Pancreas

 • #1

  ik loop al een tijd met pijn in mijn middenbuik, soms uitstralend naar linkerzijdd en rug. Kan dit iets met de pancreas te maken hebben?

  bijna 2 jaar geleden, december 2017, heb ik een ct-scan abdomen gehad. Ik heb gelezen dat pancreaskanker pas laat klachten geeft. Moest het pancreaskanker zijn, zou er 2 kast geleden dan al iets op de dcan moeten te zien geweest zijn? Ben bang!

  Reactie
  #2

  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #3

  40...weet dat dit nog jong is voor pancreaskanker maar kan altijd he

  Reactie
  #4

  Lijkt me toch niet erg waarschijnlijk. Ik denk toch eerder aan een darmprobleem

  Reactie
  #5

  Kan dat dan zo hoog gevoeld worden? Naast mijn maag, onder mijn maag, zijde (beide kanten), rug...

  Reactie
  #6

  Dat zou zeker kunnen

  Reactie
  #7

  Kunnen het ook spieren zijn? Loop al maanden/jaren heel gespannen.

  Denkt u dat moest er iets zijn met mijn pancreas, dit al 2 jr geleden op de CT-scan zou moeten te zien geweest zijn of gaat pancreaskanker daarvoor veel te snel?

  Reactie
  #8

  Het kunnen zeker spieren zijn

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De dokter heeft mij een echo van de buik voorgeschreven. Denk dat ze dat vooral doet omdat ze weet dat ik nogal snel ongerust ben. Is een echo wel betrouwbaar bij pancreas? Ik lees vaak dat een pancreas niet zichtbaar op een echo...

  ik kan soms mijn BH niet verdragen van pijn op mijn maag.

  Reactie
  #10

  Een echo kan een betrouwbare indicatie geven

  Reactie
  #11

  echo was normaal maar staart van pancreas was niet te zien. Het is nu net daar dat ik de meeste pijn heb. Ik denk dat mijn huisarts geen verdere onderzoeken zal voorschrijven. Moet ik er dan maar in vertrouwen dat alles ok is of verder gaan? Heb ook pijn in rug ter hoogte van waar mijn buik pijn doet (meest onder linker ribben).

  Reactie
  #12

  Het kan van stress en spanningen zijn. Ik heb ook iets gelijkaardigs gehad. Bij mij zat er een drukkend gevoel onder mijn ribben aan de linkerzijde. Het kwam en ging. Soms een dag niet, dan weer weken wel. Ik heb ook een echo gehad en die was ok. Heb je de indruk dat de pijn van diep komt of is het eerder oppervlakkig? Bij mij zat ze net aan mijn ribben. Pancreas ligt redelijk diep in je buik. Pancreaskanker zou nog andere klachten moeten geven vb vettige ontlasting, minder eetlust, vermageren.

  Reactie
  #13

  bedankt voor de reactie! Om den duur is het zo moeilijk om te weten of er echts iets mis is of of het door stress en spanning komt

  Reactie
  #14

  loop wel heel moe en weinig eetlust. Misschien ook door stress?

  Reactie
Reageer op: Pancreas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief