pancreaskanker

 • #1

  De dokters in België zeggen dat ik geen alvleesklierkanker heb gewoon omdat de ct scan van het abdomen hen normaal lijkt! Nu is het zo dat ik de laatste 2.5 maand 20kg vermagerd ben zonder reden, mij3n ontlasting of diarree of grijskleurig is, ik al mijn spieren in armen, benen en dijen kwijt ben en vooral dat mijn lipasewaarden ALTIJD verhoogd zijn!! Hoe het verder moet, weet ik niet meer, want geen enkele dokter in België wil een kijkonderzoek doen om me gerust te stellen gewoon omdat voor hen de ct "normaal" lijkt! En voor de lipase verhoging hebben ze zelfs geen verklaring!

  Reactie
  #2

  Als je alvleesklier op de scan geen afwijkingen vertoond, is het zeer onwaarschijnlijk dat je alvleesklierkanker hebt. Er zal el verder gekeken moeten worden waar de klachten dan wel vandaan komen.

  Reactie
  #3

  Nu hebben ze in Eindhoven een CT-scan van de buik gemaakt en me verzekerd dat er geen tumor in mijn pancreas zit...alleen had ik een wel een vervette pancreas (nog nooit van gehoord) en een "dense" lever, waar ik verder mee moest gaan! Alleen konden zowel de "specialiste" als de "chirurg" er verder niks mee, want dat was buiten hun kennisveld?! Toch raar vind ik, maar kom...nu gaan ze een afspraak maken met een internist! Wat gaat die dan kunnen doen om mijn klachten van ontkleurde ontlasting enz... te kunnen verhelpen wat zelfs een mdl-specialist NIET kan?? Ik weet niet eens wat een internist is of doet?

  Reactie
  #4

  Een internist en een MDL-arts. Maar kan wel gespecialiseerd zijn in bepaalde aandoeningen/organen.

  Reactie
  #5

  Mja zal er niet genoeg van kennen, maar vind het gewoon raar dat een  mdl-specialist me doorverwijst naar een internist! Komt daar nog eens bij dat mijn lipasewaarde alweer veel te hoog lag, maar dat dat alweer niet erg was volgens hun! En dan schrijven ze nog pancreasenzymen voor waardoor de lipase nog verder zal stijgen! Rare zaken, maar ik zal verder horen of de internist verder nog goeie raad voor me gaat hebben! Grtjes

  Reactie
Reageer op: pancreaskanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief