Last van darmen

  • #1

    Beste iedereen,

    Ik heb sinds enkele maanden veel last van mijn buik en dan met name slechte ontlasting en toch wel elke dag buikpijn. De ontlasting verschilt vaak in kleur en plakt meestal heel erg. Ik heb gewoon goede eetlust en ben niet afgevallen. Wel heb ik het Idee dat er een verstopping zit in mijn darmen ongeveer 3 cm links schuin omhoog vanaf mijn navel. Wanneer ik naar het toilet ga en ik laat mijn ontlasting gaan voel ik gewoon de ontlasting mijn darmen doorstromen. Ben al bij de HA geweest maar die dacht dat het spieren waren maar ik denk zelf van niet, ben namelijk redelijke hypochonder dus ga al snel uit van het ergste. Zo denk ik nu aan darmkanker... Heeft iemand meer info of advies voor mij? Hoor het graag!

    Reageer
    #2

    Dat heeft toch niks met kanker te maken. Dat lijkt eerder op PDS door angst en stress

    Reageer
    #3

    Heb ook vaak last van een licht gevoel in mijn hoofd naast de buikpijn en als ik mijn buikspieren aanspan voel ik rond de plek van de buikpijn een klein hard bobbeltje zitten. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga even naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    #5

    Het beste wat je kan doen is goed voor je lichaam zorgen met de juiste voeding. Beter ongeraffineerde producten, geen kunstmatige toevoegingen en niet teveel brood eten. Ook zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Ook oplosbare vezels zijn belangrijk, zoals psyllium en appelvezels. Gebruik zelf een combinatie van Colon Clean, appelvezels, lijnzaad en chiazaad.

    Bij darmproblemen kunnen ook tekorten een rol spelen, zoals magnesium, vitamine B en D. Risicofactoren voor darmkanker zijn onder andere een tekort aan vitamine D en te weinig vezels. Dus goed voor jezelf zorgen kan ervoor zorgen dat je minder kans loopt op wat ernstigs.

    Reageer
Reageer op: Last van darmen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief