Bang voor kanker

 • #1

  Beste,

  Sinds een week of 7 ineens last van mijn darmen en maag. Het begon met meerdere malen per dag zeer breierige ontlasting en is inmiddels wel weer redelijk normaal. Veel krampen, steken, rommelende darmen, wisselend wat harde ontlasting met breierige ontlasting. Maar in de regel normaal gevormde zachte ontlasting. Ik ben iets afgevallen maar let enorm op mijn voeding, beweeg normaal en ben compleet gestopt met alcohol. In plaats van 1 maal per dag ontlasting wisselt dit nu van 1 tot 2 maal per dag. De krampen en steken zijn eigenlijk de hele dag wel aanwezig. Ik ben vaak licht in mijn hoofd. Ik maak me veel zorgen, ben een hypochonder. Heb een zeer stressvolle periode achter de rug en dit werkt uiteraard niet mee. Ik ben bij de huisarts geweest en die denkt dat het niets ernstigs is. Heb inmiddels wel ontlasting ingeleverd voor occult bloed en een kweek. Uitslag komt nog. Mijn vraag, kan dit darmkanker zijn? Of is dit toch meer stress gerelateerd. Ik ben 45 jaar en heb in het verleden wel overmatig alcohol gedronken. Dank alvast.

   

   

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je darmen even wat tijd nodig hebben om weer aan te passen na het stoppen van de alcohol. En stress zal dan ook nog invloed hebben

  Reageer
  #3

  Het is wel begonnen voor het stoppen. De stress overigens wel weer voor de klachten. Erg fijn als je gezegend bent met hypochondrie. Ik probeer de positieve kanten in te zien en te bedenken dat de kans dat het kanker is erg klein is.

  Reageer
Reageer op: Bang voor kanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief