Spieren trekken opeens samen

 • #1

  Hallo,

  De afgelopen week heb ik opeens last van iets heel aparts. Vanochtend kreeg ik voor een seconde een apart gevoel in mijn achterhoofd wat ik niet precies kan omschrijven. Op hetzelfde moment trokken al mijn linkertenen samen en mijn kin. Een paar dagen geleden had ik zoiets soortgelijks. Toen schokte mijn voet opeens een klein beetje. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de laatste maanden angst heb voor het hebben van een hersentumor omdat ik last heb van Visual snow (ruis voor je ogen met floaters, ben hiervoor naar de oogarts geweest). Ook heb ik regelmatig pijn in mijn ogen wat een stekend karakter heeft. Mijn nek, schouders en rug doen ook erg veel pijn bij aanraking. Wel moet ik er ook nog bijzeggen dat ik niet sport en erg veel achter de pc zit. Vitamine d tekort heb ik al enige tijd. Ook heb ik spiertrekkingen over heel mijn lichaam. Iets vergelijkbaars met een trillend ooglid. Waar zitten jullie aan te denken wat het is? Die schokkende spieren is enkel 1x en geen 5 minuut durende aanval of iets. Oot schokt het niet zo erg dat dat mijn hele been ofzo in de lucht schiet. Kan iemand me helpen? Ik wil niet weer naar de huisarts.

  Reageer
  #2

  Heb je last van stress/spanningen?

  Reageer
  #3

  Niet direct, maar ik heb wel angst voor ziektes en dat soort dingen. Misschien dat ik onbewust spanning heb.

  Reageer
  #4

  Als je angst voor ziektes hebt, geeft dat ook stress en spanningen.

  Reageer
  #5

  Geeft dat ook die gekke klachten die ik heb? Zoals vanochtend zat ik op bed gewoon op mijn telefoon toen ik dat gekke gevoel kreeg waardoor mijn kin en tenen opeens samentrokken. Na 1x samentrekken was het wel gelijk weg. Ik moet er wel bij zeggen dat elke dag denk aan het hebben van een hersentumor. Dit heb ik al sinds juni. Intussen is het al december en ik weet dat als ik een hersentumor had het nu wel duidelijk zou zijn aangezien het nu een halfjaar verder is. Voor dat ik de angst voor een hersentumor had had ik angst voor ms of Als. Die gedachtes hebben ruim 2 jaar in mijn hoofd gespookt. En nu heb ik dus die floaters samen met oogruis, waar de oogarts geen verklaring op wist. Zij vroegen ook al of ik stress had.

  Reageer
  #6

  Het zijn toch echt angst/spanningsklachten. Je zou naar een psycholoog moeten gaan voor je angststoornis. Bespreek het met je huisarts

  Reageer
  #7

  Ik heb precies dezelfde symptomen. Ik kamp ook met bloed in mijn neus. Niet ech een lopend bloedneus, maar het lijkt op weefsel. Heb 4 maanden terug 2 maal een bloedneus gehad direct na het niezen. Dit is sinds dien aan blijven houden. Ik ben bang dat dit een neurologische probleem is. Ik ben ook bang geweest voor MS en ALS, maar dat s weer over. Doordat dit is uitgesloten door de Neuroloog, maar nu denk ik weer aan een hersentumor, omdat last heb van bloedingen in mijn neus, wazige zicht en prikkelende ogen en regelmatig hoofdpijn. Wat zou dit kunnen zijn?

   

  Reageer
  #8

  stress/spanningen?
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb ik gedaan. Valt wel aan de hoge kant, maar is het gewoonlijk om ook bloed te hebben in je neus?

  Reageer
  #10

  Dat kan wel eens voor komen

  Reageer
  #11

  Ook voor een duur van al ongeveer 4 maanden? Het gaat en komt. Dank u wel voor uw reacties.

  Reageer
  #12

  Dat kan heel goed zolang er stress/spanningen of angst zijn

  Reageer
  #13

  Dank u wel

  Reageer
  #14

  Ik heb precies hetzelfde. Had overal spiertrekkingen regelmatig. Vervolgens bloedweefsel in neus etc. Ook eeb metaalsmaak in mond. Ik heb last van hoofdpijn dat er constant is. Soms komt het en gaat het in een flits in de vorm van een steek. Verder heb ik ook constante pijn achter mijn rechteroog. Als k lig of loop doet het geen pijn. Maar bij het niezen, bukken etc dan voel ik hem wel. Niet dat de pijn onverdraaglijk is, maar tis simpelweg vervelend. Ik denk ook aan een hersentumor. Zijn deze klachten te koppelen aan een tumor?

  Reageer
  #15

  @Anoniem1. Ik zou niet meteen van het ergst uitgaan. In elk geval naar je huisarts. Daarnaast zou een natuurgeneeskundige verder met je kunnen kijken naar je hele gezondheid, zoals voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen. Gewoon bloedonderzoek zegt weinig over tekorten.

  Denk verder aan de mogelijkheid van een lichte scheefstand van de atlas. Die kan leiden tot allerlei klachten. Een atlascorrectie kan dan helpen. Denk ook aan de invloed van electromagnetische velden op je gezondheid.

  Reageer
Reageer op: Spieren trekken opeens samen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief