toenemende doffe pijn in gehele bovenlichaam en wervels

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een 27 jarige jongen met veel symptomen. In toenemende mate heb ik een doffe drukkende, soms stekende pijn in mijn ribben, borstbeen en ruggenwervel. Met name thv de schouderbladen. Ik voel pijn in mijn rechterzij in de onderste ribben, en een dof gevoel van nek tot net halverwege de rug in de ruggenwervel. Ik heb al röntgenfoto's laten maken maar daar was niks bijzonders op te zien, alleen een beetje slijtage in de onderrug. Het is niet altijd aanwezig, soms is het een paar dagen weg, en dan komt het ineens terug. Soms voelt het alsof mijn hele borstkast strak staat en soms moet ik dan ook hoesten. Uitgebreid bloedonderzoek wees niks uit. Ik heb ook maagzuur klachten waar ik Esomeprazol voor slik omdat andere pillen niet hielpen. Ik heb echo gehad van de bovenbuik organen. Ik dacht misschien is er iets met de alvleesklier of de nieren want ik heb ook vaak drukgevoelige plekken en steken in mijn bovenbuik rond de solarplexus en rond de lever. Wees niks uit. ALles is gezond, maar ik heb steeds meer pijn in mijn lichaam. Ik dacht misschien Reuma, maar dokter zeg dat dat in het bloed te zien moet zijn. Misschien botkanker? Maar ik weet niet.. zit botkanker op één plek of door het gehele lichaam gelijk? Het lijkt mij niet dat als ik nog geen 2 maanden geleden niks op een xray te zien had en toen al op diverse plekken pijn had, dat er nu ineens sprake zou zijn van botkanker..toch?

  Reageer
  #2

  Botkanker is beslist niet aan de orde. Dat zou dan wel gezien zijn.

  Doe eens de testen op:

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststroonistest/

  Reageer
  #3

  Ik scoor daar niet zo hoog op. Kan het aan het beenmerg liggen? Kun je dat voelen als er kanker in het beenmerg zit? Voelt dat dof aan in je ruggenwervel?
  Mijn moeder (net 50) heeft ernstige slijtage in haar wervels en volgens de dokters is het iets genetisch..dus misschien heb ik dat nu al op jonge leeftijd, maar ze zagen niets bijzonders op de röntgenfoto

  Reageer
  #4

  Kanker....beenmerg,   dat vind ik allemaal wat erg ver gezocht. Als er sprake was van ernstige slijtage, dan was dat wel gezien. Je maag zou overigens wel voor dit soort klachten kunnen zorgen, vooral wanneer er sprake is van opkomend maagzuur.

  Hoe hoog waren de scores van de testen?

  Reageer
  #5

  Het zou kunnen wijzen op bepaalde tekorten in je lichaam, onder andere vitamine D en B12 Problemen met maagzuur kunnen ook wijzen op tekorten. Maagzuurproblemen zijn eerder een tekort aan maagzuur dat een teveel. Voor de maagzuurproductie zijn stoffen nodig als magnesium, zink, vitamine B/B12. Een bloedonderzoek zeg niet zoveel wat betreft tekorten in je lichaam. Op zogenaamd alternatief gebied zijn er wel andere testmethoden. Maagzuurremmers zorgen voor nog meer tekorten.
  Je dagelijkse voeding is uiteraard ook belangrijk voor je hele gezondheid. In het westen eten we vaak teveel suikers, wat voor veel ontregelingen kan geven in je lichaam. Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen maagzuurproblemen bevorderen. Verder is je darmconditie belangrijk in verband met je maagklachten.

  Reageer
Reageer op: toenemende doffe pijn in gehele bovenlichaam en wervels
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief