Wat vragen over prostaatkanker

  • #1

    Ik heb een paar vraagjes over prostaatkanker, wat bij mijn vader (57) onlangs voor de tweede keer geconstateerd is. De kanker is uitgezaaid naar de bekken toe en hij zou in het laatste stadium zitten. Nou heeft hij een paar bestralingen gehad alvorens dat de hormonale therapie zou starten. Ook krijgt hij 1 keer per maand een infuus om de botaanmaak te bevorderen.

    Nou heeft hij ook nog heel vaak een blaasontsteking hier bovenop, wat er ontzettend vaak in resulteert dat die 's nachts nog naar de huisartsenpost moet om weer medicijnen te halen. Kan hij, nu deze kwaal bij hem bekend is , geen medicijnen op vvoorraad thuis krijgen zodat hij niet elke keer weer naar de huisartsenpost moet (in een andere plaats) om die kuur weer op te halen?

    Pijn in de botten is natuurlijk onvermijdelijk, maar zijn hier nog tips voor om bij pijn het best mogelijk te kunnen handelen? Vaak als die een dag wat meer heeft gedaan dan is die de volgende dag echt helemaal op en geeft die veel pijn in zijn bekken. Gewone pijnstilling(paracetamol) helpt eigenlijk niet.

    Ook krijgt die in zijn omgeving veel tips van mensen die menen te weten wat voor dingen de kanker kunnen doen laten krimpen. Zoals: granaatappelsap en abrikozenpitten. Is er wel werkelijk iets wat kan helpen, behalve de medische behandelingen?

    Ik stel deze vragen hier omdat hij zelf aangeeft dat de arts die hij heeft erg weinig tijd heeft en ze eigenlijk nooit de tijd hebben om te vragen wat ze willen.

    Reageer
    #2

    wat een vreselijke situatie. buiten dat je vader ziek is , heeft hij het gevoel dat er te weinig tijd aan hem besteed wordt, ik denk omdat ze hem gewoon de beste medische behandeling geven en ervan uitgaan dat hij verder niet zoveel wil weten.
    sommige mensen vragen liever niets, dus jouw vader kan aangeven dat hij vragen heeft, hiervoor zijn meestal speciale verpleegkundigen aanwezig.
    ook kan hij het KWF bellen voor alle problemen en alle vragen.

    Er zijn mensen die nog graag willen vechten en alles willen proberen om beter te worden, vaak, als de geneeskunde niets meer kan doen gaan ze het alternatieve circuit in, het kan helpen om je zo goed mogelijk te voelen, omdat je daadwerkelijk iets onderneemt, maar verwacht liever geen wonderen. er zijn patienten die b.v. zeggen veel baat te hebben gehad aan b.v. het Moermandieet, maar harde bewijzen ontbreken vaak, artsen zeggen dan dat de genezing toeval is omdat soms de kanker inderdaad zomaar is verdwenen.
    maar cannabis b.v. werkt goed pijnstillend en kan voor kankerpatienten op recept worden gehaald, jouw vader kan hierom vragen.
    ook zijn er natuurlijk de gewone morfinepleisters.
    antibiotica geven ze meestal niet op voorraad , pijnstillers wel.
    wens jullie heel veel strekte.
    groetjes, Brenda

    Reageer
Reageer op: Wat vragen over prostaatkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief