Heb ik kanker? Wat moet ik doen?

 • #1

  Hoi iedereen,

  Bij deze even mijn verhaaltje....
  Tot ongeveer een jaar geleden heb ik een eetstoornis gehad waarbij ik heel veel braakte. Rond die tijd, misschien wat eerder, misschien wat later, zijn wat lichte darmklachten begonnen;
  - Veel buikpijn, niet alleen bij aandrang maar ook gedurende de dag
  - Wisselende tijdstippen van ontlasting
  - Wisselende ontlasting. De ene keer harder, dan weer diarree, etc.
  Ben hier gewoon mee doorgelopen want ging er vanuit dat ik gewoon pech had, ofzo.

  Afgelopen september ontdekte ik voor het eerste bloed op het toiletpapier. Hield een paar dagen aan bij elke keer ontlasten, verdween dan een poosje, kwam weer een paar dagen terug, enzovoorts. Hier in november pas mee naar de dokter gegaan, hoe stom ook. Ging er vanuit dat het een aambei was, ookal had ik daar geen reden voor. Ondertussen de darmklachten vele malen erger geworden en verschrikkelijk vermoeid. Bijna dagelijks 12 uur slaap nodig.

  Dokter nam het serieus, heeft gecheckt op een aambei, was het niet. Mij bloed laten prikken voor parasiet, infectie etc. en ook alvast, omdat ze dit haast wel uitgesloten had, een verwijzing gegeven naar de MDL-arts. Deze heeft mij gezien mijn leeftijd (17!) weer doorgestuurd naar kindergeneeskunde. Vreselijke arts daar ging weer uit van een aambei tot ik zei dat arts dit al gecheckt had. Liet mij ontlasting inleveren, opnieuw testen op een parasiet, colitis ulcerosa (?), de ziekte van chron. Ook weer bloedprikken voor b12 en vit D. Uitslag: Alleen een beetje vitamine D tekort, maar wie heeft dit dan niet!!!! Kindergeneeskunde stuurde me toch weer door naar MDL.

  Ondertussen zit het bloed in kleine stukjes door de ontlasting heen, soms in de vorm van een soort 'velletjes'. Bloed komt niet zo heel vaak meer voor, het is nu bijna altijd slijm tijdens een toiletbezoek. Ik wacht al bijna een maand op een oproep van de MDL. Ze zouden ernaar kijken.... is ook alweer 5 dagen geleden.

  Ik word er helemaal gek van!!! Voelde mij bij de kindergeneeskunde al niet serieus genomen en nu schiet het ook nog helemaal op.

  Wat denken anderen hiervan?
  Wat zouden jullie doen in deze situatie?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je darmen met name door de eetstoornis, veel te verduren hebben gehad. Irritatie of toch lichte ontstekingen van het darmslijmvlies zijn dan toch mogelijk.
  Ik denk dat een coloscopie een zinvol onderzoek zou zijn. Maar je zult dat even moeten wachten op een afspraak bij de MDL arts. Gewoon blijven bellen voor die afspraak....

  Reageer
Reageer op: Heb ik kanker? Wat moet ik doen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief