prostaatkanker

  • #1

    Mijn vader heeft op prostaat laten prikken. Hij heeft verder nergens last van maar wilde weer eens na een aantal jaar laten prikken ook omdat hij toch op suiker moest prikken. Nu was zijn waarde 5,4. Hij is 72 en de dokter reageerde best heftig en heeft hem gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar na een rectaal onderzoek kreeg hij een tabel te zien dat het 75% prostaatkanker kan zijn en 45% onsteking o.i.d. Ze voelde dat het iets vergroot is . Nu moet hij binnenkort voor een mri scan. Als daar wat uitkomt wordt er een biopt genomen. Nu hoor ik om me heen dat de waarde wel meevalt, maar ik maak me toch ontzettend druk en me vader ook. Heeft de dokter overdreven gereageerd?

    Reageer
    #2

    Of er verder onderzoek moet worden gedaan wordt bepaald aan de hand van de PSA waarde, leeftijd en eventueel klachten. Normaliter is 6,2 een grenswaarde waarbij naar de uroloog wordt verwezen. Maar bij je vader speelt de leeftijd dan wel een grotere rol. Dan is het risico op prostaatkanker wel aanwezig. Er zal eerst een scan worden gemaakt om te kijken of er afwijkingen in en om de prostaat te zien zijn. Als dat zo is zal er een transrectale echo worden gemaakt waarbij er 8-10 biopten van de prostaat worden genomen. Daarmee zal dan bepaald worden om welk soort cellen het gaat en wat eventueel verdere stappen kunnen zijn.

    Reageer
Reageer op: prostaatkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief