Kanker alvleesklier/pancreas

 • #1

  Mijn moeder had al geruime tijd pijn in haar zij..de huisarts nam de klachten niet serieus en dacht dat het van te veel eten kwam. (het was net na de feestdagen vorig jaar).
  Na herhaaldelijk terugkeer naar de huisarts vond een vervangende huisarts, dat er toch een echo onderbuik moest worden gemaakt. Zij voelde nl een vergrote mild.
  Op 23 maart (de verjaardag van mijn dochter) ontdekten ze iets in de alvleesklier. Die week volgde een scan..
  Gesprek bij de oncoloog....daar storte onze wereld in...mijn moeder had een tumor in de alvleesklier die doorgroeide in de poortader. Niet operabel maar eventueel te bestrijden met een chemo.
  Graag wilden wij een second opinion...zijn naar het UMCG gegaan en daar is nogmaals een scan gemaakt en bevestigd dat er geen genezing was. Zelf hebben we nog een dvd met de uitslagen van de scan naar Belgiƫ gestuurd, naar prof. Topal....maar ook daar kregen we te horen dat de tumor niet verwijderd kon worden...te ver doorgegroeit in de poortader.
  Nu na 27 sessies van chemo...heeft mijn moeder neuropathie aan haar benen (doof en geen gevoel) dus stoppen met de chemo...vandaag weer een scan gehad en donderdag gesprek met de oncoloog. Nu heeft ze vanaf gisteren een hele dikke opgezette buik en maag waar ik me ernstig zorgen om maak.

  Reactie
  #2

  Lees meer vragen en antwoorden over alvleesklierkanker:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Alvleesklierkanker&sa=zoeken

  Reactie
Reageer op: Kanker alvleesklier/pancreas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief