pancreas divisum en wirsung

 • #1

  Ik heb vorige week een ct scan de buik (pancreas) gehad en bij het verslag stond dat de wirsung niet afgelijnd kon worden en dat het pancreas divisum niet geevalueerd kon worden...maar er was wel een normaal aspect van het pancreas! Wat betekent dit toch allemaal??

  Reactie
  #2

  Dat betekend dat de wirsung (de afvoerbuis van de exocriene verteringssappen van de alvleesklier) niet goed in beeld gebracht kon worden. Het divisum is een deel van de pancreas waar twee afvoerbuizen bij elkaar komen. Ook dat deel kon dus niet goed in beeld worden gebracht. Dat heeft dan natuurlijk met elkaar te maken. De pancreas zelf zag er voor de rest wel normaal uit.

  Reactie
  #3

  maar kanker is du's niet uitgesloten dan??

  Reactie
  #4

  Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden...Ik ken de scan niet en het verslag niet...

  Reactie
  #5

  Het was niet zo verstandig om die persoonlijke info zo op internet te zetten. Daarom heb ik het berichtje ook maar verwijderd.

  Ik neem aan dat je nog een afspraak hebt met je arts om de uitslag te bespreken.Het is verstandiger om dat even af te wachten

  Reactie
  #6

  excuus voor het misverstand...ik heb helemaal geen afspraak meer met eender welke arts! Ze hebben me allemaal als "psycho" bestempeld! Geen enkele specialist vindt het abnormaal dat mijn lipasewaarden ALTIJD verhoogd zijn...de ene keer 85, dan 107, 260, 478,... En dan schrikken ze als je zegt dat je denkt kanker te hebben! Maar als pancreatitis of nierinsufficiëntie uitgesloten zijn, dan MOET het toch kanker zijn, nee???

  Reactie
  #7

  Dat is een conclusie die toch wel wat voorbarig is.  Je googled te veel...

  Een verhoging van lipase kan o.a. veroorzaakt worden door glutenintolerantie, darmontstekingen, vernauwing of verstopping van de alvleesklierbuis (divisum en wirsung). Alvleesklierkanker en een ontsteking van de alvleesklier is niet aan de orde. Dat zou namelijk op de scan gezien zijn. Dus met kanker heeft dat helemaal niets te maken. Dat is een angst die jij jezelf aanpraat.

  Doe eens de test op:

  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie
  #8

  Zonder te willen zeuren, hoe komt het dan dat wirsung en divisum niet goed in beeld gebracht kunnen worden?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat is een vraag die ik zo ook niet kan beantwoorden. Misschien te veel lucht in maag/buik/darmen...

  Reactie
Reageer op: pancreas divisum en wirsung
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief