Woorden verkeerd uitspreken.

  • #1

    Sinds kort betrap ik mijzelf erop dat ik regelmatig woorden verkeerd uitspreek. Vanmiddag ook weer. Ik wilde Afghanistan zeggen maar zei Agfanistan. Ook bij de tweede poging lukte mij het niet om het goed te zeggen. Ook een woord als deurknop werd bij mij kneurdop. Ook schrijf ik soms hele andere woorden dan de bedoeling is. Hoofdpijn heb ik zelden, al heb ik heel soms wel een vervelende druk aan de linkerkant van mijn hoofd. Ik ervaar dit niet als hevige pijn, maar voel het wel. Ik ben niet iemand die voor ieder wissewasje naar de dokter rent, maar ik maak me nu wel een beetje zorgen. Is er iemand die dit herkent?

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?
    Ben je man of vrouw?
    Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?
    Heb je nog andere aandoeningen of ziekten?

    Reageer
    #3

    Ik ben een vrouw van 56 jaar, ik gebruik nefedipine voor een verhoogde bloeddruk. En ik drink af en toe eens een borreltje (whisky of een likeur).
    Ik rook niet. Sport 2x per week.

    Reageer
    #4

    De medicatie en af en toe een borrel kan het probleem niet zijn.
    Heb je voor de rest geen klachten? Doof gevoel in het gezicht. Minder zichtvermogen?

    Reageer
    #5

    Nee verder heb ik eigenlijk geen klachten. Wat ik wel al een tijdje heb is op mijn schouderblad een plek waar de huid wat pijnlijk is en geregeld een prikkelend gevoel. Het is op een vaste plek die ik zo kan aanwijzen, maar er is verder niets te zien. Maar het lijkt mij dat dit toch niets met de andere klacht te maken kan hebben.
    Verder leef ik veel in de buitenlucht. Als hobby heb ik een aantal dieren (honden, poezen, schapen, kippen, konijnen, vogels).

    Reageer
    #6

    Heb je de laatste tijd veel stress of spanningen?

    Reageer
    #7

    Ja die heb ik wel. Binnen 3 jaar beide schoonouders en vader verloren. Zoon die in 2012 is afgestudeerd, maar nog steeds geen baan heeft. Dochter die verleden jaar is verhuisd (250 km bij ons vandaan), een behoorlijk zware baan heeft en afgelopen week heeft gekozen voor haar carrière en daarom haar relatie naar 8 jaar heeft beëindigd. En m'n broer die verleden week een hartinfarct kreeg.

    Reageer
    #8

    De klachten die je hebt (maar vooral de klachten die je niet hebt)passen niet echt bij een CVA. Ik denk dat ze door de spanningen en stress ontstaan. Dat is op zich niet zo vreemd. Door de stress en spanningen in je concentratievermogen verminderd. Er spelen teveel andere dingen door je hoofd. Dan kan het voorkomen dat je worden verkeerd uitspreekt. Misschien is het goed om eens met je huisarts te gaan praten over de klachten en de spanningen.

    [color=#0088ff][size=2]Het is mogelijk dat u vragen heeft die u liever niet op een publiek forum plaatst ondanks de anonimiteit van het forum.
    Misschien heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek om uw hart te luchten of zou u graag met een vertrouwenspersoon/professional over uw problemen willen praten[/size].[/color]

    Kijk op:
    [color=#0088ff][size=2]http://www.dokter.nl/persoonlijk-gesprek[/size][/color]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja, tijdens dit gesprek werd ik mij opeens bewust van de stress die ik eigenlijk wel heb. Ik ben iemand die altijd voor iedereen (mens en dier) klaar wil staan. Altijd voor anderen bezig zijn en willen helpen en daarbij mijzelf vergeten. Ik realiseer mij opeens dat ik dit zal moeten veranderen en zal zelf ook eens wat rust proberen te nemen. Ik zal er met mijn huisarts over praten. Heel erg bedankt voor uw hulp. Ik ben echt een heel stuk gerustgesteld. Maar ik realiseer me dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Nogmaals heel erg bedankt voor uw moeite.

    Reageer
Reageer op: Woorden verkeerd uitspreken.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief