Spieren trekken opeens samen

 • #1

  Hallo,

  De afgelopen week heb ik opeens last van iets heel aparts. Vanochtend kreeg ik voor een seconde een apart gevoel in mijn achterhoofd wat ik niet precies kan omschrijven. Op hetzelfde moment trokken al mijn linkertenen samen en mijn kin. Een paar dagen geleden had ik zoiets soortgelijks. Toen schokte mijn voet opeens een klein beetje. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de laatste maanden angst heb voor het hebben van een hersentumor omdat ik last heb van Visual snow (ruis voor je ogen met floaters, ben hiervoor naar de oogarts geweest). Ook heb ik regelmatig pijn in mijn ogen wat een stekend karakter heeft. Mijn nek, schouders en rug doen ook erg veel pijn bij aanraking. Wel moet ik er ook nog bijzeggen dat ik niet sport en erg veel achter de pc zit. Vitamine d tekort heb ik al enige tijd. Ook heb ik spiertrekkingen over heel mijn lichaam. Iets vergelijkbaars met een trillend ooglid. Waar zitten jullie aan te denken wat het is? Die schokkende spieren is enkel 1x en geen 5 minuut durende aanval of iets. Oot schokt het niet zo erg dat dat mijn hele been ofzo in de lucht schiet. Kan iemand me helpen? Ik wil niet weer naar de huisarts.

  Reactie
  #2

  Heb je last van stress/spanningen?

  Reactie
  #3

  Niet direct, maar ik heb wel angst voor ziektes en dat soort dingen. Misschien dat ik onbewust spanning heb.

  Reactie
  #4

  Als je angst voor ziektes hebt, geeft dat ook stress en spanningen.

  Reactie
  #5

  Geeft dat ook die gekke klachten die ik heb? Zoals vanochtend zat ik op bed gewoon op mijn telefoon toen ik dat gekke gevoel kreeg waardoor mijn kin en tenen opeens samentrokken. Na 1x samentrekken was het wel gelijk weg. Ik moet er wel bij zeggen dat elke dag denk aan het hebben van een hersentumor. Dit heb ik al sinds juni. Intussen is het al december en ik weet dat als ik een hersentumor had het nu wel duidelijk zou zijn aangezien het nu een halfjaar verder is. Voor dat ik de angst voor een hersentumor had had ik angst voor ms of Als. Die gedachtes hebben ruim 2 jaar in mijn hoofd gespookt. En nu heb ik dus die floaters samen met oogruis, waar de oogarts geen verklaring op wist. Zij vroegen ook al of ik stress had.

  Reactie
  #6

  Het zijn toch echt angst/spanningsklachten. Je zou naar een psycholoog moeten gaan voor je angststoornis. Bespreek het met je huisarts

  Reactie
Reageer op: Spieren trekken opeens samen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief