altvleesklierkanker

 • #1

  Hallo
  mijn man heeft altvleesklier kanker
  kreeg eind febr.na een week onderzoek te horen niets meer aan te doen , had buik klachten en moeite met ontlasting verder niet .
  hij is al heel slecht geweest, heeft ruim 2 weken geleden pijn blokkade gehad,alle zenuen stilgelecht
  is nu weer een beetje op de been ,is in 8 weken 20kg afgevallen .nu zit er weer 2 kg bij .heeft iemand ervaring hoe dit verloopt ,hij gebruikt wel morfine ,maar heeft minder pijn
  groetjes Riet Vennis

  Reactie
  #2

  Alvleesklierkanker of Pancreascarcinoom, adenocarcinoom van het pancreas, is een minder vaak voorkomende vorm van kanker.

  De aandoening geeft meestal pas in een zeer laat stadium symptomen (vaak geelzucht veroorzaakt door compressie van de ductus choledochus, vermagering, en/of pijn), waardoor genezing op het moment dat de diagnose wordt gesteld (veelal door middel van echografie) nog maar zelden mogelijk is. De tumor kan ontstaan in de kop van de alvleesklier of in de staart ervan. Naast adenocarcinomen, kunnen er zich ook neuro-endocriene kankers ontwikkelen. Deze gaan uit van weefsels die onder meer insuline en gastrine produceren, en worden overeenkomstig insulinomen en gastrinomen genoemd. Deze kankers zijn nog veel zeldzamer dan adenocarcinomen.

  De operatie volgens Whipple waarbij de alvleesklier en een groot omliggend gebied verwijderd wordt, is een behandelingsmethode. Dit is een zeer zware operatie die op zich al een sterfte van 4-16% heeft. Als vorm van palliatieve zorg kan door middel van een endoscopische retrograde cholangiopancreatografie een stent worden ingebracht in de ductus choledochus, zodat de gal kan afvloeien naar de twaalfvingerige darm en veel klachten zullen verminderen. De overleving van pancreascarcinoom ligt bijzonder laag: na 5 jaar is minder dan 5% van de patiƫnten nog in leven. De meesten overlijden binnen enkele maanden. De neuro-endocriene kankers hebben een veel betere prognose.

  Lees deze informatie:

  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=15062

  en

  http://www.diagnose-kanker.nl/2008/alvleesklierkanker/alvleesklierkanker.htm

  Reactie
  #3

  Hoi Riet,

  Mijn vader heeft ook altvleesklierkanker en hij krijgt ook morfine tegen de pijnen in zijn buik en maag, verder is er niets meer aan te doen. Het eertse wat er op kwam zetten was dat hij helemaal geel was en diaree kreeg. Hij heeft wel een buisje ingeplaats gekregen maar dit helpt niets. Hij kan niet geopereerd worden want hij weegt nog maar 42 kilo. Hij gaat nu steeds snellen achteruit het is echt slopend zowel natuurlijk voor hem maar ook voor ons. het is zo erg als je zo van iemand houd die zo erg achteruit gaat en je staat machteloos want je kan er niets aan doen. Ik weet niet wanneer dit berichtje geplaatst is maar hoe is het nu met je man?

  Reactie
Reageer op: altvleesklierkanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief