niet meer een zeurende pijn zoals vanochtend, komt misschien omdat de spieren omheen wat warm zijn.

    Reageer
    #14

    ik denk dat we dit al besproken hebben in ons telefoongesprek van vandaag.

    Reageer
    #15

    Vannacht opnieuw niet geslapen.. Ben als de dood voor alvleesklierkanker. Pijn in rug en vettige ontlasting..
    Wil hier vandaag over praten met de huisarts, want trek het even niet meer.

    Reageer
Reageer op: Signalen voor kanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief