Gynaecoloog weigert een coloscopie na uitslag pap3a1

 • #1

  Beste,

  Ik zal proberen mijn verhaal zo kort mogelijk uit te leggen. Ik ben een vrouw van 21 jaar oud.

  Vorig jaar (juli) had ik een contactbloeding na de seks hier schrok ik enorm van en ik ben hiervoor gelijk naar de huisarts gegaan. Ik heb toen een uitstrijkje aangevraagd en hier kwam de uitslag pap 2 uit. Ik ben hierna doorverwezen naar de gynaecoloog voor een aanvullend onderzoek (coloscopie). Hier werd geen biopt bij afgenomen en alles zag er verder prima uit. Afspraak was over een jaar weer een uitstrijkje te laten maken.

  Mijn klachten bleven, onderrugpijn, contactbloedingen, bloedingen buiten de menstruatie om, buikpijn en een blaasontsteking.

  Dit jaar heb ik dus weer een uitstrijkje laten maken. Ik kreeg hier gister de uitslag van pap3a1 volgens het lab. Ik werd gebeld door mijn huisarts zij vertelde het vervolg plan; een uitstrijkje over 12 maanden. Echter ben ik hier niet door gerust gesteld. Ik heb aanhoudende klachten en lees op het internet dat de normale procedure een uitstrijkje over een halfjaar en een aanvullend onderzoek is met deze uitslag.

  De gynaecoloog heeft dit besloten omdat ik 3 weken geleden langs was gekomen voor een endometriose onderzoek. Ik kreeg hierbij een inwendige echo, waar niks op te zien was (wat vaak zo is met endometriose wat ik heb vernomen), een kijkoperatie zou de enige manier zijn om dit vast te laten stellen zei de gynaecoloog. Omdat zij niks bijzonders zag op de inwendige echo en zij mij nog jong vind is een coloscopie volgens haar niet nodig. Ik vind dit toch vervelend, ik ben natuurlijk geen arts, maar naar mijn weten staat een inwendige echo los van een coloscopie waarbij azijn wordt gespoten om wellicht witte vlekken te zien van het virus.
  De desbetreffende gynaecoloog zei mij ook dat ik me niet ongerust moest maken bij de afspraak die ik toen had. Want ik was nog jong en zoveel mensen kregen een slechte uitslag. Zij wist wel zeker dat mijn volgende uitslag pap1 zou zijn, niet dus.

  Ik zou graag hier jullie kijk op willen weten. Maak ik me ongerust zonder reden en is een aanvullend onderzoek inderdaad niet nodig? Ik heb gelukkig wel kunnen afspreken met mijn huisarts mocht ik dat willen over een halfjaar terug te kunnen komen voor een uitstrijkje, of is dit ook misschien niet nodig? Wat ik zo vreemd vind is vorig jaar met pap 2 ik wel een coloscopie kreeg en nu de cellen dus zijn gegroeid ik geen coloscopie krijg.

  Alvast bedankt voor de tijd en moeite. Ik hoor graag van jullie.

  Reageer
  #2

  Je zult dit toch met de gynaecoloog moeten bespreken als je wel een coloscopie zou willen. Beleid is ieder geval dat er na 12 maanden weer een nieuw onderzoek gedaan zal worden

  Reageer
Reageer op: Gynaecoloog weigert een coloscopie na uitslag pap3a1


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief