Overleving darmknkr

  • #1

    Mijn vraag.
    Ik ben een jongen van 23 .
    Veelbuikpijn , branderige ogen vermoeidheid gapen . Rare pijn rechteronderbuik . Echo boven en onderbuik is gemaakt . Alleen wat lymfeklieren waren iets opgezet rechts op die plek .. krijg volgende week een ct scan omdat me de mdl arts het niet meer vertrouwt en het hoe hij deed niet goed overkwam en hij zei dat ik me toch maar met een van me ouders kon komen na de ct scan uitslag :(( .. dus we gaan van het slechste uit kwa ziekte . Als het darmkanker is ? En de echo van andere organen waren veder goed .. is de overleving kans dan groot of is het nog steeds foute boel en kan ik het wel vergeten ? ..
    Groeten Michel

    Reageer
    #2

    Darmkanker zou zeer uitzonderlijk zijn op je leeftijd. Geen overhaaste conclusies trekken. Eerst maar eens de scan afwachten.

    Reageer
    #3

    Hoe is de overlevings kans bij alleen uitzaaing na lymfeklier .. Ik hoor dat op jonge leeftijd overleving kans sowieso heel hoog is om te genezen klopt dit . ? En heeft iemand wat info daar over

    Reageer
    #4

    Dat zijn vragen waar niemand je zo antwoord op kan geven. in vind ook dat je nu erg aan het doordraven bent om het gelijk over uitzaaiingen te hebben. Maar hou jonger dat je bent hoe beter de kansen

    Reageer
    #5

    Als ik al 9maanden er mee doorloop want zolang loop ik al met die klachten .. dan is er wellicht uitzaaiing ik snap niet dat u vind dt ik doordraaf? De mdl arts zegt niet zomaar neem iemand mee de volgende keer .. dat betekend vaak als ik slecht nieuws krijg waar hij aan denkt dat ik dus zelf niet terug hoef te rijden omdat ze ook dat ook te horen kreeg en toen zeide ze ook neem u vrouw mee 😉 dus doordraven vind ik het niet egt Tandor ? Snap sowieso niet dat u dat durft te zeggen als er bijna wel duidelijk is wat er gaande is ik vak zomaar 20 kilo af ik heb maande lang pijn rechts onder en ik heb alleen maar diarree en opgezette lymfe in de buik.. lekker nieuws om rustig te blijven vind u niet ? Ik probeer hier wat vragen te kunne stellen die me kunnen informeren over de kans en over hoe en wat .. laten we reëel en aardig blijven 😉

    Reageer
    #6

    Ik stel gewoon een normale vraag omdat ik problemen heb .

    Reageer
    #7

    Het was zeker niet onaardig bedoeld. En ik wil ook niet luchtig doen over je klachten. Maar om nou meteen aan uitzaaiingen te denken vind ik wel wat zwaar aangezet. Zeker gezien je leeftijd. Ik zeg ook niet dat er niets aan de hand is. Alleen denk ik dat het verstandig is, om eerst de resultaten van de scan af te wachten. Alleen daarmee kun je duidelijkheid krijgen. Je ongerustheid kan ik me wel voorstellen. Over kansen en hoe en wat kan ik helaas niets zeggen. Daar is pas wat over te zeggen, als de scan is gemaakt en dan zou blijken dat je darmkanker zou hebben.

    Reageer
    #8

    Oké bedankt , ben ook zeker heel ongerust en bang .. loop al anderhalf jaar dus met klachten en ongveer 9 maanden erg .. als ik er al ander half jaar mee loop zou dat kunne of had ik dan allang meer probleem moeten hebben? Ik heb er totaal geen verstand of weet van hoe snel dat gaat? Ik ben door dit echo bericht gewoon bang geworden .. ben zelfs bang on de ct scan te doen ? Heeft u tips om rustig te kunnen blijven als ik er geen ga ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het enige wat je zou kunnen doen, is aan de huisarts een kalmerend middel vragen. Zodat je inderdaad wat rustiger wordt.
    Het is moeilijk om iets te zegge over de symptomen van darmkanker. Vaak zijn er namelijk helemaal niet veel symptomen. Daarnaast is het ook nog zo, dart wanneer je naar symptomen kijkt, dat ook nog symptomen zijn die bij andere aandoeningen kunnen voor komen. Dat maakt het gewoon heel erg lastig om daar iets over te zeggen.

    Reageer
    #10

    Ik zou toch vooral denken aan de factoren voeding, tekorten aan bepaalde stoffen, slechte darmflora enz. In het westen eten we vaak teveel snelle suikers en te weinig vezels. Beter meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Ook zorgen voor oplosbare vezels. Verder is resistant starch goed voor je darmen. De Hollandse hoeveelheden brood zijn ook minder gunstig voor je gezondheid. Misschien dat je probiotica nodig hebt.

    Daarnaast kan je tekorten hebben aan diverse vitaminen,  mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel. Zo is een magnesiumtekort niet aan te tonen op bloedniveau. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied.

    In elk geval ook naar de huisarts, er kan eventueel wat aan de hand zijn maar ik zou niet meteen uitgaan van het ergste.

    Reageer
Reageer op: Overleving darmknkr


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief