Alvleesklierkanker

 • #1

  Dit is mijn verhaal..

  Nu ongeveer 6 weken terug heeft mijn familied te horen gekregen dat hij alvleesklierkanker heeft. Op dat moment waren er geen uitzaaiingen, tumor niet doorgegroeid en die buikwand was schoon, dus kon hij geopereerd worden.

  Na ongeveer 3 weken kreeg hij hevige pijnen, deze waren voor hem ondragelijk en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Hij hield niks binnen en gaf telkens over.

  In het ziekenhuis bleek dat hij teveel maagsappen had in zijn maag, deze werden eruit gezogen. Hij kreeg vanaf dien Nutricia zondevoeding toegediend. Er wed nog een 2e scan genomen.

  Uit de tweede scan blijkt ineens dat de tumor wat is gegroeid, tegen- en in- een bloedvat aan zit. T aparte eraan is dat er een bloedprop is ontstaan in t grote bloedvat. Het lichaam heeft zelfs kleinere bloetvaten om hulp geroepen om te helpen. Maar, er kan NIET meer geopereerd worden!

  Dit komt als een zwaren klap voor een iedereen, maar laat staan voor mn familielid.

  Voor nu staat er komende week een afspraak gepland in zh Gent. Verder weet ik het niet, hoop op iets positiefs!

  Ik vraag me af waarom de tumor bij alvleesklier zo snel groeit?
  Heeft 1 van jullie ervaringen met bovenstaande dan hoop ik het graag van jullie te horen

  Reactie
  #2

  Ik vrees dat niemand je daar antwoord op kan geven. Met een tumor is van alles te verwachten. Het is altijd heel onvoorspelbaar.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je reactie. Dat weet ik ook wel, alleen verhalen die ik heb meegekregen over alvleesklierk, daar gaat t meestal snel 🙁

  Reactie
  #4

  Alsvleesklierkanker een zeer agressieve vorm van kanker het word vaak laat ontdekt en dan is het vaak niet meer operabel waardoor de prognose slecht is..
  Ik snap niet waarom ze meteen over zij gegaan op operenen..

  De vijfjaarsoverlevingskans is 5% als je dat wou weten.

  Ik wens jou en je familie heel veel sterkte!

  Reactie
  #5

  Bedankt anoniem voor je reactie.

  Inmiddels is hij nu 3 dagen thuis. De eerste dag thuis was heel fijn voor hem, gisteren ook wel, alleen heeft hij gisteren tweemaal overgegeven. Vandaag heeft hij eenmaal overgegeven. Hij gebruikt maagbeschermers maar tis ons onbekend waarom hij overgeeft.
  We zijn ook naar Gent geweest, met het med. Dossier en de laaste scan. Zoals het ervoor stond op de laatste scan waren ze bereid te opereren.
  Gent wilt een scan maken volgende week donderdag.. Ben benieuwd en zit vol spanning..

  Reactie
  #6

  Hij geeft al 2 dagen over

  Reactie
Reageer op: Alvleesklierkanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief