Waar staan wij voor ???

 • #1

  Hallo....Bij mijne papa (82j) is een gezwel aan de pancreas van 2 cm aan de kop ontdekt . Hij was de voorbije maanden een dikke 8 kilo kwijt en hij had ook minder eetlust . Niemand dacht iets verontrustend...Maar ineens ging het snel ..hij kreeg overal jeuk,nog minder eetlust en werd geel . Er werd eerst een echo-endografie gemaakt en nu ligt hij nog in het ziekenhuis na het plaatsen van een stent aan de galweg . Hij kreeg er bovendien een lichte pancreasontsteking bovenop maar is nu wel aan de beterhand. Een operatie is evenwel niet meer mogelijk . Er werd voorgesteld om chemo te volgen ...Gemcitabine... om het gezwel af te remmen; De oncoloog zei er wel bij tot de dag dat de chemo niet meer werkt. Wij zitten nu evenwel met de vraag ..hoelang kan die chemo zijn werk doen ...denkt men dan aan maanden , jaar of jaren ???

  Reactie
  #2

  Dat is een vraag die zo echt niet beantwoord kan worden.
  Alleen de oncoloog zou daar eventueel een indicatie over kunnen geven. Helaas...

  Reactie
  #3

  Oncoloog spreekt alsof het zomaar iets normaal is. Mijn ouders denken dat de kanker jaren zou kunnen tegengehouden worden . Maar als je dan op internet begint te zoeken en zoeken dan lees je iedere keer " tot de chemo niet meer zijn werk doet" ...Wij hopen van harte dat jaren mogen zijn .

  Reactie
  #4

  Het is nare situatie met heel veel onzekerheid.....er is helaas geen tijd aan te verbinden. Dat is van geval tot geval verschillend

  Ik wens jullie allen in ieder geval heel veel sterkte...

  Reactie
  #5

  Bedankt !

  Reactie
Reageer op: Waar staan wij voor ???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief