pancreaskanker

 • #1

  De dokters in België zeggen dat ik geen alvleesklierkanker heb gewoon omdat de ct scan van het abdomen hen normaal lijkt! Nu is het zo dat ik de laatste 2.5 maand 20kg vermagerd ben zonder reden, mij3n ontlasting of diarree of grijskleurig is, ik al mijn spieren in armen, benen en dijen kwijt ben en vooral dat mijn lipasewaarden ALTIJD verhoogd zijn!! Hoe het verder moet, weet ik niet meer, want geen enkele dokter in België wil een kijkonderzoek doen om me gerust te stellen gewoon omdat voor hen de ct "normaal" lijkt! En voor de lipase verhoging hebben ze zelfs geen verklaring!

  Reageer
  #2

  Als je alvleesklier op de scan geen afwijkingen vertoond, is het zeer onwaarschijnlijk dat je alvleesklierkanker hebt. Er zal el verder gekeken moeten worden waar de klachten dan wel vandaan komen.

  Reageer
  #3

  Nu hebben ze in Eindhoven een CT-scan van de buik gemaakt en me verzekerd dat er geen tumor in mijn pancreas zit...alleen had ik een wel een vervette pancreas (nog nooit van gehoord) en een "dense" lever, waar ik verder mee moest gaan! Alleen konden zowel de "specialiste" als de "chirurg" er verder niks mee, want dat was buiten hun kennisveld?! Toch raar vind ik, maar kom...nu gaan ze een afspraak maken met een internist! Wat gaat die dan kunnen doen om mijn klachten van ontkleurde ontlasting enz... te kunnen verhelpen wat zelfs een mdl-specialist NIET kan?? Ik weet niet eens wat een internist is of doet?

  Reageer
  #4

  Een internist en een MDL-arts. Maar kan wel gespecialiseerd zijn in bepaalde aandoeningen/organen.

  Reageer
  #5

  Mja zal er niet genoeg van kennen, maar vind het gewoon raar dat een  mdl-specialist me doorverwijst naar een internist! Komt daar nog eens bij dat mijn lipasewaarde alweer veel te hoog lag, maar dat dat alweer niet erg was volgens hun! En dan schrijven ze nog pancreasenzymen voor waardoor de lipase nog verder zal stijgen! Rare zaken, maar ik zal verder horen of de internist verder nog goeie raad voor me gaat hebben! Grtjes

  Reageer
  #6

  Inderdaad is op de ct scan niet altijd goed te zien wat er is, bij mij is toen en gastrocopyiegemaakt om weefsel weg te halen daar kan men al zien of er iets kwaaraardigs is, ook is er een tweede gemaakt om een echo te maken zodat men precies kan zien wat en waar er iets zit, want de pancreas ligt erg verborgen, ik had een tumor van 2 centimeter, ook grijze ontlastig komt omdat er geen gal in zit, die is meestal afgesloten wat veel jeuk geeft want de afvalstoffen kunnen niet meer weg en gaan in je bloed zitten, door de jeuk dacht de huisarts dat ik een urticaria had huidziekte maar de huis was overal glad, dus huisarts en daarna internist, pas in januari 2018 na 5 maanden werd de tumor ontdekt en half februari een Whipple operatie van 6 uur tumor was 2 en een halve centimeter en uitzaaiingen in de lever, in april chemokuur van 20 maanden gehad die nu niet meer werkt en nu heb ik voor tabletten gekozen 6x per dag, gelukkig weinig last alleen wat misselijkheid en constipatie, weinig eetlust maar ik ben er nog steeds terwijl het sterftecijfer hoog is van de agressieviteit van de pancreas, dus probeer een gastrocopie te krijgen om te weten wat je hebt, die onzekerheid is vreselijk!! en bij grijze ontlasting moet een arts toch weten dat er iets mis is, ben je niet geel in gezicht geworden of het oogwit? daar kan met het ook zien dat er iets met de gal aan de hand is, ik had dit niet helaas alleen veel jeuk in bovenlijf. Het allerbeste en beterschap.

  Maria Johanna Faber Treebusch

  Reageer
  #7

  Zie dat de mails van 2017 zijn dus ik weet niet of je er iets aan hebt, vergat ook te schrijven dat ik op MALLORCA woon en dus met Spaanse artsen te maken heb en een Spaans streekziekenhuis overigens topkwaliteit in alle opzichten.

  Er is een website die kanker.nl heet en zeer veel informatie biedt.

   

  Groetjes Rita

  Reageer
Reageer op: pancreaskanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief